گیاه پرفایده گوجی بری چیست + ۱۳ خاصیت عالی گوجی بری (2 نکته مهم)

“`html
گیاه پرفایده گوجی بری چیست؟
گوجی بری میوهای است که از دو نوع گیاه نزدیک به هم به نام دیوخار و لیسیوم چینی به وجود آمده است. این میوه به عنوان یکی از بهترین چربیسوزهای طبیعی شناخته میشود که میتواند به کاهش وزن کمک کند. همچنین گفته میشود که گوجی بری میتواند در پیشگیری از بیماری سرطان مؤثر باشد. با ما در مجله رضیم همراه شوید تا بیشتر درباره خواص این میوه بدانید.
اگر شما هم میخواهید در مورد میوه گوجی بری، فواید و خواص آن، همچنین نحوه استفاده از آن برای لاغری و اطلاعات دیگر در مورد گوجی بری و طب سنتی بدانید، با ما در مجله رضیم همراه باشید.
در این مقاله اطلاعاتی درباره میوه گوجی بری، خواص مختلف آن، نحوه استفاده و عوارض احتمالی این میوه و ارزش غذایی آن خواهید خواند.
۱۳ خاصیت عالی گوجیبری
خواصی که گوجی بری برای سلامتی به همراه دارد شامل موارد زیر است: تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی، کاهش سطح کلسترول و کنترل دیابت. همچنین این میوه به بهبود سلامت کبد، قلب و عروق کمک کرده و میتواند از سرطان پیشگیری کند و از سلولهای مغز و پوست در برابر اشعههای مضر محافظت کند.
حفاظت از سلامت قلبی و عروقی
رادیکالهای آزاد میتوانند به قلب آسیب برسانند. این مشکل در طول زمان اتفاق میافتد، بنابراین لازم است که اقدامات پیشگیرانه انجام شود. گوجی بری غنی از آنتیاکسیدانهاست و میتواند از قلب در برابر این آسیبها محافظت کند. بسیاری از تحقیقات نشان میدهند که مصرف گوجی بری و محصولات آن تأثیر بسزایی در کاهش این رادیکالها دارد.
حفظ سلامت بدن
مصرف گوجی بری به حفظ سلامت کلی بدن کمک میکند. یکی از مطالعات نشان داد که این میوه میتواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و احساس خستگی و استرس را کاهش دهد. همچنین بر روی سیستم عصبی و عملکرد ذهنی تأثیر مثبت دارد.
خواص ضد سرطانی
گوجی بری در گذشته تنها به عنوان غذا استفاده نمیشد؛ در طب سنتی چین، این میوه برای درمان سرطان هم به کار میرفت. تحقیقات جدید نیز نشان دادهاند که گوجی بری خواص ضد سرطانی متعددی دارد.
مواد موجود در گوجی بری بر روی سلولهای سرطانی انسان آزمایش شده و تأثیرات مثبت قابل توجهی بر روی رشد آنها داشته است. در زمان استفاده از ترکیبات گیاه گوجی بری روی سلولهای سرطانی، این سلولها دچار مرگ ناگهانی شدند.
گوجی بری نه تنها در طب سنتی چین بلکه در غذاهای چینی نیز مصرف میشود. این گیاه به دو نوع تقسیم میشود: لیسیوم بارباروم و لیسیوم چینی، که هر دو جزو خانواده سولاناسیا هستند. گوجیبری گیاهی است بومی چین، اما در مناطق گرمسیر دنیا نیز رشد میکند، از جمله در استرالیا، آمریکای شمالی، نواحی مدیترانه، آسیای مرکزی و جنوب غرب آسیا. چین بزرگترین تولیدکننده این میوه است.
“““html
گوجی بری یکی از میوههایی است که در دنیا به شدت صادر میشود.
درخت گوجی میتواند تا حدود ۳ متر بلند شود. میوههای آن کوچک و حدود ۲ سانتیمتر اندازه دارند و رنگهایی از قرمز تیره تا نارنجی دارند و به شکل کشیده هستند. طعم این میوهها میتواند از تلخ تا شیرین متفاوت باشد.
گوجی بری تنها در چین نیست که خورده میشود و خواص دارویی دارد، بلکه در بسیاری از کشورهای آسیایی دیگر مانند کره، ژاپن و ویتنام نیز استفاده میشود. تقریباً تمام قسمتهای گیاه گوجی، از جمله برگ، ریشه، پوست درخت و میوههای آن، برای مقاصد دارویی به کار میروند. در طب سنتی، گوجی بری به درمان بیماریهایی مانند بیماریهای کبدی، ناباروری، دردهای شکمی، سرفههای خشک، خستگی و سردرد کمک میکند. اجداد ما به گوجی بری به عنوان دارویی برای افزایش عمر نگاه میکردند.
مواد مغذی گوجی بری
گوجی بری خشک شده دارای کالری، کربوهیدرات، چربی، فیبر خوراکی، قند و پروتئین است. ویتامینها و مواد معدنیای که در گوجی بری وجود دارند شامل: سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، سلنیوم، ویتامین C، کاروتین، تیامین، ریبوفلاوین، لوتئین، لیکوپن، زیکسانتین، پلیساکاریدها، بتااین و پپتدوگلیسینها است.
پیشگیری از دیابت
دیابت یکی از بزرگترین بیماریهایی است که بشر امروزه با آن روبهرو است. مهم است که از دیابت جلوگیری و آن را درمان کنیم، زیرا اگر مدیریت نشود، میتواند به بیماریهای خطرناک دیگری نظیر چاقی مفرط، بیماریهای قلبی، مشکلات عروقی، سکته و بیماریهای چشمی منجر شود.
یکی از مهمترین خواص گوجی بری، توانایی آن در کنترل و مدیریت دیابت است. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که ترکیبات این میوه میتوانند میزان قند خون را کاهش دهند.
کنترل سطح کلسترول خون
مصرف گوجی بری میتواند سطح کلسترول بد خون را پایین بیاورد: کلسترول یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی است. کلسترول میتواند باعث ایجاد پلاکهایی در رگهای خونی شود که از جریان آزادانه خون جلوگیری میکند. این موضوع موجب میشود که قلب مجبور به کار بیشتر شود، که در نتیجه میتواند باعث تضعیف قلب و احتمال وقوع حمله قلبی شود.
دو نوع کلسترول داریم؛ یک نوع HDL یا کلسترول خوب که چربی پرتراکم محسوب میشود و نوع دیگر LDL یا کلسترول بد که چربی کم تراکم نامیده میشود. LDL، به شکلگیری پلاک در رگها و تضعیف قلب کمک میکند. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که مصرف گوجی بری میتواند LDL یا کلسترول بد خون را کاهش دهد.
از بین برنده رادیکالهای آزاد
آنتیاکسیدانهای موجود در گوجی بری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند: آنتیاکسیدانها به خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک میکنند. اگر رادیکالهای آزاد تحت کنترل نباشند، میتوانند به بافتها، سلولها و DNA آسیب بزنند و سبب بروز بیماریهای مختلف شوند.
پژوهشها نشان میدهند که مصرف گوجی بری میتواند اثرات منفی رادیکالهای آزاد را کاهش دهد. آنتیاکسیدانهای موجود در گوجی بری همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
حفاظت از سلولهای مغزی
رادیکالهای آزاد میتوانند به سلولهای مغزی آسیب بزنند و موجب بروز مشکلات سیستم عصبی شوند. استفاده مداوم از گوجی بری میتواند به طور مؤثری از بروز این مشکلات جلوگیری کند. تحقیقات نشان دادهاند که ترکیبات موجود در گوجی بری میتوانند از مغز و اعصاب به خوبی محافظت کنند. برخی از پژوهشگران معتقدند گوجی بری خواص ضد پیری دارد و آن را به عنوان…
“`
دارویی برای جلوگیری از پیری معرفی شده است.
پیشگیری از آسیبهای کبد
کبد یکی از قویترین اعضای بدن ماست که میتواند از خود در برابر مواد خطرناک و آسیبهای فیزیکی محافظت کند. از زمانهای قدیم، در طب سنتی چین از گوجی بری برای درمان بیماریهای مرتبط با کبد استفاده میشده است. ترکیبات موجود در گوجی بری به دلیل تاثیرشان در مقابله با رادیکالهای آزاد میتوانند به حفظ سلامتی کبد کمک کنند.
مراقبت از پوست
به دلیل آسیبهای ایجاد شده در لایهی اوزون در برخی نقاط جهان، ما همگی در معرض اشعههای مضر خورشید هستیم. اگر پوست ما بدون محافظت در برابر اشعههای مضر قرار بگیرد، میتواند دچار آسیب و حتی سرطان پوست شود.
ما با مصرف گوجی بری میتوانیم این آسیب را کاهش دهیم. تحقیقات نشان دادهاند که گوجی بری به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدانیاش میتواند از میزان التهاب و آسیبهای پوستی به طور قابلتوجهی بکاهد.
بهبود کیفیت خواب
در طب سنتی، گوجی بری گاهی به عنوان دارویی برای خواب و کاهش استرس مورد استفاده قرار میگیرد. مطالعات نشان میدهند که مصرف گوجی بری در انسان میتواند کیفیت خواب را به طور قابل توجهی بهبود بخشد بدون اینکه عوارض جانبی منفی داشته باشد.
افزایش تعداد و کیفیت اسپرم
گوجی بری در طب سنتی چین به عنوان دارویی برای تقویت قوهی جنسی شناخته شده است. تحقیقات مدرن نیز نشان میدهد که گوجی بری میتواند آسیبهای بیضهها را کاهش دهد و تعداد اسپرمها و کیفیت حرکت آنها را بهتر کند.
بهبود قدرت بینایی
گوجی بری به خاطر خواص آنتیاکسیدانی که دارد، میتواند به بهبود قدرت بینایی کمک کند. آنتیاکسیدانها از چشمها در برابر رادیکالهای آزادی که ممکن است به بینایی آسیب برسانند یا سبب بروز آب مروارید و دیگر مشکلات چشمی شوند، محافظت میکنند.
عوارض جانبی گوجی بری
با اینکه گوجی بری فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما باید به عوارض جانبی آن نیز توجه کرد. واکنشهای آلرژیک: برخی افراد نسبت به گوجی بری حساسیت نشان میدهند و ممکن است دچار واکنشهای آلرژیک مانند آنژیوادم صورت، تنگی نفس، کهیر، خارش در دهان یا گوشها و زیر بغل، و خارشهای پوستی شوند. در موارد شدید، ممکن است آنافیلاکسی نیز رخ دهد.
وارفارین: گوجی بری ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد و باعث خونریزی شود. وارفارین که یک داروی ضد انعقاد خون است، با گوجی بری تداخل دارد و مصرف همزمان آنها میتواند سبب خونریزی گردد.
بیمارانی که وارفارین مصرف میکنند و همزمان گوجی بری میل کردهاند، گزارش کردهاند که دچار خوندماغ، کبودی و خونریزی مقعدی شدهاند. همچنین، کسانی که داروهای دیگری مثل آسپیرین، هپارین، ایبوپروفن و ناپروکسن مصرف میکنند نیز نباید گوجی بری بخورند.
سایر داروها: گوجی بری ممکن است با برخی داروهای خاص ضد باکتری، ضد ویروس، داروهای ضد سرطان، ضد افسردگی، داروهای کاهشدهنده کلسترول، داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی و داروهای ضد پوکی استخوان تداخل کند. بنابراین، افرادی که این داروها را مصرف میکنند باید از مصرف گوجی بری پرهیز کنند. هر نوع استفاده دارویی از گوجی بری باید حتماً با مشورت پزشک باشد.
بیشتر بخوانید: