یک غذای محلی سنندجی ، آش هالاو یا آبگوشت غوره (مرحله به مرحله)

یک غذای محلی سنندجی ، آش هالاو یا آبگوشت غوره
در غذاهای محلی سنندج، معمولاً از سبزیجات معطر استفاده میشود که آش هالاو نیز یکی از این غذاهای خوشمزه است. مردم بیشتر این آش را در فصلهای پاییز و زمستان درست میکنند.
این آش محبوب به خاطر دارا بودن انواع سبزیجات محلی و مفید، توجه بسیاری از افراد در نقاط مختلف ایران را جلب کرده است. به همین دلیل، آش هالاو با سبزیجات مخصوص هر منطقه در بین تمام اقوام و شهرهای مختلف تهیه میشود.
به این آش اصیل سنندجی، آبگوشت غوره هم میگویند. دلیل این نامگذاری این است که در آش هالاو از آب غوره استفاده میشود و معمولاً با گوشت کوبیده و آب زیاد پخته میشود. به شما پیشنهاد میکنیم که حتماً در روزهای سرد پاییزی، این آش را در خانه درست کرده و از طعم ترش و خوشمزهاش لذت ببرید.
دستور تهیه کامل «آش هالاو» مخصوص سنندج و کردستان
چاشنی آب غوره علاوه بر خوشمزه کردن آش هالاو، فواید زیادی برای سلامتی دارد. از جمله این فواید میتوان به افزایش اشتها، بهبود هضم غذا، تقویت سیستم گوارش و کبد اشاره کرد.
اگر کودک شما بدغذاست، به جای استفاده از قرصهای اشتهاآور، میتوانید کمی آب غوره را به غذاها و به خصوص در سالاد اضافه کنید. آب غوره باعث تحریک اشتها و خوشمزهتر شدن غذاها میشود.
از دیگر آشهای محلی و معروف ایران میتوان به آش ماشاب، بوغذا آشی، آش گشنیز، آش ترخینه، آش ماسوآ و آش پرپوله اشاره کرد.
مواد لازم :
گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
برنج: به میزان لازم
نخود: ۳۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیب زمینی متوسط: ۵ عدد
آب غوره: به مقدار لازم
سبزیهای معطر نعناع، جعفری، برگ چغندر و پیازچه: ۱/۵ پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
آب ولرم: ۱ پیمانه
نمک : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل پخت :
گام 1: ابتدا پیازها را خرد کنید و کمی تفت دهید.
گام 2: سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
گام 3: ادویههای لازم شامل زردچوبه و فلفل سیاه را به همراه حبوبات به قابلمه اضافه کنید.
گام 4: بعد از اینکه حبوبات و گوشت کمی پخته شد، سبزیها را خرد کرده و به مواد در قابلمه اضافه کنید.
گام 5: مقداری آب ولرم به ظرف اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا سبزیها نیز پخته شوند.
گام 6: زمانی که گوشت، حبوبات و سبزی پخته شد، سیب زمینیها را خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
گام 7: پس از نیم ساعت که سیب زمینیها پخته شدند، آش شما آماده است. غلظت آش بستگی به سلیقه شما دارد.
گام 8: بعد از پخت کامل آش و خاموش کردن آن، آب غوره را به میزان دلخواه به ظرف اضافه کنید.