یک ماده غذایی موثر در کنترل فشارخون (2 نکته مهم)

سیب زمینی همیشه به عنوان غذایی که باعث چاقی میشود شناخته شده است، اما تحقیقات جدید نشان میدهند که خوردن روزانه این ماده غذایی میتواند به کاهش فشار خون کمک کند، بدون اینکه وزن فرد افزایش یابد.
سیب زمینی همیشه به عنوان غذایی که باعث چاقی میشود شناخته شده است، اما تحقیقات جدید نشان میدهند که خوردن روزانه این ماده غذایی میتواند به کاهش فشار خون کمک کند، بدون اینکه وزن فرد افزایش یابد.
این تحقیق در دانشگاه پنسیلوانیا بر روی 18 نفر مبتلا به فشار خون بالا که به اضافه وزن و چاقی نیز دچار بودند، انجام شد و نتایج آن در کنگره شیمی آمریکا ارائه شد. فشار خون سیستولیک (حداکثر) و دیاستولیک (حداقل) این افراد به طور منظم مورد بررسی قرار گرفت.
یک ماده غذایی موثر در کنترل فشار خون
پس از مصرف سیب زمینی، میانگین فشار خون دیاستولیک 4.3 درصد و فشار سیستولیک 3.5 درصد کاهش یافت، در حالی که هیچ افزایش وزنی در این گروه مشاهده نشد.
سیب زمینی بیشتر از سایر سبزیجات از رژیم غذایی افرادی که دارای اضافه وزن و چاق هستند، حذف میشود، زیرا بسیاری بر این باورند که به خاطر کربوهیدرات بالای سیب زمینی باید در مصرف آن احتیاط کرد، در حالی که اگر سیب زمینی سرخ نشود و با کره، مارگارین، خامه یا سس مایونز نخورده شود، فقط 110 کالری انرژی به بدن میدهد و در عوض بسیاری از ویتامینها و ترکیبات مفید را تامین میکند.
در این تحقیق، از سیب زمینی پخته شده در فر و بدون روغن استفاده شد. نکته مهم این بود که در سیب زمینی سرخ شده و چیپس، به دلیل حرارت بالا و استفاده از روغن زیاد، بسیاری از ترکیبات مفید از بین میروند و تنها نشاسته، چربی و برخی مواد معدنی باقی میمانند. روشهای بخارپز و پختن در فر بهترین روشها برای تهیه سیب زمینی هستند و مواد مغذی آن را حفظ میکنند.