رسپی

۱۰ خواص عجیب و چشمگیر باقلا سبز برای سلامتی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

باقلا سبز که در فرهنگ‌های دیگر به نام لوبیا فاوا شناخته می‌شود، بسیار مغذی است و بسیاری از مزایای سلامتی دارد. باقلا سبز پر از فیبر، فولات و منگنز و دیگر مواد مغذی است.

جالب است که مصرف منظم این باقلا می‌تواند به کاهش علائم بیماری پارکینسون، پیشگیری از نقایص مادرزادی، تقویت سیستم ایمنی، کمک به کاهش وزن و پایین آوردن سطح کلسترول و فشار خون کمک کند.

در این مقاله از رضیم بلاگ، ما ۱۰ خاصیت مهم باقلا برای سلامتی را که از نظر علمی تأیید شده‌اند، برای شما آماده کرده‌ایم و امیدواریم که برای شما مفید باشد. 

خواص باقلا سبز؛ دانه‌های مغذی و قدرتمند!

از ویژگی‌های مهم باقلا سبز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. سرشار از مواد مغذی

باقلا سبز با اینکه اندازه کوچکی دارد، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است.

این باقلا دارای پروتئین گیاهی، فولات و چندین ویتامین و مواد معدنی دیگر است. همچنین، مقدار زیادی فیبر محلول دارد که به هضم غذا و عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می‌کند و سطح کلسترول خون را نیز کاهش می‌دهد. بیایید نگاهی به ترکیبات این ماده مغذی بیندازیم.

به‌طور مثال، یک فنجان (۱۷۰ گرم) باقالی پخته شده دارای:

  • کالری: ۱۸۷ کالری
  • کربوهیدرات: ۳۳ گرم
  • چربی: کمتر از ۱ گرم
  • پروتئین: ۱۳ گرم
  • فیبر: ۹ گرم
  • فولات: ۴۰ درصد از نیاز روزانه (DV)
  • منگنز: ۳۶ درصد از DV
  • مس: ۲۲ درصد DV
  • فسفر: ۲۱ درصد DV
  • منیزیم: ۱۸ درصد DV
  • آهن: ۱۴ درصد از DV
  • پتاسیم: ۱۳ درصد از DV
  • تیامین (ویتامین B1) و روی: ۱۱٪ از DV

به‌علاوه، باقلا شامل مقادیر کمی از دیگر ویتامین‌های گروه B، کلسیم و سلنیوم نیز می‌باشد.

“باقلا سبز بسیار مغذی و منبع عالی فیبر محلول، پروتئین، فولات، منگنز، مس و چندین ریزمغذی دیگر است.”

۲. به کاهش علائم بیماری پارکینسون کمک می‌کند

باقلا سبز سرشار از لوودوپا (L-dopa) است، ترکیبی که بدن شما آن را به دوپامین تبدیل می‌کند. این نکته مهم است که بیماری پارکینسون موجب از بین رفتن سلول‌های مغزی تولیدکننده دوپامین می‌شود که در نتیجه آن لرزش و مشکلات حرکتی ایجاد می‌شود.

این علائم معمولاً با داروهایی که شامل L-dopa هستند، درمان می‌شود. اما باقلا سبز به‌صورت طبیعی این ماده را داراست. بنابراین، مصرف باقلا می‌تواند به کاهش علائم بیماری پارکینسون کمک کند.

نتایج یک مطالعه بر روی ۱۱ فرد مبتلا به بیماری پارکینسون نشان داد که مصرف روزانه ۱.۵ فنجان (۲۵۰ گرم) باقلا پس از ۱۲ ساعت بدون دارو، تأثیر مثبتی بر سطح دوپامین خون و عملکرد حرکتی بیماران دارد که مشابه اثر داروهای L-dopa است.

مطالعه دیگری بر روی ۶ بزرگسال مبتلا به بیماری پارکینسون نشان داده که مصرف ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم – حدود ۱ تا ۱.۷۵ فنجان – باقلا همراه با داروی ضد پارکینسون کاربی دوپا، علائم بیماری را بهبود بخشیده است.

۱۰ خواص عجیب و چشمگیر باقلا سبز برای سلامتی

“باقلا سبز سرشار از ال دوپا است که بدن شما آن را به دوپامین تبدیل می‌کند. با توجه به اینکه بیماری پارکینسون به خاطر سطوح پایین دوپامین رخ می‌دهد، خوردن باقلا می‌تواند به کاهش علائم کمک کند.”

بیشتر بخوانید: رسپی کوفته شوید باقلا اصفهانی

۳. باقلا می‌تواند به جلوگیری از نقص مادرزادی کمک کند

باقلا به‌خاطر مقدار بالای فولات، برای رشد سالم جنین بسیار مهم است. این ماده مغذی برای ساخت سلول‌ها و اندام‌های جنین ضروری است. زنان باردار به فولات بیشتری از غذاها و مکمل‌ها نیاز دارند تا خطر نقص لوله عصبی و مشکلات دیگر در رشد مغز و نخاع نوزادان را کاهش دهند.

واقعاً تخمین زده می‌شود که بیش از ۲۶۰۰۰۰ نوزاد در سال در سراسر جهان…

“““html

در سال ۲۰۱۵، بسیاری از نوزادان با نقص لوله عصبی مواجه بودند که می‌توانستند با مصرف مناسب فولات از طرف مادر قابل جلوگیری باشند.

یک مطالعه روی بیش از ۲۳۰۰۰ زن نشان داد که نوزادان مادرانی که بیشتر از همه فولات مصرف می‌کردند، ۷۷ درصد کمتر از نوزادان مادرانی که کمترین مصرف را داشتند، به مشکلات مغزی و نخاعی دچار شدند.

بیشتر بخوانید: عوارض زیاده روی در مصرف باقالا

خوردن یک فنجان (۱۷۰ گرم) باقلا، ۴۰ درصد نیاز شما به این ماده مهم را تأمین می‌کند و انتخاب خوبی برای زنان باردار است.

“باقلا منبع خوبی از فولات است، که ماده‌ای مغذی برای رشد صحیح مغز و نخاع نوزادان به شمار می‌آید. مصرف کافی فولات در زنان باردار می‌تواند به جلوگیری از نقص لوله عصبی کمک کند.”

جلوگیری از نقص مادرزادی از خواص مهم باقلا سبز

۴. باقلا حاوی مواد مغذی مفید برای سیستم ایمنی و جلوگیری از پیری زودرس است

خوردن منظم باقلا می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند. باقلا سرشار از ترکیباتی است که باعث افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی در بدن می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها به دفاع از بدن در برابر آسیب‌های مختلف کمک می‌کنند.

نتایج یک مطالعه در ایالات متحده نشان می‌دهد که استفاده از عصاره‌های باقلا باعث افزایش ۶۲.۵ درصدی فعالیت آنتی‌اکسیدانی در سلول‌های ریه می‌شود و بهبود ریه‌ها را سریع‌تر از مصرف داروهای مشابه به ارمغان می‌آورد.

علاوه بر این، باقلا می‌تواند توانایی آنتی‌اکسیدان قوی گلوتاتیون را در سلول‌های انسانی افزایش دهد و روند پیری را به تأخیر بیندازد.

به طور خلاصه، باقلا دارای ترکیباتی است که در تحقیقات نشان داده‌اند می‌توانند فعالیت آنتی‌اکسیدانی را در انسان‌ها تقویت کنند. باقلا می‌تواند به تقویت ایمنی بدن کمک کند، اما به تحقیقات بیشتری نیاز است.

بیشتر بخوانید: چه کسانی نباید باقالا بخورند؟

۵. باقلا برای سلامت استخوان‌ها!

شاید کمتر کسی فکر کند که باقلا می‌تواند به استخوان‌های بدن ما کمک کند؛ اما این گیاه خاص دارای خواصی است که چنین تأثیری دارد. باقلا سرشار از منگنز و مس است – دو ماده مهم که به جلوگیری از تحلیل استخوان‌ها کمک می‌کنند.

منگنز و مس به بهبود فرایند تشکیل استخوان و جذب بهتر کلسیم کمک می‌کنند. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که این دو ماده برای استحکام استخوان‌ها حیاتی هستند.

یک مطالعه یک ساله در زنان یائسه با استخوان‌های ضعیف نشان داد که مصرف مکمل‌های حاوی منگنز، مس، ویتامین D، کلسیم و سایر مواد مغذی، می‌تواند توده استخوانی را بهبود بخشد. تحقیقات دیگر نشان داده‌اند که منگنز و مس در ترکیب با کلسیم و روی می‌توانند از تحلیل استخوان در زنان مسن جلوگیری کنند.

“تحقیقات روی حیوانات و انسان‌ها نشان می‌دهد که سطوح کافی منگنز و مس – که در باقلا به فراوانی یافت می‌شوند – می‌توانند استحکام استخوان‌ها را افزایش دهند.”

بیشتر بخوانید: رسپی باقلا وابیج (خشکابیج) گیلانی

۶. باقلا برای درمان کم‌خونی

خوردن باقلا که سرشار از آهن است، به کاهش علائم کم‌خونی کمک می‌کند. همان‌طور که می‌دانید، آهن برای تولید هموگلوبین لازم است، پروتئینی که به گلبول‌های قرمز کمک می‌کند تا اکسیژن را در بدن حمل کنند. کمبود آهن می‌تواند منجر به کم‌خونی شود که خود را با خستگی، ضعف، سرگیجه و تنگی نفس نشان می‌دهد.

یک مطالعه بر روی ۲۰۰ زن جوان نشان داد کسانی که آهن کافی در رژیم غذایی خود مصرف کرده‌اند، شش برابر کمتر از کسانی که آهن کافی نداشته‌اند به کم‌خونی مبتلا شدند. خوردن منظم باقلا و دیگر غذاهای گیاهی حاوی آهن می‌تواند سطح آهن خون را افزایش دهد و علائم کم‌خونی را بهبود بخشد.

جالب است بدانید که آهن موجود در باقلا با ویتامین C از مواد غذایی مانند مرکبات یا فلفل‌دلمه‌ای بهتر جذب می‌شود. “مصرف منظم باقلا می‌تواند به افزایش سطح آهن خون و بهبود علائم کم‌خونی ناشی از کمبود آهن کمک کند.”

“““html
درمان کم خونی از خواص مهم باقلا سبز

۷. خواص باقلا برای فشار خون بالا و سلامت قلب

باقلا حاوی مواد مغذی زیادی است که می‌تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. به ویژه، باقلا منیزیم و پتاسیم دارد که می‌تواند به آرامش عروق خونی کمک کرده و از فشار خون بالا جلوگیری کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که رژیم غذایی که بر کنترل فشار خون تمرکز دارد (DASH)، شامل غذاهایی مانند باقلا که سرشار از پتاسیم و منیزیم هستند، می‌تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند.

همچنین، یک مطالعه ۱۰ ساله روی ۲۸۳۴۹ زن نشان داد که کسانی که بیشتر از منیزیم استفاده می‌کنند، کمتر دچار فشار خون بالا می‌شوند.

این تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از باقلا و سایر غذاهای غنی از منیزیم و پتاسیم می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و به سلامت قلب کمک کند.

“باقلا با داشتن منیزیم و پتاسیم می‌تواند به بهبود عملکرد رگ‌های خونی و کاهش فشار خون بالا کمک کند.”

بیشتر بخوانید: رسپی باقلا قاتق گیلانی با ماهی شور

۸. باقلا برای کاهش وزن و دور کمر!

شاید برایتان جالب باشد که باقلا می‌تواند در کاهش دور کمر مفید باشد. یک فنجان (۱۷۰ گرم) باقلا حاوی ۱۳ گرم پروتئین و ۹ گرم فیبر است و فقط ۱۸۷ کالری دارد.

این یعنی اینکه باقلا یک گزینه عالی با پروتئین و فیبر بالا است که احساس سیری ایجاد می‌کند و به کاهش مصرف کالری کمک می‌کند.

یک مطالعه نشان داده که رژیم غذایی که ۳۰ درصد کالری آن از پروتئین تأمین می‌شود، احساس سیری را افزایش می‌دهد و به طور میانگین ۴۴۱ کالری از دریافتی روزانه کاهش می‌دهد، که در مقایسه با رژیم‌های مشابه بسیار مؤثر بوده است.

یک مطالعه چهار ساله دیگر که روی ۵۲۲ نفر انجام شد، نشان می‌دهد افرادی که رژیم غذایی حاوی باقلا و بیش از ۱۵ گرم فیبر در هر ۱۰۰۰ کالری داشتند، بیش از ۵ پوند (۲.۴ کیلوگرم) وزن کم کردند.

بنابراین، اضافه کردن باقلا به رژیم غذایی‌تان می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند. “غذاهای غنی از پروتئین و فیبر، مانند باقلا، به کاهش وزن و مصرف کالری کمتر کمک می‌کنند.”

بیشتر بخوانید: چرا نخود فرنگی سالم و مغذی است؟

لاغری از خواص مهم باقلا سبز

۹. کاهش کلسترول با باقلا و بهبود عملکرد روده

بیشتر فیبر موجود در باقلا محلول است و می‌تواند به کاهش کلسترول بدن کمک کند. فیبر محلول به جذب آب در روده کمک کرده و اثرات مثبتی بر حرکات روده دارد.

این نوع فیبر همچنین می‌تواند به کلسترول بدن شما چسبیده و آن را خارج کند. حتی چندین مطالعه نشان داده‌اند که فیبر محلول می‌تواند به پایین آوردن سطح کلسترول در بزرگسالان کمک کند.

به علاوه، در یک مطالعه سه ماهه بر روی ۵۳ فرد بزرگسال، کسانی که دو گرم فیبر محلول بیشتر مصرف کردند، ۱۲.۸ درصد کاهش کلسترول بد (LDL) داشتند، اما گروهی که فیبر کمتری مصرف کردند، تغییر قابل توجهی در سطح LDL نداشتند.

یک مرور بر روی ۱۰ مطالعه نیز نشان داده که رژیم‌های غذایی حاوی باقلا به آرامی از سطح کلسترول کل و کلسترول LDL «بد» می‌کاهند.

“اگر می‌خواهید سطح کلسترول خود را بهبود ببخشید، افزودن باقلا به رژیم غذایی‌تان می‌تواند کمک کند.”

“باقلا با داشتن فیبر محلول می‌تواند به کلسترول بدن شما متصل شده و آن را خارج کند. این نوع فیبر به کاهش سطح کلسترول خون نیز کمک کرده است.”

“““html
بیشتر بخوانید: رسپی باقالی بازاری

۱۰. باقلا همه کاره و آسان برای افزودن به رژیم غذایی شما

باقلا می‌تواند یک افزودنی خوشمزه به وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها باشد. برای تهیه باقلا خوشمزه، ابتدا پوشش سبز غیرقابل خوردن آن‌ها (پوست باقلا) را بکنید.

سپس باقلاها را به مدت ۳۰ ثانیه در آب جوش بپزید و بعد آن‌ها را به یک کاسه با آب یخ منتقل کنید. این کار باعث نرم شدن پوشش خارجی مومی می‌شود و کندن آن را آسان‌تر می‌کند.

باقالی پوست کنده را می‌توانید بخارپز کنید و بعد آن را با روغن زیتون و ادویه‌ها مخلوط کنید تا آن را به طور کامل بخورید یا له کنید تا بر روی نان یا در غذاهای دیگر به عنوان چاشنی استفاده کنید. برای تفت دادن باقالی آن را به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و آبکش کنید.

بعد روغن زیتون و ادویه‌ها را اضافه کنید. باقلاها را روی یک ورقه پخت پهن کنید و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتیگراد) تفت دهید. باقالی‌های پخته شده را می‌توان به سالاد، غذاهای برنجی، ریزوتو، پاستا، سوپ و پیتزا اضافه کرد.

بیشتر بخوانید: روش خشک کردن باقلا سبز با کیفیت در خانه

کاهش کلسترول از خواص مهم باقلا سبز

باقلایی نشوید!

نکته مهمی که باید در این مطلب از مجله آشپزی رضیم به آن اشاره شود، مصرف باقلا برای برخی افراد با شرایط خاص خون است. باقلا برای افرادی که به اختلال ژنتیکی کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز مبتلا هستند، اصلاً توصیه نمی‌شود.

زیرا خوردن باقلا ممکن است منجر به نوعی مشکل خونی به نام کم‌خونی همولیتیک شود.

منبع:

  • healthline

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا