۱۰ مورد از خواص مهم پونه و رسپی دمنوش آن

“`html
پونه، یک گیاه دارویی از خانوادهی نعناع است که گلهای صورتی و برگهای کرکی و خوشبویی دارد. در گذشته از این گیاه برای سقط جنین و دور کردن حشرات استفاده میشد. ولی به تدریج خواص دارویی آن کشف شد. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا درباره مضرات و خواص پونه و همچنین طرز تهیه دمنوش آن صحبت کنیم.
هر آنچه که در مورد خواص پونه باید بدانید!
در ادامه به ۱۰ خاصیت شگفتانگیز پونه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
۱- رفع مشکلات تنفسی
پونه دارای مقداری منتول است که به رفع مشکل خلط در ریه و سینه کمک میکند. به همین دلیل برای درمان سرفه، گلودرد و برونشیت مفید است.
۲- تنظیم هورمونهای زنانه و قاعدهآور
پونه با تحریک هورمونهای استروژن و پروژسترون به تنظیم دورهی قاعدگی کمک کرده و جزو گیاهان قاعدهآور محسوب میشود. این گیاه همچنین عفونتهای رحم را کاهش میدهد.
۳- تسکیندهندهی اعصاب
پونه یک گیاه آرامبخش است و در کاهش استرس، درمان بیخوابی و عصبانیت موثر میباشد. در موارد شدید، با نظر پزشک میتوان از عرق پونه برای درمان تشنج نیز استفاده کرد.
۴- تقویت سیستم گوارشی و رفع مشکلات آن
پونه برای مشکلات گوارشی بسیار مفید است و به درمان معدهدرد، کرم روده، نفخ و اسهال کمک میکند. همچنین هضم غذا را آسانتر کرده و احساس سنگینی و ترش کردن را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: خواص شگفتانگیز نعنا + رسپی دمنوش آن
۵- کاهش دردهای عضلانی
پونه یک گیاه ضداسپاسم است و برای رفع گرفتگیهای عضلانی مفید است. این گیاه برای درمان روماتیسم، ورم مفاصل، آرتروز و نقرس نیز کاربرد دارد.
۶- تب بری
پونه یک تببر طبیعی است و به کاهش حرارت بدن در سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند. همچنین با تحریک غدد تعریق میتواند تب را کاهش دهد.
۷- کمک به سلامت پوست
پونه به عنوان نرمکننده و روشنکنندهی پوست عمل کرده و به درمان جوش و آکنه کمک میکند. در طب سنتی، عرق پونه برای تسکین زخمها نیز استعمال میشود. به خاطر خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی آن، نوشیدن دمنوش پونه به جوانسازی پوست کمک میکند.
۸- درمان ریزش مو
استفاده از محصولات حاوی پونه و یا عرق آن به عنوان ماسک مو میتواند به بهبود فولیکولهای مو کمک کرده و ریزش مو را کاهش دهد. به علاوه در طب سنتی هندی، پونه برای درمان شپش نیز مناسب است.
بیشتر بخوانید: خواص به لیمو برای سلامتی بدن + شیوه مصرف آن
۹- کمک به کاهش وزن
پونه متابولیسم بدن را بالا میبرد و به چربیسوزی کمک میکند. همچنین این گیاه با بهبود هضم غذا از افزایش وزن جلوگیری میکند.
۱۰- متعادلسازی سطح کلسترول خون
پونه مقدار کلسترول بد بسیار کمی دارد و سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به تعادل سطح کلسترول خون کمک میکند. بنابراین کسانی که کلسترول بالا دارند، با مشورت پزشک میتوانند از پونه استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش هسته انبه؛ خوشمزه و پرخاصیت
“““html
عوارض جانبی و محدودیتهای استفاده از پونه
عوارض جانبی و محدودیتهای استفاده از پونه به شکل زیر است:
- زنان باردار و شیرده نباید از پونه استفاده کنند. این گیاه ممکن است به جنین آسیب برساند و خطر سقط را بالا ببرد.
- اگر پونه با شیر مادر ترکیب شود، ممکن است برای کودک خطرناک باشد و باعث مسمومیت او شود.
- افرادی که بیماریهای کبد و کلیه دارند باید از مصرف پونه پرهیز کنند، چون این گیاه ممکن است وضعیت آنها را بدتر کند.
- پونه باعث افزایش پمپاژ خون در قلب میشود، بنابراین برای کسانی که فشار خون بالا دارند، خطرناک است.
- استفاده زیاد از پونه ممکن است باعث تشنج شود.
- مصرف روغن و عرق پونه با خلوص بالا و در مقدار زیاد میتواند کشنده باشد.
- استنشاق بخار پونه به صورت غلیظ نیز میتواند بسیار خطرناک باشد.
- مصرف بیش از حد پونه ممکن است به نارسایی کبد و کلیه منجر شود.
- در برخی موارد، حتی مقدار کم از روغن پونه ممکن است باعث شوک، هذیان، بیهوشی و مشکل در بینایی و شنوایی شود.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش بابونه در خانه + خواص آن
مواد لازم جهت تهیه دمنوش پونه
برای تهیه دمنوش پونه به مواد زیر نیاز دارید:
برگ یا گل پونه تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
آب جوش | ۲ فنجان |
نبات یا عسل | به میزان دلخواه |
رسپی دمنوش پونه
برای تهیه دمنوش، پونه را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا دم بکشد و رنگ آن مانند چای شود. سپس آن را از صافی رد کنید و داخل لیوان بریزید. میتوانید برای کاهش تلخی آن، کمی عسل یا نبات اضافه کنید. همچنین میتوانید به جای پونه تازه، از یک قاشق چایخوری برگ پونه خشکشده نیز استفاده کنید.
امیدواریم این مطلب از مجله آشپزی رضیم برای شما مفید بوده باشد. اگر تجربهای از استفاده از پونه دارید، خوشحال میشویم نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.