۱۰ نکته طلایی برای تهیه مربای خوشمزه و بدون نقص (مرحله به مرحله)

“`html
نکاتی مهم و کلیدی برای تهیه انواع مربا
مرباهای خانگی روز به روز محبوبتر میشوند. وقتی مزهی آن را امتحان کنید، نمیتوانید در برابرش مقاومت کنید. درست کردن مربا در خانه مزایای زیادی دارد؛ اولاً شما مقدار شکر اضافهشده به میوه را کنترل میکنید و همچنین مطمئن هستید که هیچ افزودنیای در آن نیست و از همه مهمتر، میدانید که مربای شما از میوه واقعی تهیه شده است.
اما درست کردن مرباهای خوشمزه میتواند چالشهایی داشته باشد، بنابراین در این مطلب از آشپزخانه رضیم با توجه به درخواست شما عزیزان درباره نکات پخت مربا چند راهنمایی برای تهیه موفقیتآمیز مربا آوردهایم که میتوانید برای هر نوع مربایی از آنها بهره ببرید.
نکات پخت مربای خوشمزه و لذیذ بدون کپک و شکرک
1. استفاده از شیشههای استریلیزه برای تهیه مربا
- باید مطمئن باشید که ظرفهای شما عمر مناسبی دارند. برای این کار، ظرفهای شیشهای را به مدت حداقل 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید.
- ظرفها را بگذارید خنک شوند. سپس میتوانید با یک چنگال یا وسیلهی دیگر آنها را بردارید (این کار همچنین برای جلوگیری از آلودگی مجدد ظرفهاست).
- بطریهای شیشهای را روی یک حوله تمیز بگذارید و همین کار را برای دربها نیز انجام دهید، زیرا آنها سریعتر تیره میشوند.
2. انتخاب بهترین میوهها برای تهیه مربا
- قبل از هر چیز باید دقت کنید که میوههایی که انتخاب میکنید سالم، تازه و بدون لکه و کرمزدگی باشند.
- اگر میوههای شما ارگانیک هستند، میتوانید پوست آنها را برای تهیه مربا نگه دارید. در غیر این صورت، بهتر است آنها را پوست بکنید.
- بعد از پوست کندن، میوهها را با آب سرد بشویید و به قطعات کوچک برش دهید تا آماده پخت شوند. بخشهای خراب یا آسیبدیده را هم باید جدا کنید. نیازی به برداشتن دانهها نیست.
- دانه سیب، مرکبات یا توتها غنی از پکتین هستند که یک ضخیمکننده طبیعی محسوب میشود. برای راحتتر هضم کردن دانهها، یک ترفند این است که تمشک یا انواع توتها را فریز کنید و سپس برای تهیه مربا استفاده کنید.
- این کار باعث میشود که دانهها نرمتر شوند و شما کمتر متوجه سختی آنها شوید.
3. اندازه دقیق شکر در پخت مربا و نکات دانستنی آن
برای تعیین مقدار شکر مناسب برای حفظ مربا، بهتر است قبل از افزودن شکر، میزان میوه را وزن کنید و بر اساس آن شکر لازم را اضافه کنید.
اگر قصد دارید زودتر مربا را مصرف کنید، میتوانید مقدار شکر را کمی کم کنید تا طعم اسیدی میوه حفظ شود.
اما در این حالت، مربا زمان کمتری نگهداری میشود. به طور کلی، توصیه میشود برای هر کیلو میوه، یک کیلو شکر اضافه کنید، اما اگر میوه شما بسیار شیرین بود، میتوانید این مقدار را به 700 گرم برای هر کیلوگرم میوه کاهش دهید.
4. درب ظرف را هنگام پخت مربا نگذارید
در هنگام پخت مربا (به جز مربای به) نباید درب ظرف را بگذارید، زیرا باعث تغییر رنگ مربا میشود.
5. زمان مناسب اضافه کردن اسانس در پخت مربا را بدانید
اسانسی که برای معطر کردن مربا استفاده میشود باید در اواخر پخت به مخلوط اضافه شود تا عطر آن حفظ شود.
6. بهترین ظرف برای پخت مربا
تجربه نشان داده که نوع ظرف برای پخت مربا مهم است. به غیر از مربای به که باید در ظرف مسی پخته شود، تمامی مرباها باید در ظرفهای لعابی یا تفلون تهیه شوند.
7. جلوی شکرک زدن مربا را بگیرید
دلیل شکرک زدن مربا جوشیدن زیاد است برای حل این مشکل، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و مربا را دو تا سه جوش دهید تا یکدست شود و شکرک رفع شود.
8. مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم
بهترین کار این است که مربا را بعد از پخت، منتظر بمانید تا خنک شود و سپس در شیشهها بریزید.
“““html
یک شب دیگر صبر کنید و سپس مربا را در شیشه بریزید. این کار کمک میکند تا بفهمید شربت مربا رقیق است یا غلیظ. پس از آماده شدن و سرد شدن مربا، حتماً آن را در شیشهای در بسته و در جای خنک نگهداری کنید.
9. کپک زدگی مربا را برطرف کنید
اگر بعد از مدتی مربا کپک زد، ممکن است به دلیل زیاد بودن آب و رقیق بودن شربت مربا یا کم بودن شکر باشد. در این صورت، مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید دوباره چند دقیقه بجوشد تا غلیظ شود.
10. به قوام شربت مربا توجه کنید
قوام شربت مربا خیلی مهم است. برای اینکه بفهمید شربت به قوام خوبی رسیده یا نه، مقدار کمی از آن را با قاشق بردارید و بگذارید سرد شود. اگر شربت حالت کشدار داشت و به سختی از قاشق ریخت، قوام آن مناسب است.
بیشتر بخوانید :
چرا مربا شکرک میزند؟ چگونه از مربای شکرک زده استفاده کنیم
نکات مهم برای تهیه و نگهداری مربای خانگی
دستور تهیه ۱۰ نوع مربای جدید و خوشمزه + عکس
اگر اضافه وزن دارید، کمتر مربا بخورید
بهتر است میزان مصرف این مربا را محدود کنید زیرا حاوی قند زیادی است و باعث افزایش کالری میشود. میتوانید ۲ تا ۳ قاشق چایخوری از این مربا را روی ۲ تا ۳ برش نان برشته سبوسدار بزنید تا میزان کالری دریافتی شما کمتر شود.
اگر دیابت دارید، در مصرف مربا احتیاط کنید
بهتر است مقدار کمی مربا بخورید و با نظر پزشک، آن را مصرف کنید. همچنین نانی که با مربا میخورید بهتر است نان جو باشد و برای تهیه مربا از شکر قهوهای استفاده کنید.
برای افزایش وزن مربا بخورید
مربا را همراه با ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری خامه یا کره مصرف کنید و نان شما از آرد گندم کامل و چند غله تهیه شده باشد. همچنین میتوانید آن را با یک لیوان شیر کاکائو بخورید تا صبحانهتان کالری بیشتری داشته باشد و به افزایش وزن شما کمک کند.