رسپی

۱۱ مدل از نان های معروف جزیره قشم + دستور تهیه (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نان‌های محلی مردم جزیره قشم را بشناسید

در گذشته، مردم در جزیره قشم خودشان نان می‌پختند. آن‌ها حتی گندم را در خانه با یک آسیاب دستی آرد می‌کردند و نان تازه درست می‌کردند.

از آن زمان نانوایی‌ها به این منطقه آمدند. وقتی جمعیت زیاد شد و افراد جدیدی از دیگر شهرها به قشم آمدند، دیگر نمی‌توانستند برای خودشان نان درست کنند. به همین دلیل، یک نانوایی به نام حسین شادمان تأسیس شد که مردم از آن‌جا نان می‌خریدند. متأسفانه، این باعث شد که رسم پخت نان در خانه کم‌رنگ شود و نانوایی‌های زیادی تأسیس شدند.

اما با این حال، در ماه رمضان، مردم بومی هنوز هم از نان خانگی استفاده می‌کنند، اگرچه این روزها آرد نان از فروشگاه‌ها خریداری می‌شود. برای اطلاعات بیشتر با رضیم همراه شوید.

آشنایی با نان های محلی جزیره قشم که باید آنها را امتحان کرد

1. نان تموشی نان محلی مردم قشم

مواد لازم برای دو نفر :

  • آرد یک لیوان
  • تخم مرغ سه عدد
  • آب و نمک به اندازه لازم
  • مهیاوه و روغن

دستور تهیه نان تموشی

  1. ابتدا آرد را الک می‌کنیم و مقدار کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم. سپس آب را اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم تا یک خمیر نرم و یکدست به دست آید، نباید خیلی شل شود. تخم مرغ‌ها را در یک کاسه می‌شکنیم و تابه مخصوص نان تموشی را روی آتش قرار می‌دهیم تا داغ شود.
  2. بعد یک مشت آرد را روی تابه می‌پاشیم و باید سریع این کار را انجام دهیم تا نان ضخیم نشود.
  3. این روزها بیشتر خانم‌های جوان از فنجان برای ریختن آرد روی تابه استفاده می‌کنند و بعد با نوارکاست (جلد نوار کاست) آرد را صاف می‌کنند. سپس تخم مرغ را با قاشق روی نان می‌ریزند و مهیاوه را به آن اضافه کرده و از تابه برمی‌دارند و روی سینی می‌گذارند و کمکی روغن می‌زنند.
  4. کسانی که مهیاوه یا سوراغ را دوست ندارند می‌توانند فقط تخم مرغ و روغن بزنند. این نان بسیار نازک و ترد است.

2. نان ریخته نان محبوب مردم جزیره قشم

مواد لازم برای دو نفر :

  • آرد یک لیوان
  • مهیاوه، روغن، آب و نمک به اندازه لازم

دستور تهیه نان ریخته

  1. آرد را الک کرده و در ظرف می‌ریزیم. سپس آب اضافه کرده و هم می‌زنیم تا خمیر یکنواختی به دست آید. این خمیر باید شل باشد.
  2. تابه را روی آتش گذاشته و با فنجان خمیر را روی تابه می‌ریزیم و با دست یا جلد نوار آن را صاف می‌کنیم. وقتی کمی برشته شده، نان را برمی‌گردانیم تا هر دو طرف خوب برشته شود و بعد مهیاوه و روغن می‌زنیم.
  3. اگر دوست داشته باشید می‌توانید تخم‌مرغ هم بزنید، این نان نرم خواهد بود.

3. نان ریخته سوراغی سوغات مردم قشم

مواد لازم :

  • آرد یک لیوان
  • پیاز متوسط ریز ریز شده یک عدد
  • سوراغ صاف شده نصف لیوان

دستور تهیه نان ریخته سوراغی

  1. آرد را با سوراغ و مقداری آب مخلوط کرده و خمیر می‌کنیم. سپس پیاز چرخ شده را اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم.
  2. تابه را روی آتش می‌گذاریم تا داغ شود، سپس خمیر را با فنجان روی تابه می‌ریزیم و با مهماس (کاردک مخصوص نان) نان را زیر و رو می‌کنیم.
  3. بعد از اینکه دو طرف آن برشته شد، آن را از روی تابه برمی‌داریم و کمی روغن به آن می‌زنیم.

4. نان دستی نان محلی مردم قشم

مواد لازم :

۱۱ مدل از نان های معروف جزیره قشم + دستور تهیه (مرحله به مرحله)
  • آرد دو لیوان
  • نمک و آب به مقدار لازم

دستور تهیه نان دستی

  1. آرد را در یک ظرف بزرگ می‌ریزیم و کم کم آب به آن اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم تا خمیر درست شود.
  2. نمک را در آب حل کرده و به خمیر می‌زنیم و دوباره ورز می‌دهیم تا همه چیز خوب مخلوط شود. این خمیر نباید شل باشد.
  3. سپس آرد خشک روی تکه‌ای چوبی (تخته مخصوص پهن کردن نان) می‌ریزیم و خمیر را روی آن قرار می‌دهیم و پهن می‌کنیم.
  4. “““html

  5. قرار داده و چونه می‌زنید، چونه‌ها را با چوه (وردنه) پهن کرده روی نان بنی گذاشته به تابه می‌زنید.
  6. بعضی‌ها این نان را با دست پهن می‌کنند و روی نان بنی گذاشته زیر و بالا می‌کنند تا پهن شود، این نان را ظهر و شب مصرف می‌کردند.
  7. نان‌ها را چهار تا چهار تا دسته می‌کردند تا خشک نشود.

۱۱ مدل از نان های معروف جزیره قشم + دستور تهیه

5. نان گرده

مواد لازم:

  • آرد دو لیوان
  • نمک و آب به مقدار لازم

دستور تهیه نان گرده

  1. آرد را با نمک و آب مخلوط می‌کنید و خمیر درست می‌کنید. این خمیر باید مثل نان دستی باشد، اما چونه‌ها را کوچکتر می‌گیرید.
  2. نان‌ها را با وردنه گرد کرده و به اندازه کف بشقاب روی تابه قرار می‌دهید.
  3. وقتی کمی برشته شد، نان را برمی‌گردانید تا طرف دیگر هم برشته شود. سپس روی آن مهیاوه و روغن می‌زنید.

6. نان تخم‌مرغی

مواد لازم:

  • آرد دو لیوان
  • تخم‌مرغ چهار عدد
  • آب و نمک به اندازه لازم

دستور تهیه نان تخم‌مرغی

  1. آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و خمیر درست می‌کنید. این خمیر نباید شل باشد.
  2. نان‌ها را گرد کرده و روی تابه می‌گذارید. وقتی یک طرف نان برشته شد، تخم‌مرغ‌ها را در کاسه شکسته و با قاشق روی نان می‌ریزید.
  3. سپس نان دیگری روی آن قرار می‌دهید تا نان دومی آماده شود.
  4. وقتی نان‌ها به هم چسبید، آنها را روی تابه می‌گذارید و هر دو طرف نان که برشته شد، مهیاوه و روغن می‌زنید.

7. نان خمیر ترش (به گویش محلی خمیر خشکه)

مواد لازم:

  • آرد دو لیوان
  • مایه خمیر یک قاشق مرباخوری
  • آب و نمک به اندازه لازم

دستور تهیه نان خمیر ترش

  1. آخر شب خمیر را درست کرده و در ظرفی در بسته قرار می‌دهید تا صبح ور بیاید. خمیر باید مثل خمیر نان دستی سفت باشد.
  2. تابه را روی آتش قرار می‌دهید. چونه را بزرگتر از نان دستی گرفته و خمیر را به اندازه بشقاب میوه خوری کوچک و کمی کلفت پهن می‌کنید.
  3. نان را روی تابه داغ می‌گذارید تا برشته شود. وقتی یک طرف برشته شد، آن را برمی‌گردانید تا طرف دیگر هم بپزد و سپس روی آن مهیاوه و روغن می‌زنید.

8. نان خمیر شیرین (به گویش محلی خمیر تره)

مواد لازم:

  • آرد دو لیوان
  • شکر نصف لیوان
  • ماست نصف لیوان
  • تخم‌مرغ یک عدد
  • مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
  • روغن به اندازه لازم

دستور تهیه نان خمیر شیرین

  1. آرد را با شکر مخلوط کرده و ماست را به آن اضافه می‌کنید و ورز می‌دهید. سپس تخم‌مرغ‌ها را نیز اضافه می‌کنید.
  2. به آرامی آب به آن اضافه می‌کنید تا خمیر به دست بیاید. درب ظرف را بسته و در جای گرم نگه می‌دارید تا صبح ور بیاید.
  3. نان‌ها را یکی‌یکی گرد کرده و تابه را روی آتش می‌گذارید و روغن می‌ریزید تا داغ شود. نان‌ها را در روغن سرخ می‌کنید.

۱۱ مدل از نان های معروف جزیره قشم + دستور تهیه

9. نان خمیر عربی

مواد لازم:

  • آرد دو لیوان
  • شکر نصف لیوان
  • شیر یک لیوان
  • تخم‌مرغ یک عدد
  • مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
  • آب به اندازه لازم
  • کنجد نصف استکان

دستور تهیه نان خمیر عربی

  1. آرد را با شکر مخلوط کرده و در ظرف ریخته، شیر را روی آن می‌ریزید و ورز می‌دهید. سپس به آرامی آب و مایه خمیر را اضافه کنید تا خمیر آماده شود.
  2. “““html

  3. در یک ظرف بسته، خمیر را در جای گرمی بگذارید تا صبح بماند.
  4. تابه را روی حرارت قرار بدهید، کمی چرب کنید و نان‌ها را گرد کرده و در تابه بگذارید. وقتی یک طرف نان برشته شد، روی آن تخم‌مرغ بمالید و کمی کنجد بریزید. سپس طرف دیگر نان را در تابه بگذارید تا برشته شود.
  5. تخم‌مرغ‌ها هم به همراه نان حرارت می‌بینند.

10. نان ستپوری

مواد لازم :

  • آرد دو لیوان
  • نمک و آب به مقدار لازم
  • روغن نصف لیوان

دستور تهیه نان ستپوری

  1. آرد را با نمک مخلوط کنید و کم‌کم آب اضافه کنید تا خمیر درست شود.
  2. خمیرها را به چونه‌های کوچک تقسیم کنید و با وردنه باز کنید. روی سطح نان روغن بمالید و نان را تا کنید. این کار را سه یا چهار بار تکرار کنید.
  3. تابه را روی آتش داغ کنید و نان‌ها را در آن بگذارید تا برشته شوند. این نان وقتی که برشته شود، لایه لایه خواهد شد.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها

دستور تهیه نان توچری : نان محبوب ایل بختیاری در خانه

دستور تهیه ۳ مدل نان مغزدار خوشمزه و پرخاصیت در منزل

11. نان لگیمات

  • 1 لیوان آرد
  • 6 قاشق سوپ‌خوری شکر
  • 1 قاشق چای‌خوری نمک
  • 1 قاشق مرباخوری مایه خمیر
  • آب به اندازه لازم (خمیر باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد)

دستور تهیه نان لگیمات

  1. تمام مواد را با هم مخلوط کنید و بگذارید چند ساعت بماند تا خمیر بالا بیاید.
  2. زمانی که خمیر آماده شد، با قاشق گلوله‌هایی درست کرده و در روغن داغ سرخ کنید. زمانی که سرخ شدند، آن‌ها را از روغن خارج کنید و با عسل یا شیره سرو کنید.
  3. می‌توانید شیر، زعفران و گلاب هم به خمیر اضافه کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا