۱۲ غذای ساده برای ناهار و شام با برنج بدون گوشت

“`html
ناهار ممکن است مهمترین وعده غذایی ما در روز باشد. وقتی ناهار میخوریم، انرژی از دست رفته خود را برمیگردانیم و میتوانیم باقی روز را با روحیه بهتری ادامه دهیم. به همین دلیل مهم است که غذایی که برای ناهار انتخاب میکنیم، مغذی و سرشار از انرژی باشد.
از طرفی، این انتخاب غذا ممکن است برای افرادی که گوشت نمیخورند کمی سخت باشد. در این مطلب، غذاهای مناسب برای ناهار با برنج بدون گوشت را معرفی میکنیم.
با مجله رضیم همراه باشید.
۱- رشته پلو
رشته پلو یک غذای قدیمی و خوشمزه است که طعمی فراموشنشدنی دارد. معمولاً با گوشت قلقلی سرو میشود، اما اگر گوشت را از این غذا حذف کنید، هیچ مشکلی پیش نمیآید. شما میتوانید در دستور تهیه رشته پلو، گوشت را نادیده بگیرید.
برنج | ۳ پیمانه |
رشته پلویی | ۱۵۰ گرم |
آرد نخودچی | ۱_۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۳ عدد بزرگ |
کشمش | ۱ پیمانه |
گردو | ۱ پیمانه |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
ادویه پلویی | به میزان لازم |
روغن حیوانی | در صورت دلخواه |
نان لواش | برای ته دیگ |
زعفران دمکرده | ۴ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه رشته پلو
- ابتدا برنج را بشویید و حداقل ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید تا کمی پف کند.
- رشته آش را در آب جوش کمی بپزید تا نرم شود. سپس آب آن را خالی کنید و بگذارید کمی خنک شود.
- در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تا زمانی که طلایی و شفاف شود، سرخ کنید.
- ادویههای پلویی را به پیاز اضافه کنید…
“““html
برای ادامه رسپی رشته پلو، این مطلب را بخوانید.
۲- هویج پلو
غذای خوشمزهای برای ناهار؛ هویج پلو. شما میتوانید این غذا را با مرغ درست کنید یا بدون مرغ. هویج پلو غذای بینظیری است که به خوبی با مرغ سرو میشود، اما حتی بدون مرغ هم طعم بسیار خوبی دارد. ترکیب هویج و پیاز همراه با ادویهها و روغن حیوانی، این غذا را خوشمزه میکند.
بیشتر بخوانید: رسپی کله گنجشکی
برنج | ۴/۵ پیمانه |
هویج | حدودا ۱۰ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
رب | ۱ قاشق غذا خوری |
کره یا روغن حیوانی | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه پلویی | ۲ قاشق چایخوری |
شکر | ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
زعفران دمکرده | به میزان لازم |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
خلال پسته و زرشک | به میزان لازم برای تزئین |
مراحل رسپی هویج پلو بدون گوشت و مرغ
- ابتدا برنج را بشویید و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب خیس بگذارید تا کمی پف کند.
- در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تا زمانی که طلایی و شفاف شود، تفت دهید.
- هویج رنده شده را به پیاز اضافه کرده و همراه پیاز تفت دهید تا کمی نرم شود.
- اجازه دهید تا طعمها ترکیب شوند و هویج کمی نرم گردد.
- ادویههای پلو را به مواد در قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا ادویهها به خوبی به مواد بچسبند.
- برنجی که آبکشی کردهاید را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه به خوبی مخلوط کنید.
- زعفران را در مقداری آب گرم حل کرده و به برنج بیفزایید. این کار به برنج رنگ و طعم خوشایندی خواهد داد.
- اگر تمایل دارید از لوبیا سبز یا لوبیا چیتی استفاده کنید، آنها را به مواد اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا گرم شوند.
“““html
برای ادامه رسپی هویج پلو، این مطلب را بخوانید.
۳- کلم پلو
کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای ناهار بسیار مناسب است. این غذا معمولاً با گوشت قلقلی سرو میشود اما بدون گوشت هم بسیار خوشطعمی دارد و میتوانید آن را با ترشی یا سالاد برای ناهار میل کنید.
کلم پیچ متوسط | یک عدد |
پیاز متوسط | دو عدد |
برنج | چهار پیمانه |
سبزی خشک (ترخان، ریحان، شوید و تره) | چهار قاشق غذاخوری |
زیره | دو قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک، زردچوبه و ادویه | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه کلم پلو شیرازی بدون گوشت
- اول برنج را بشویید و حداقل ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا کمی پف کند.
- کلم را پوست بکنید و خرد کنید و در آب جوش به مدت ۵-۷ دقیقه بپزید تا کمی نرم شود. سپس آب آن را بریزید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
- در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی و شفاف شود.
- ادویههای پلو را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.
- برنجی که آبکشی کردهاید را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه با مواد دیگر مخلوط کنید تا ادویهها به برنج بچسبند.
- زعفران را در کمی آب گرم حل کنید و به برنج بیفزایید. این کار به برنج رنگ و طعم خوشایندی خواهد داد.
- کلم نیمپز شده را به برنج اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.
برای ادامه رسپی کلم پلو، این مطلب را بخوانید.
۴- خورش کدو سبز بدون لپه
کدو سبز، غذایی سبک و رژیمی است که برای ناهار مناسب میباشد. خورش کدو سبز بسیار خوشمزه است و برای افرادی که رژیم غذایی دارند، گزینهای عالی به حساب میآید. این غذا را میتوانید بدون گوشت هم تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
“““html
سیر | ۳ حبه |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
کدو سبز قلمی | ۴ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ عدد متوسط |
روغن مایع و آبلیمو | به اندازه کافی |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه کافی |
مراحل تهیه خورش کدو سبز بدون لپه
- در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز و سیر را تفت دهید تا طلایی و شفاف شوند.
- زرشک را در آب خیس کنید تا نمک آن خارج شود، سپس آب آن را بشویید و زرشک را کمی تفت دهید تا ترد شود. زرشک تفت داده شده را کنار بگذارید تا برای تزئین خورش استفاده کنید.
- پیاز و سیر تفت داده شده را از قابلمه بیرون آورده و کدو سبز خرد شده را اضافه کنید. کمی تفت دهید تا کدو سبز نرم و سرخ شود.
- گوجه فرنگی را به کدو سبز اضافه کنید و همراهاً تفت بدهید تا گوجه نرم شود و روغن آن جدا شود.
- زعفران را در آب گرم حل کنید و به خورش اضافه کنید. این کار باعث میشود خورش رنگ و طعم خوبی بگیرد.
برای ادامه رسپی خورش کدو سبز بدون لپه، این مطلب را بخوانید.
۵- استانبولی پلو/ دمی گوجه
استامبولی پلو یا دمی گوجه غذایی خوشمزه و خوشطعم است که گزینهای عالی برای ناهار بدون گوشت به حساب میآید. میتوانید این غذا را با ماست، ترشی یا سالاد شیرازی نوش جان کنید. ترکیب این غذا با موارد کناری آن طعمی لذیذ به وجود میآورد.
برنج | ۴ پیمانه |
گوجه فرنگی | ۲ کیلو |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد |
روغن | به مقدار لازم |
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه استامبولی (دمی گوجه)
- ابتدا برنج را بشویید و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب خیس بگذارید تا کمی پف کند.
- در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تا زمانی که طلایی و شفاف شود، تفت دهید.
- زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و همراه پیاز تفت دهید تا مزه دهد.
- برنج آبکشی شده را به قابلمه اضافه کنید و با مواد دیگر تا چند دقیقه مخلوط کنید تا به خوبی ادویهها به برنج نفوذ کنند.
- زعفران را در کمی آب گرم حل کرده و به برنج اضافه کنید. این کار به پلو رنگ و طعم خوبی میدهد.
برای ادامه رسپی رسپی استانبولی پلو (دمی گوجه)، این مطلب را بخوانید.
۶- عدس پلو
عدس به دلیل این که آهن دارد، یک گزینه مناسب برای ناهار است. شما میتوانید عدس پلو را با گوشت چرخ کرده یا بدون آن درست کنید. ترکیب کشمش و پیاز داغ، به اندازهای خوشمزه است که بدون گوشت هم میتواند عدس پلو را لذیذ کند.
برنج | ۳ پیمانه |
عدس | ۲ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد درشت |
زردچوبه | ۱/۵ قاشق چایخوری |
دارچین | ۱/۵ قاشق چایخوری |
کشمش پلویی | ۱ پیمانه |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل و ادویه پلویی | به مقدار لازم |
پودر زیره، گل محمدی خشک، مغز گردو و روغن مایع | به مقدار لازم |
سیب زمینی یا نان لواش | برای ته دیگ |
مراحل تهیه عدس پلو:
۱- عدس را از شب قبل خیس میکنیم و برنج را از یکی دو ساعت قبل از پخت (بعد از شستن) با کمی نمک خیس میکنیم.
۲- کشمشها را در شروع کار خیس میکنیم.
۳- عدس خیس شده را آبکش کرده و به قابلمه میریزیم و آب به آن اضافه میکنیم بهطوری که حدود دو بند انگشت آب بالاتر از سطح عدس باشد. به همراه یک قاشق چایخوری نمک، اجازه میدهیم عدسها خوب پخته شوند.
برای ادامه رسپی عدس پلو، این مطلب را بخوانید.
۷- لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. از مهمترین مواد اصلی لوبیا پلو میتوان به لوبیا سبز، رب گوجهفرنگی و ادویهجات اشاره کرد. این غذا بسیار مغذی است و میتوانید آن را بدون گوشت تهیه کنید.
برنج | ۴ پیمانه |
لوبیا سبز | ۵۰۰ گرم |
رب | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
پوره گوجهفرنگی | نصف پیمانه |
زعفران دمکرده | به اندازه لازم |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۲ قاشق چایخوری |
پودر گل محمدی | ۲ قاشق چایخوری |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
چوب دارچین | ۱ عدد |
مراحل تهیه لوبیا پلو بدون گوشت
- ابتدا برنج را بشویید و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب خیس بگذارید تا کمی نرم شود.
- در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا رنگش طلایی و شفاف شود.
- ادویههای مناسب را به پیاز اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید تا عطرش بلند شود.
- برنج را که قبلاً آبکش کردهاید به قابلمه اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید و چند دقیقه بپزید تا عطر ادویهها به برنج برسد.
“““html
برای ادامه رسپی لوبیا پلو میتوانید به مقاله آن مراجعه کنید.
۸- ماش پلو
ماش پلو یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که میتوانید بدون گوشت آن را تهیه کنید. رسپی ماش پلو بسیار شبیه عدس پلو است و درست کردنش خیلی راحت است.
ماش | ۲ پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
آبلیمو | ۱ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن مایع | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل رسپی ماش پلو
- ابتدا برنج را بشویید و حداقل ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید تا کمی پف کند.
- ماش را نیز بشویید و در آب جوش به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا نرم شود. سپس آب آن را خالی کنید.
- در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی و شفاف شود.
- ادویههای پلو را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا عطر و طعم بگیرد.
- برنج آبکشی شده را به قابلمه اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید تا ادویهها به خوبی به برنج برسد.
- زعفران را در کمی آب گرم حل کرده و به برنج اضافه کنید. این کار به برنج رنگ و طعم خوبی میدهد.
- ماش پخته شده را به برنج اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
برای ادامه مطلب رسپی ماش پلو به محتوای آن مراجعه کنید.
۹-دمپختک
دمپختک یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در شهرهای مختلف به شکلهای متفاوتی تهیه میشود. دمی باقالی یا کته باقالی که با باقالی زرد درست میشود، از غذاهای معروف تهران به حساب میآید. این غذای خوشمزه خیلی سریع آماده میشود و همچنین هزینه زیادی ندارد و…
“““html
مقرون به صرفه است. این غذا را میتوان با تخممرغ نیمرو و پیاز داغ سرو کرد یا حتی بدون اینها. وقتی با ترشی و سالاد شیرازی همراه شود، خیلی بیشتر خوشمزه و جذاب خواهد بود.
مواد لازم دمپختک (دمی باقالی)
لپه باقالی (باقالی زرد) |
۲ پیمانه |
برنج |
۳ پیمانه |
پیاز |
۲ عدد |
زردچوبه |
۱/۵ قاشق غذاخوری |
زعفران در صورت دلخواه |
۱ الی ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
پاپریکا در صورت دلخواه |
۱ قاشق غذاخوری |
روغن (ترجیحا حیوانی) |
به میزان لازم |
مواد لازم برای رویه دمی باقالی
پیاز |
۲ عدد |
کشمش |
۱ پیمانه |
گردو نیم کوب |
۱ پیمانه |
دارچین |
۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن حیوانی |
به میزان لازم |
تخم مرغ |
برای نیمرو |
مراحل پخت دمپختک:
- ابتدا باقالیها را در یک کاسه بریزید و مقداری آب اضافه کنید تا خوب خیس بخورند. این کار باعث میشود که باقالیها زودتر پخته شوند و نفخ آنها کم شود.
- سپس پیازها را پوست کنده و بشویید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و در آن کمی کره و روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
برای ادامه مطلب رسپی دمپختک اینجا کلیک کنید.
۱۰- کوفته سبزی شیرازی به روش محلی
کوفتهها انواع مختلفی دارند و در این بخش به معرفی کوفته سبزی شیرازی میپردازیم. این کوفته برخلاف کوفتههای معمولی که قرمز رنگ هستند، سبز رنگ میباشد.
تهیه آن بسیار ساده است و مواد لازم برای پخت یک کوفته سبزی شیرازی در همه شهرهای ایران موجود است. پس نگرانی نداشته باشید. اگر دوست دارید یک غذای…
“““html
متفاوت و باحال از شیراز امتحان کنید، کوفته سبزی یک انتخاب امن و خوشمزه است.
مراحل تهیه کوفته سبزی شیرازی
مراحل تهیه کوفته سبزی شیرازی به شرح زیر است:
- در مرحله اول باید برنج و نخود لپه را بخیسانید. هر کدام را در یک ظرف جداگانه بریزید و روی آنها آب بریزید. آب باید به مقدار یک انگشت بالاتر از مواد درون ظرف باشد. اجازه دهید به مدت ۸ ساعت خیس بخورند. البته اگر وقت دارید، بهتر است یک شب تا صبح خیسانده شوند. این کار باعث میشود نفخ نخود لپه به طور کامل گرفته شود.
- یک قابلمه بردارید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید. وقتی پیازها کمی نرم و شفاف شدند، ادویههای لازم مانند فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
- سپس به اندازه یک لیوان، سبزی کوفته را جدا کنید و بقیه سبزیها را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. وقتی عطر سبزی بلند شد، نصف پارچ آب اضافه کنید و بگذارید تا مواد غلیظ شود و به شکل سس درآید.
برای ادامه رسپی این غذاهای خوشمزه و مخصوص روی لینک رسپی کوفته سبزی کلیک کنید.
۱۱- شیر برنج
شیر برنج یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که به خاطر سادگیاش به عنوان یک غذای کامل شناخته میشود و میتوانید آن را در میان وعده یا حتی به عنوان غذای سبک در ناهار و شام نیز میل کنید.
تهیه شیر برنج بسیار ساده و راحت است و زمان زیادی نمیبرد. برای تهیه این دسر محبوب به چند مورد از مواد اولیه ساده مانند برنج نیم دانه، شیر، نمک، شکر و خامه نیاز دارید.
مراحل تهیه شیر برنج
مراحل تهیه شیر برنج به شرح زیر است:
- برنج را از شب قبل یا حداقل دو ساعت قبل از پخت بدون نمک بخیسانید. سپس در قابلمه، برنج را به همراه ۲ یا ۳ پیمانه آب بریزید.
- نمک را هم اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. بگذارید تا آب جوش بیاید تا برنج نرم شود.
- توجه کنید که برنج باید کاملاً نرم شود. اگر آب برنج تمام شد ولی هنوز نرم نشده بود، یک لیوان دیگر آب اضافه کنید و بگذارید برنج نرم شود. وقتی آب برنج کاملاً کشیده شد و برنج نرم شد، شیر را اضافه کنید.
- شیر را در دو یا سه مرحله اضافه کنید و هر بار اجازه دهید تا شیر بجوشد و بعد مابقی شیر را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید تا برنج در شیر نرمتر شده و لعاب بیندازد.
برای ادامه رسپی این غذای ساده و مقوی روی لینک رسپی شیر برنج کلیک کنید.
۱۲- میگو پلو
میگو پلو یکی از غذاهای دریایی خوشمزه است که به شهرهای جنوبی کشور مانند بوشهر، بندرعباس و خوزستان تعلق دارد. در تهیه میگو پلو از میگو، برنج و سبزیجات معطر محلی و ادویهها استفاده میشود. به طور کلی میگو پلو در شهرهای جنوبی رسپیهای متفاوتی دارد که در ادامه رسپی اصولی آن را برایتان شرح میدهیم.
مراحل تهیه میگو پلو
مراحل تهیه میگو پلو به شرح زیر است:
- ابتدا پیاز و سیرها را پوست بکنید، بشویید و با چاقو به صورت نگینی خرد کنید.
- سپس یک تابه مناسب انتخاب کنید و در آن کمی روغن بریزید. روی اجاق قرار دهید و روغن را داغ کنید.
- گاز را روشن کنید و بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز و سیر را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند.
- حالا به مقدار دلخواه، نمک، زردچوبه و فلفل را به پیاز و سیر اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید تا پیاز و سیرها رنگ طلایی بگیرند.
- حالا میگوهایی که قبلاً تمیز کردهاید و شستهاید را به ترکیب پیاز و سیر اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا طعمها با هم مخلوط شوند. وقتی که میگوها کمی تفت خوردند و رنگشان تغییر کرد، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه کنید و دوباره همه چیز را هم بزنید و تفت دهید.
“““html
برای ادامه این دستور غذای دریایی محبوب، روی لینک رسپی میگو پلو کلیک کنید.