۱۳ خوراکی و مواد غذایی دلپذیر حاوی پروبیوتیک (2 نکته مهم)

مواد غذایی حاوی پروبیوتیک
باکتریهای پروبیوتیک ای که در غذاها وجود دارند، باید ویژگیهایی داشته باشند که برای سلامتی انسان مفید باشد. همچنین این باکتریها باید بتوانند در سیستم گوارش ما دوام بیاورند.
این خصوصیات شامل رشد و بقای باکتریها در حین تولید محصول، نگهداری و همچنین پس از مصرف، در هنگام حرکت از معده به روده میباشد.
مقدار پروبیوتیکی که شما مصرف میکنید، تأثیر زیادی بر غلظت میکروارگانیسمها در بخشهای مختلف دستگاه گوارش دارد.
پروبیوتیکها همچنین میتوانند به بهبود مشکلات میکروبیوتای روده بعد از درمان با آنتیبیوتیکها کمک کنند.
چه غذاهایی پروبیوتیک هستند
پروبیوتیک به محصولاتی اطلاق میشود که این باکتریها را شامل میشوند. امروزه این باکتریها فقط در غذاهای انسانی نیستند، بلکه در غذاهای طیور نیز بهطور گسترده استفاده میشوند.
1. ماست حاوی پروبیوتیک
شما حتماً در تبلیغات شنیدهاید که ماست پروبیوتیک چه فوایدی دارد. اما شما لازم نیست برای ماست با برچسب پروبیوتیک پول بیشتری بپردازید.
در واقع، هر نوع ماستی میتواند سطح پروبیوتیک شما را افزایش دهد.
2. کلم ترش بهبود دهنده هضم غذا
بهتر است انواع غیر پاستوریزه کلم ترش را انتخاب کنید (کلم رنده شده و پخته شده با سرکه) زیرا پاستوریزاسیون میتواند باکتریهای خوب را از بین ببرد.
این خوراکی شور و ترش مانند کره تند، کیمچی kimchi، سرشار از ویتامینهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ممکن است در از بین بردن عفونتها کمک کنند.
3. سوپ میسو
سوپ میسو که از لوبیای سویا تخمیر شده تهیه میشود، یک منبع مهم پروبیوتیک است.
در واقع، یک کاسه متوسط از این سوپ شامل بیش از ۱۵۰ نوع باکتری مختلف است. همچنین سوپ میسو کالری نسبتاً کمی دارد که شما میتوانید بدون نگرانی به راحتی مصرف کنید.
4. پنیر نرم حاوی پروبیوتیک
این پنیر میتواند به هضم شما کمک کند، اما همه پروبیوتیکهای موجود در پنیر نمیتوانند در مسیر خود از معده و روده جان سالم به در ببرند.
ولی تحقیقات نشان داده که نوع خاصی از پنیر نرم تخمیر شده، مانند گودا، میتواند تا حدی پروبیوتیکهای قوی را زنده نگه دارد.
همچنین پنیر میتواند به عنوان وسیلهای برای حمل پروبیوتیکها عمل کند و به قویتر شدن سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.
5. کلم آب پز حاوی پروبیوتیک
کلم آبپز که غذایی محبوب در آلمان است، از کلم تخمیر شده درست میشود. این غذا به دلیل فرآیند تخمیر، سرشار از پروبیوتیکها است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
6. نانهای تهیه شده از خمیر ترش
این بار که ساندویچ درست میکنید، به نانی که استفاده میکنید، دقت کنید. نان خمیر ترش معروف سان فرانسیسکو پر از پروبیوتیکهایی است که میتوانند در بهبود هضم غذا مؤثر باشند.
“`html
7. خیار شور دارای پروبیوتیک
وقتی میخواهید خیارشور بخرید که پروبیوتیک داشته باشد، بهتر است نوعی را انتخاب کنید که به صورت طبیعی تخمیر شده باشد و در ساخت آن از سرکه استفاده نشده باشد.
محلول آب و نمک دریایی محیط خوبی برای رشد باکتریهای مفید است که باعث افزایش فواید گوارشی خیار شور میشود.
8. کفیر یکی از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک
کفیر یک نوع لبنیات تخمیر شده است که نسبت به ماست از پروبیوتیک بیشتری برخوردار است، چون با استفاده از باکتریها و مخمرهای بیشتری تهیه میشود.
9. کامبوجا حاوی پروبیوتیک
کامبوجا نوعی چای تخمیر شده است. این چای یک راه سریع و آسان برای نوشیدن پروبیوتیک ها است و از دیرباز، یعنی به مدت ۲۰۰۰ سال، استفاده میشود.
10. تمپه یکی از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک
تمپه یک محصول سنتی از سویاست که عمدتاً در اندونزی تهیه میشود. این محصول با استفاده از یک فرایند تخمیر کنترل شده و به شکل کیک تهیه میشود و سرشار از پروتئین است.
این غذای سنتی اندونزیایی به عنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی عمل میکند و با باکتریهای خاصی مقابله میکند.
طعم آن اغلب دودی و مانند فندق و قارچ توصیف میشود. میتوانید تمپه را مرینیت کرده و به جای گوشت در غذا استفاده کنید.
11. ریز جلبک (میکروآلگا)
ریز جلبک که به عنوان مکمل غذایی فروخته میشود، نوع سبز و آبی آن منبع بسیار خوبی از پروبیوتیک است و میتواند به روشهای مختلفی به رژیم غذایی شما اضافه شود.
شما میتوانید این مکمل را به یک اسموتی شیرین یا سوپ خوشمزه اضافه کنید.
12. ترشی ها
ترشیهای شور منبع عالی پروبیوتیک هستند که به طور طبیعی تخمیر شدهاند. برای اینکه مطمئن شوید ترشیهای شما منبع خوبی از پروبیوتیک هستند، باید برچسب روی شیشه را چک کنید تا ببینید از سرکه در تهیه آن استفاده نشده باشد (محلول آب و نمک بهترین ترکیب برای پروبیوتیک است).
13. پوی
پوی یک غذای سنتی از جزایر پولینزی است که از ریشه گیاه تارو تهیه میشود و یکی از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک غیر لبنی است که تأثیر مثبتی بر باکتریهای سیستم گوارش دارد.
پروبیوتیکها برای همه افراد مفید هستند، اما برای کسانی که قبلاً مشکلات گوارشی مانند اسهال، نفخ و درد شکم داشتهاند، تأثیر بیشتری دارند.
“`
فواید مکمل های پروبیوتیک
افراد سالم با مصرف محصولات پروبیوتیک که شامل باکتریهای مفید، مانند بیفیدوباکترها و لاکتوباسیلوسها، میتوانند به سلامت خود بهبود بخشی ببخشند.
پروبیوتیکها از جمله اجزای مهمی برای حفظ تعادل میکروبیوتای روده به شمار میروند. این میکروبیوتا به کارکردهای گوارشی مثل تنظیم زمان عبور غذا، عادات رودهای، کنترل جذب مواد مغذی و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
بیفیدو باکتریوم انیمالیس لاکتیس (BB-12)، که نوعی باکتری مثبت است، در برابر اسید معده و صفرا مقاوم بوده و میتواند به راحتی به روده برسد و به بهبود سلامتی کمک کند.
پروبیوتیکها همچنین میتوانند مشکلات میکروبیوتای روده که پس از درمان با آنتیبیوتیکها به وجود میآید را کاهش دهند.
علاوه بر این، بهبود میکروبیوتای روده میتواند با افزایش تعداد بیفیدوباکترها نسبت به لاکتوباسیلها رخ دهد که این به معنای بهبود تعادل باکتریهای مفید است.
مکملهای پروبیوتیک میتوانند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی، درمان سرطان، کاهش اسهال ناشی از آنتیبیوتیک، اسهال مسافرتی، آلرژیها، عدم تحمل لاکتوز، کاهش فشار خون و کلسترول و تولید ویتامین کمک کنند.
بیشتر بخوانید :
از آنجا که مواد غذایی حاوی پروبیوتیک شامل باکتریهای زنده هستند، این مواد غذایی به عنوان غذایی برای باکتریهای خوب موجود در روده عمل میکنند.
شما میتوانید پروبیوتیکها را در موادی مانند مارچوبه، سیبزمینی ترشی، موز، جو دوسر، عسل، شیره درخت افرا و حبوبات پیدا کنید.
توصیه میشود که مواد پروبیوتیک طبیعی را که به طور طبیعی تولید میشوند یا به طور تصادفی به وجود میآیند، بیشتر مصرف کنید.