رسپی

۱۳ نذری ساده و کم هزینه برای ماه محرم + رسپی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نذری دادن در ماه محرم یکی از سنت‌های خوب اسلامی است. اما امروزه هزینه‌های بالای مواد غذایی باعث شده تا بسیاری از افراد در تهیه غذاهای نذری با مشکل رو به رو شوند. نگران نباشید، ما در این مطلب از رضیم بلاگ شما را با انواع نذری ساده و کم هزینه برای ماه محرم آشنا خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

انواع نذری ساده و کم هزینه برای ماه محرم

اگر به دنبال لیستی از نذری‌های ساده و کم هزینه هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

۱- آش رشته

آش رشته یکی از غذاهای سنتی ما ایرانی‌هاست که در شهرهای مختلف به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. اصول درست کردن آش رشته تقریباً یکسان است. فراموش نکنید، خوشمزگی آش رشته به کشک و پیاز داغ زیاد بستگی دارد.

مراحل تهیه آش رشته

مراحل تهیه آش رشته به شرح زیر است:

  1. حبوبات را از ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل با آب ولرم بخیسانید. (چند بار آب آن‌ها را عوض کنید).
  2. پس از خیس شدن، هرکدام را جداگانه بپزید؛ بعد از پخت همه‌ی حبوبات را آبکش کنید، به جز عدس که به همراه آب به آش اضافه می‌شود.
  3. قابلمه‌ای بزرگ انتخاب کرده و نصف آن را با آب پر کنید و بر روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید.
  4. تا زمانی که آب به جوش بیاید، ۲ سوم پیازهایی که خلالی خرد کردید را سرخ کنید. بعد از نرم شدن پیازها، چند تکه سیر و ادویه‌ها (به غیر از نمک) را اضافه کنید و تا زمان آزاد شدن عطر ادویه تفت دهید.

برای ادامه رسپی این پیش غذای خوشمزه و محبوب، روی لینک رسپی آش رشته کلیک کنید.

۲- شله زرد

شله زرد یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که در مراسم‌های مختلفی مثل ماه محرم به عنوان نذری تهیه می‌شود.

یکی از دلایلی که شله زرد به عنوان نذری پخته می‌شود، آسان بودن رسپی آن است. اما اگر فوت و فن آن را رعایت کنید، نتیجه کار عالی خواهد بود!

رسپی شله زرد

مراحل تهیه شله زرد

مراحل تهیه شله زرد به این صورت است:

  1. ابتدا برنج را بشویید و با ۷ پیمانه آب خیس کنید. (به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت)
  2. بعد از این زمان، برنج را با همان آب خیس روی حرارت متوسط بگذارید تا به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید. (اگر برنج کف کرد، کف روی آب را جمع کنید) و بگذارید تا آرام بجوشد.
  3. به هیچ وجه برنج را هم نزنید و قاشق داخل ظرف نکنید، چون هم زدن در این مرحله باعث چسبیدن برنج به قابلمه می‌شود.
  4. وقتی نصف آب برنج کشیده شد، زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و هم بزنید.

برای ادامه رسپی این نذری اقتصادی و محبوب، روی لینک رسپی شله زرد کلیک کنید.

۳- شیر برنج

در ماه محرم غذاهای ساده و مقوی طرفداران خاصی دارد. یکی از این غذاها شیر برنج است که از ترکیب شیر و برنج تهیه می‌شود و گزینه اقتصادی و راحتی برای نذری است. شما می‌توانید با اضافه کردن پودر پسته و مغزیجات، شیر برنج خود را مجلسی‌تر کنید و نذری بی‌نقصی داشته باشید.

رسپی شیر برنج

مراحل تهیه شیر برنج

مراحل تهیه شیر برنج به شرح زیر است:

۱۳ نذری ساده و کم هزینه برای ماه محرم + رسپی
  1. برنج را از قبل در آب و کمی نمک بخیسانید. برای شیر برنج بهتر است برنج خرد شده استفاده کنید، زیرا باید کاملاً له شود.
  2. برنج را همراه با آب…
  3. “““html

  4. روی شعله قرار دهید و بگذارید کاملاً پخته شود. در این مرحله برنج لعاب می‌زند. باید برنج را مدام هم بزنید زیرا سریع ته می‌گیرد.
  5. وقتی برنج پخته شد و آب آن تقریباً بخار شد، شیر را به آن کم‌کم اضافه کرده و هم بزنید تا جایی که شیر بجوشد و به اصطلاح برنج قوام بیاید.

برای ادامه رسپی این نذری ساده و کم هزینه روی لینک رسپی شیر برنج کلیک کنید.

۴- عدس پلو

عدس پلو، یکی از غذاهای پرطرفدار و بسیار خوشمزه ایرانی است که در ایام محرم به عنوان نذری در حجم‌های زیاد به روش‌های مختلفی پخته و بین نیازمندان پخش می‌شود.

رسپی عدس پلو

مراحل تهیه عدس پلو

مراحل تهیه عدس پلو به شکل زیر است:

  1. عدس‌هایی که تمیز کرده‌اید را بخارپز کنید. برای اینکه پوست عدس جدا نشود، حتماً آن را در یک قابلمه بدون درب و همراه با مقداری نمک بپزید. در این حین برنج را که از قبل خیسانده‌اید آماده کنید و یک قابلمه بزرگ برای ۲۰۰ نفر انتخاب کنید و آب برنج را در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  2. وقتی آب جوش آمد، برنج خیس‌خورده که نمک آن شسته شده است را به آب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید.
  3. برنج را بعد از آبکش کردن با عدس مخلوط کنید. اما در تهیه این غذا به مقدار زیاد بهتر است عدس و برنج را در همان دیگ با هم ترکیب کنید. سپس ادویه مخصوص عدس‌پلو را به آن اضافه کنید.

برای ادامه رسپی این نذری پرطرفدار و خوشمزه و نسبت بین مواد اولیه آن، روی لینک رسپی عدس پلو کلیک کنید.

۵- لوبیا پلو شیرازی با مرغ

لوبیا پلو شیرازی یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین پلوهاست که با عطر شوید تازه و طعم خاص لوبیا چشم بلبلی تهیه می‌شود. می‌توانید آن را با گوشت مرغ یا گوشت قرمز بر حسب سلیقه‌تان در ماه محرم به عنوان نذری درست کرده و بین نیازمندان تقسیم کنید.

رسپی لوبیا پلو شیرازی

مراحل تهیه لوبیا پلو شیرازی

مراحل تهیه لوبیا پلو شیرازی به شکل زیر است:

  1. در اولین مرحله لوبیا را تمیز کنید و بشویید. بهتر است ۱ تا ۲ ساعت قبل از پخت لوبیا را خیس کنید. همچنین برنج را هم بشویید و در مقداری آب بخیسانید.
  2. در مرحله دوم به سراغ پخت لوبیا بروید. دو برابر مقدار لوبیا، آب به آن اضافه کنید. لوبیاها را همراه با آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت کم قرار دهید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب تبخیر شود و لوبیاها بپزند.
  3. سبزی‌ها را تازه و تمیز بشویید. آن‌ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها برود، سپس با چاقو به صورت ساطوری و یکدست خرد کنید و کنار بگذارید.
  4. حالا به پخت مرغ بپردازید. مقدار مناسبی آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید. سپس تکه‌های مرغ را به آب جوش اضافه کنید و ۱۰ دقیقه زمان دهید تا مرغ بپزد.

برای ادامه رسپی این نذری خوش‌عطر و مخصوص روی لینک رسپی لوبیا پلو کلیک کنید.

۶- فرنی

فرنی یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین دسرهاست که در ایام مختلف مانند ماه محرم به عنوان نذری ساده و کم‌هزینه تهیه می‌شود. مواد اصلی این دسر شامل آرد نشاسته و شیر است که می‌توانید با زعفران، گلاب و مغزیجات متنوع طعم‌های مختلفی از آن تهیه کنید.

رسپی فرنی

مراحل تهیه فرنی

مراحل تهیه فرنی به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول یک قابلمه مناسب (نچسب یا تفلون) انتخاب کنید. سپس آرد برنج را درون قابلمه الک کنید تا کاملاً نرم شود.
    “““html
  2. ناخالصی‌های درون آرد را بگیرید.
  3. اکنون یک پیمانه شیر را کم‌کم به آرد در قابلمه اضافه کنید و مواد را به‌آهستگی هم بزنید تا آرد در شیر حل شود.
  4. پس از اینکه مطمئن شدید تمام آرد در شیر حل شده، بقیه شیر را به قابلمه اضافه کنید و به‌آهستگی هم بزنید. توجه کنید که هم زدن در این مرحله بسیار مهم است و باید به‌طور مداوم انجام شود.
  5. حالا برای شیرین‌ کردن دسر اقدام کنید. شما می‌توانید بر اساس سلیقه‌تان شکر به ترکیب بیفزایید و همه مواد را به هم بزنید تا شکر کاملاً در شیر حل شود.

برای ادامه این رسپی راحت و اقتصادی، روی لینک رسپی فرنی کلیک کنید.

۷- رنگینک با خرما و گردو

ماه محرم زمان عالی برای تهیه دسر خوشمزه و سرشار از انرژی به نام رنگینک با خرما و گردو است. این دسر که ترکیبی از خرما و گردو است، از نذری‌های ساده و به‌صرفه در ایام محرم به شمار می‌آید و همچنین می‌توان در سایر روزها نیز آن را درست کرد و نوش جان کرد.

رسپی رنگینک با خرما و گردو

مراحل تهیه رنگینک خرما و گردو

مراحل تهیه رنگینک خرما و گردو به شرح زیر است:

  1. ابتدا کره را در ماهیتابه بریزید و بگذارید با حرارت ملایم آب شود. مقدار کره بستگی به سلیقه‌ی شما دارد؛ اگر دوست دارید رنگینک کم‌چرب باشد، ۲۰۰ گرم و در غیر این صورت از ۲۵۰ گرم کره استفاده کنید.
  2. سپس آرد را الک کنید تا هنگام تفت دادن گوله نشود، و آن را به کره اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. در این زمان مرتب آرد را هم بزنید تا نسوزد.
  3. در این حین، خرماهایی که از قبل هسته‌ی آن‌ها را گرفته‌اید، را با گردو پر کنید. مقدار خرما به اندازه ظرف شما بستگی دارد و باید به اندازه‌ای باشد که سطح ظرف را کاملاً بپوشاند.

برای ادامه این رسپی مقوی و پرانرژی روی لینک رسپی رنگینک خرما و گردو کلیک کنید.

۸- حلوای زعفرانی

حلوا یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین دسرهای سنتی ایرانی است. اما امروزه بیشتر از حلوای زعفرانی در مراسم مذهبی، ختم و عزاداری‌های ماه محرم استفاده می‌شود.

تهیه حلوا زعفرانی نیاز به صبر و حوصله بالایی دارد! برای دستیابی به نتیجه عالی، آرد باید با حرارت ملایم مدت زیادی تفت داده شود تا حلوا رنگ و طعم خوبی بگیرد.

رسپی حلوا زعفرانی

مراحل تهیه حلوای مجلسی زعفرانی

مراحل تهیه حلوای مجلسی زعفرانی به شرح زیر است:

  1. برای تهیه حلوا، اول باید شربت آن را درست کنید؛ پس آب و شکر را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شده و جوش بیاید.
  2. بعد از آن، زعفران و گلاب را به ترکیب اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. (نیازی نیست که شربت بیشتر بجوشد، همین‌که شکر حل شود کافی است).
  3. اکنون آرد الک شده را داخل تابه ریخته و با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. حرارت بالا باعث می‌شود آرد سریع بسوزد و حلوا طعم خوبی نداشته باشد. پس باید صبر کنید و با حرارت کم آرد را تفت دهید.
  4. در این مرحله می‌توانید رنگ نهایی حلوا را تعیین کنید! اگر بوی خامی آرد گرفته شود اما تغییر رنگ ندهد، حلوای شما رنگ روشنی خواهد داشت و هرچه بیشتر تفت دهید و آرد تغییر رنگ بدهد، حلوا تیره‌تر خواهد شد.

برای ادامه این نذری خوشمزه و مجلسی روی لینک رسپی حلوای زعفرانی کلیک کنید.

۹- حلیم گندم

حلیم گندم یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصلی‌ترین مواد تشکیل‌دهنده آن، گندم و بلغور گندم است. شما می‌توانید آن را با انواع گوشت‌های قرمز یا سفید بپزید و در ایام محرم به عنوان نذری بین نیازمندان پخش کنید.

“““html

رسپی حلیم گندم

مراحل تهیه حلیم گندم

مراحل تهیه حلیم گندم به صورت زیر است:

  1. اگر از بلغور گندم برای تهیه حلیم استفاده می‌کنید، ابتدا آن‌ها را بخیسانید. برای خیساندن بلغور گندم، مانند برنج عمل کنید و بلغور را در یک ظرف مناسب بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید.
  2. به آن ۳۰ تا ۶۰ دقیقه وقت دهید تا خوب بخیساند. اگر از گندم پوست‌نگرفته استفاده می‌کنید، بهتر است زمان خیساندن را بیشتر کنید. اگر برای تهیه حلیم نذری برای ۱۰۰ نفر از گندم با پوست استفاده می‌کنید، باید آن‌ها را یک شب در آب بگذارید.
  3. پس از خیساندن، بلغورهای گندم را در قابلمه بریزید و به اندازه دو برابر حجم آن‌ها، آب به قابلمه اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت بالا بگذارید تا محتویات آن به جوش بیاید.
  4. بعد از اینکه محتویات قابلمه جوشید، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به آن اجازه دهید تا به خوبی بپزد و آب تبخیر شود. در حین پخت، بهتر است مرتب آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

برای ادامه رسپی این حلیم خوشمزه و مرسوم، روی لینک رسپی حلیم گندم کلیک کنید.

۱۰- عدسی

عدسی یکی از نذری‌های ساده و کم‌هزینه در ماه محرم است که تهیه آن بسیار آسان بوده و می‌توانید از عدس‌های مختلف مانند سیاه، قرمز، قهوه‌ای و … برای تهیه آن استفاده کنید. این نذری خوشمزه را می‌توانید با موادی مانند سیب‌زمینی، قارچ و هویج نیز درست کنید.

رسپی عدسی

مراحل تهیه عدسی

مراحل تهیه عدسی به صورت زیر است:

  1. در مرحله اول، عدس‌هایی را که قبلا در آب خیس کرده‌اید، در صافی بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.
  2. سپس عدس‌ها را با مقداری آب در یک قابلمه مناسب بریزید به طوری که آب سطح عدس‌ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و منتظر بمانید تا محتویات آن شروع به جوشیدن کند. در حین پخت، مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
  3. حالا به سراغ سیب‌زمینی‌ها بروید. سیب‌زمینی‌های شسته شده را پوست بکنید و به اندازه‌های کوچکی برش دهید.
  4. سیب‌زمینی‌ها را به محتویات قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید و حدود ۶۰ دقیقه زمان دهید تا عدس و سیب‌زمینی به خوبی بپزد.

برای ادامه رسپی این نذری ساده و مقرون به صرفه روی لینک رسپی عدسی کلیک کنید.

۱۱- ساندویچ نان، پنیر و گردو

ساندویچ نان، پنیر و گردو یکی ساندویچی ساده اما با طعمی عالی است که می‌توانید تعداد زیادی از آن را تهیه کرده و به عنوان نذری در ماه محرم به نیازمندان بدهید.

رسپی ساندویچ نان و پنیر و گردو

مراحل تهیه ساندویچ نان، پنیر و گردو

مراحل تهیه این ساندویچ به صورت زیر است:

  1. پنیر را به قطعات کوچک خرد کنید یا با پشت قاشق نرم کنید.
  2. پنیر خرد شده را با سبزیجاتی مانند ترخون، نعناع و ریحان مخلوط کنید.
  3. اگر از نان ساندویچی یا باگت استفاده می‌کنید، داخل آن را خالی کنید. همچنین می‌توانید نان لواش را به برش‌های مستطیلی تقسیم کنید.

برای ادامه رسپی این نذری سریع و آسان، روی لینک رسپی ساندویچ نان، پنیر و گردو کلیک کنید.

۱۲- سمبوسه

سمبوسه یکی دیگر از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که بیشتر در مناطق جنوبی کشور تهیه و در ماه محرم به عنوان نذری سرو می‌شود.

“““html

و کم هزینه در نظر گرفته و در انواع مختلفی با گوشت یا کاملا گیاهی تهیه می‌کنند.

رسپی سمبوسه

مراحل تهیه سمبوسه

مراحل تهیه سمبوسه به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول، سیب‌زمینی‌ها را بشویید و با پوست در یک قابلمه که مقداری نمک، روغن و چند پیمانه آب دارد، قرار دهید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا سیب‌زمینی‌ها پخته شوند.
  2. درحالی که سیب‌زمینی‌ها پخته می‌شوند، پیازها را پوست بگیرید، بشویید و به شکل نگینی خرد کنید.
  3. یک تابه را روی حرارت ملایم گرم کنید و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. زمانی که پیازها تفت داده شدند، حالا نوبت اضافه کردن گوشت چرخ‌کرده است. این مواد را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و خام نماند.

برای ادامه رسپی این غذای فینگی‌فودی ساده و مورد علاقه، روی لینک رسپی سمبوسه کلیک کنید.

کتلت مرغ

کتلت مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و مقرون به صرفه ایرانی است که می‌توانید آن را به عنوان نذری در ماه محرم تهیه کنید و با گوجه، سبزی، خیارشور، و نان‌های مختلف مثل لواش یا باگت به نیازمندان بدهید.

رسپی کتلت مرغ

مراحل تهیه کتلت مرغ

مراحل تهیه کتلت مرغ به شرح زیر است:

  1. برای درست کردن کتلت مرغ، به سینه مرغ و سیب‌زمینی پخته نیاز دارید. ابتدا مرغ را با آب، ۱ عدد پیاز، زردچوبه و نمک در قابلمه‌ای روی گاز بگذارید و بعد از به جوش آمدن آب، اجازه دهید مرغ در حرارت ملایم بپزد.
  2. در همین حین، سیب‌زمینی را آبپز کنید. بعد از پختن، ۱ عدد پیاز را خرد کرده و آب آن را بگیرید تا مواد کتلت وا نرود.
  3. اکنون سیب‌زمینی پخته شده را به پیاز اضافه کرده و خوب ترکیب کنید.
  4. حال مرغ پخته شده را با ادویه، تخم‌مرغ و کمی آرد سوخاری اضافه کنید و همه مواد را در مخلوط‌کن به خوبی میکس کنید.

برای ادامه رسپی این غذای محبوب و خوشمزه، روی لینک رسپی کتلت مرغ کلیک کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، تلاش کردیم لیستی کامل از انواع غذاهای نذری برای ماه محرم را به شما معرفی کنیم. معروف‌ترین نذری که در شهر شما برای ماه محرم تهیه می‌شود چیست؟ نذری‌های ساده و کم هزینه‌ی شهر خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا