۱۵ غذای مقوی برای درمان سریعتر آنفولانزا و سرماخوردگی (2 نکته مهم)

“`html
غذاهای مفید برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
غذاهایی برای درمان آنفولانزا موضوعی است که به آن میپردازیم. غذاهایی که مصرف میکنید نه تنها میتوانند به شما انرژی بدهند، بلکه خواص درمانی هم دارند. به همین دلیل، زمانیکه سرما خوردهاید، انتخاب غذاهای مناسب از هر زمان دیگری مهمتر است.
برخی از غذاها ویژگی هایی دارند که به بدن کمک میکنند تا بهتر با بیماریها مبارزه کند. این غذاها به شما کمک میکنند تا زودتر بهبود یابید و برخی علائم بیماری را کاهش دهند.
1. سوپ مرغ برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
سالهاست که وقتی کسی سرما میخورد، اولین چیزی که به ذهنش میرسد، سوپ مرغ است. دلایل خوبی هم برای این شهرت وجود دارد. با تهیه یک سوپ مرغ ساده، میتوانید یک منبع عالی از ویتامینها، مواد معدنی، کالری و پروتئین داشته باشید.
زمانی که بیمار هستید، بدن به این مواد نیاز زیادی دارد. سوپ مرغ نه تنها این مواد را فراهم میکند، بلکه منبع خوبی برای مایعات و الکترولیتها است. مایعات و الکترولیتها برای آبرسانی بدن بسیار مهم هستند، به ویژه زمانی که مرتباً نیاز به استفاده از سرویس بهداشتی دارید. وقتی تب دارید، بدن به مایعات بیشتری نیاز دارد.
2. آبگوشت برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
آبگوشت هم مانند سوپ مرغ، منبع خوب دیگری برای تأمین مایعات بدن هنگام بیماری است. آبگوشت طعمی لذیذ دارد و شامل کالری، ویتامینها و مواد معدنی مثل منیزیم، کلسیم، فولات و فسفر است.
اگر آبگوشت را داغ بخورید، بخار آن میتواند به بهبود احتقان بینی شما کمک کند. این غذای خوشمزه در تأمین مایعات مورد نیاز بدن شما هنگام بیماری مفید است.
گاهی اوقات هنگام بیماری، معده ممکن است کمی ناراحت شود و هضم غذاهای جامد دشوار شود. به همین دلیل، خوردن مایعاتی مثل آبگوشت میتواند به حل این مشکل کمک کند.
3. ماهی سالمون برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
ماهی سالمون یکی از بهترین منابع پروتئین هنگام بیمار بودن است. این ماهی نرم و لطیف است و به راحتی خورده میشود و پروتئین زیادی دارد. همچنین، سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای بدن خوب هستند و خواص ضدالتهابی فراوانی دارد.
علاوه بر پروتئین، ماهی سالمون شامل ویتامینها و مواد معدنی دیگری نیز هست. مثلاً ویتامین D که بسیاری از افراد با کمبود آن مواجهاند، به مقدار قابل توجهی در ماهی سالمون وجود دارد. ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.
4. آش کدو حلوایی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
کدو حلوایی از خانواده سبزیجات است و مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این ماده غذایی دارای ویتامینهای A و E است و…
“`
این ماده غذایی مقدار زیادی ویتامین سی دارد و به همین دلیل برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.
یکی از راه های استفاده از این ماده، تهیه آش کدو حلوایی میباشد. برای تهیه این آش خوشمزه میتوانید از مخلوط ماش و لوبیا چشم بلبلی، بلغور گندم، کدو حلوایی پوست کنده و خرد شده و سبزی آش استفاده کنید. این آش گزینهای عالی برای افراد بیمار است.
اما یک نکته مهم در تهیه این آش وجود دارد: در آخرین مرحله پخت آن باید دقت کنید تا خواصش به خاطر حرارت زیاد از بین نرود.
برای بهبود آنفولانزا چه غذایی بخوریم؟
5. سوپ کدو حلوایی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
کدو حلوایی میتواند از گلودرد، آبریزش بینی و حتی سرفه جلوگیری کند. یکی از غذاهای مغذی برای آنفولانزا، سوپ کدو حلوایی است.
این سوپ برای افرادی که سرما خوردهاند، بسیار مناسب است و از ترکیب سیبزمینی، هویج، کدو حلوایی، پیاز و قارچ خرد شده در آب مرغ تهیه میشود. سپس همه مواد به خوبی میکس میشوند و در آخر کمی شیر به آن اضافه میشود تا قوام مناسبی پیدا کند.
6. آش سرماخوردگی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
این آش که خاصیت گرمی دارد، برای افرادی که سرماخوردهاند بسیار مفید است و میتواند تب و عفونت را برطرف کند و به پاکسازی ترشحات تنفسی کمک کند. این آش بسیار پرانرژی و زود هضم است و سریعاً علایم سرماخوردگی را کاهش میدهد.
برای تهیه این آش: به مقدار مساوی پیاز، هویج، کدو حلوایی پوست کنده، شلغم، “میوه به” و سیب درختی، کمی برنج و کمی سبزی آش را در یک قابلمه بریزید، چند لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد به خوبی بپزند. سپس مقداری گیاه خشک پرسیاوشان، گل زوفا و بنفشه را به آش اضافه کرده و اجازه دهید تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
در نهایت به آش نمک اضافه کرده و کمی آبلیمو به عنوان چاشنی بریزید.
7. فرنی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
با پختن آرد برنج در شیر میتوان نوعی غذای نرم و خوشمزه به نام فرنی تهیه کرد که مصرف آن همراه با عسل میتواند به کاهش سرفه و التهاب و خارش گلو کمک کند. فرنی با آرد برنج، خاصیت خنکی دارد و برای افرادی که دچار تب هستند، بسیار مناسب میباشد.
غذاهای تقویتی برای سرماخوردگی
8. شوربای گشنیز و اسفناج برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
شوربای گشنیز و اسفناج از پختن سبزیجات خرد شده (گشنیز و اسفناج) و برنج در آب مرغ به همراه مرغ پخته ریش ریش تشکیل شده است. این غذا به عنوان یک غذای مفید برای سرماخوردگی شناخته میشود. اگر نمیخواهید از مرغ ریش ریش استفاده کنید، میتوانید به جای آن از گوشت چرخکرده بهره ببرید.
9. سیب زمینی و تخم مرغ آبپز برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
سیب زمینی و تخم مرغ آبپز میتواند به عنوان یکی از سادهترین غذاها برای سرماخوردگی استفاده شود. زرده تخم مرغ پر از سلنیم است که به سلامت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و سفیده تخم مرغ بهترین نوع پروتئین را دارد.
سیب زمینی آبپز هم غذا سالم و مفیدی برای کسانی است که سرما خوردهاند. سیب زمینی یکی از سبزیجات با ارزش غذایی بالا بوده و سرشار از پتاسیم، ویتامین A، ویتامین C و کلسیم است که به سلامت بدن کمک کرده و سرماخوردگی را بهبود میبخشد.
رژیم غذایی بیماران آنفولانزا
10. آش شلغم برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
شلغم یک ماده طبیعی و ضد عفونیکننده قوی است که دارای ویتامین A بوده و به کاهش خارش گلو و درمان سرماخوردگی و بیماریهای عفونی کمک میکند. یکی از روشهای استفاده از شلغم این است که یک عدد شلغم و یک عدد پیاز را به صورت ورقههای نازک برش زده و آنها را در قابلمهای بچینید تا شیره آنها خارج شود.
روش دیگری که میتوان از شلغم استفاده کرد، تهیه آش شلغم است که میتواند به عنوان غذا برای سرماخوردگی مصرف شود. مواد لازم برای این آش شامل شلغم، گوشت چرخکرده یا تکهای، ماش، عدس، برنج و سبزی آش است.
در آش شلغم نمیتوانید از پیاز داغ استفاده کنید، اما اضافه کردن کمی نعناع خشک به این آش نه تنها برای سرماخوردگی مفید است بلکه عطر و طعم بهتری به غذا میدهد.
11. سوپ شلغم برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
سوپ شلغم یکی دیگر از غذاهایی است که برای سرماخوردگی مناسب است. این سوپ از شلغم، هویج و کرفس خرد شده، جعفری ساطوری و جو پرک در آب مرغ تهیه میشود و با آبلیمو تازه طعمدار میشود. چون این سوپ برای سرماخوردگی پیشنهاد میشود، بهتر است غلیظ نباشد و به صورت رقیق سرو شود.
12. سوپ جو برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
جو دارای نوعی فیبر به نام بتاگلوکان است که میتواند به بهبود بیماری کمک کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. بنابراین، سوپ جو یکی از غذاهای مفید برای زمان سرماخوردگی به شمار میآید و میتوان از خواص آن در کاهش تب و حرارت بدن بهرهمند شد.
برای تهیه یک سوپ جو خوشمزه با مرغ، میتوانید از موادی مانند مرغ، جو پرک، قارچ، پیاز، هویج نگینی خرد شده، جعفری و گشنیز ساطوری استفاده کنید. همچنین، میتوانید برای خوشمزهتر کردن آن مقداری نمک، زردچوبه و آبلیمو به آن اضافه کنید.
در زمان سرماخوردگی، رعایت یک رژیم غذایی مناسب و نوشیدن آب زیاد میتواند به شما کمک کند تا دوره بیماری را کوتاه کنید و سریعتر بهبودی حاصل کنید.
هنگام آنفولانزا و سرماخوردگی چه غذاهایی نباید بخوریم ؟
بهتر است از خوردن ماست پرچرب، خامه، نان باگت، و غذاهای چرب و غلیظ مانند لازانیا، پاستا، ماکارونی، آش رشته، سرخکردنیها و پنیر پیتزا خودداری کنید، زیرا این غذاها میتوانند ترشحات سینوسها را غلیظتر کرده و بیماری را طولانیتر کنند.
بیشتر بخوانید: