رسپی

۲۰ گام برای تهیه رب انار سالم و مقوی در منزل + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه رب انار خانگی به چند روش

رب انار به اندازه خود انار ارزش غذایی دارد؛ البته به شرطی که از انار خوب و به صورت بهداشتی درست شود. اگر می‌خواهید رب انار خانگی درست کنید، با ما همراه باشید.

دستور تهیه رب انار خانگی خوشمزه و پررنگ

فرقی نمی‌کند اناری که می‌خواهید به رب تبدیل کنید، ترش، شیرین یا ملس باشد، روش تهیه همه آنها یکسان است.

۲۰ گام برای تهیه رب انار خانگی سالم و مقوی

1- ابتدا قسمت تاج و دم انار را جدا کرده و سپس انارها را به دو نیم تقسیم کنید.

2- با قاشق یا چوب کوچکی که به قطر 2 سانتیمتر یا کمتر باشد، انارها را در دست بگیرید و به آرامی به پشت آنها ضربه بزنید تا دانه‌ها به ظرف بریزند. سعی کنید دانه‌های خراب و چیزهای اضافی را بیرون بگذارید.

3- وقتی همه انارها دانه شدند، آنها را یک بار بشویید، مراقب باشید چند بار آنها را آبکشی نکنید چون این کار از مواد مغذی آنها کم می‌کند.

4- یک دیگ بزرگ روی حرارت بگذارید، انارها را داخل آن بریزید و کمی آب ریخته به اندازه یک بند انگشت بیشتر از انارها باشد.

5- وقتی آب به جوش آمد و دانه‌های انار نیم‌پخته و رنگشان قهوه‌ای روشن شد، دیگ را از روی گاز بردارید.

6- دانه‌های پخته‌شده را به آرامی داخل آبکش بریزید (فراموش نکنید که ظرف بزرگتری زیر آبکش بگذارید!) و با کفگیر آنها را کاملاً له کنید تا گوشت انار از هسته آن جدا شود.

مواظب باشید هسته‌های انار را له نکنید. مواد کم‌کم از آبکش به ظرف اصلی می‌ریزند. اگر دانه‌ها سرد شدند، می‌توانید این کار را با دستان تمیزتان انجام دهید، ولی بهتر است فقط با دست انجام بدهید، مگر اینکه مواد خیلی سرد باشند.

7- هسته‌های انار را در یک ظرف تمیز بریزید و فقط یک بار آنها را خوب بشویید تا مواد قابل استفاده آن کامل جدا شود.

8- دانه‌های باقی‌مانده یا تفاله‌ها و پوست انار را دور نریزید، اگر باغ دارید می‌توانید آنها را در زمین دفن کنید تا به زمین قوت بدهد. البته پوست انار در رنگرزی هم کاربرد دارد که بحث دیگری است.

تفاله‌های دانه‌ها را می‌توانید خشک کنید و در غذاهایی مثل سوپ، کتلت و انواع آش‌ها استفاده نمایید.

9- حالا وقت آن است که مواد را روی اجاق بگذارید؛ هم موادی که از هسته‌ها به‌دست آوردید و هم موادی که از آبکشی دانه‌های پخته‌شده حاصل شده است.

۲۰ گام برای تهیه رب انار سالم و مقوی در منزل + عکس (مرحله به مرحله)

10- حرارت اجاق را روی حالت متوسط تنظیم کنید، نه کم و نه زیاد؛ هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید. وقتی مواد شروع به جوشیدن کرد، تازه کار اصلی شروع می‌شود و بهتر است چند نفر هم به شما کمک کنند.

separator line

۲۰ گام برای تهیه رب انار خانگی سالم و مقوی

11- هرگز از هم زدن مواد غافل نشوید چون ممکن است مواد به ته دیگ بچسبند، به‌ویژه اگر انار شیرین باشد.

12- باید مواد را ساعت‌ها هم بزنید. هر چه به زمان قوام آمدن رب انار نزدیک‌تر شدیم، احتمال اینکه مواد قل بزنند و به سمت شما پرتاب شوند بیشتر می‌شود، بنابراین لباس کار بپوشید! و مراقب دست و صورت خود باشید. سرتان را زیاد به نزدیک قابلمه نبرید…

“““html

به سمت یا داخل دیگ نروید، از همزن‌های دسته‌بلند استفاده کنید تا دستتان نسوزد.

13- اگر ناگهان متوجه شدید که مواد شما ته گرفته است، بلافاصله مواد را به ظرف دیگری منتقل کنید و روی اجاق بگذارید.

14- هر چه به پایان کار نزدیک می‌شوید، رنگ رب شما تیره‌تر می‌شود، اگر انار شما شیرین باشد، بعضی اوقات به رنگ قهوه‌ای سوخته درمی‌آید و گاهی هم سیاه می‌شود، که بستگی به درصد شیرینی انار دارد. اگر انار شما ملس یا ترش باشد، رنگ آن تیره‌تر و سیاه‌تر خواهد بود.

15- رب انار شما زمانی قوام می‌آید که وقتی مقداری از آن را برای تست کردن در ظرفی ریختید و کمی سرد شد؛ اگر ظرف را تکان دهید و کج کنید، رب انار به سختی حرکت کند.

16- بسته به سلیقه‌ی خودتان، می‌توانید رب انار را با غلظت کمتر نیز استفاده کنید؛ اما رب اناری که غلظت خوبی داشته باشد، دیرتر خراب می‌شود.

17- در پایان کار، به اندازه‌ی یک قاشق چای‌خوری و به عنوان برکت، نمک طعام را به رب انار اضافه کنید. فرقی نمی‌کند رب شما ترش باشد یا شیرین یا ملس، همین مقدار نمک کافی است.

18- از اضافه کردن شکر به رب انار شیرین خودداری کنید، زیرا باعث کپک زدن آن می‌شود. به علاوه، به‌طور طبیعی در هر 100 گرم انار، 5 گرم گلوکز و بیش از 5 گرم نیز فروکتوز و ساکارز وجود دارد و این مقدار در انار شیرین بیشتر است!

19- تا زمانی که رب انار شما سرد نشده، آن را از ظرف اصلی به ظرف دیگری منتقل نکنید، فقط در این زمان می‌توانید مقداری از ربی که در اطراف ظرف مانده است را جدا کنید.

20- بعد از سرد شدن، رب را در ظرف دلخواه بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

۲۰ گام برای تهیه رب انار سالم و مقوی در منزل + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

خاصیت رب انار

دستور تهیه‌ی رب انار خانگی به دو روش

شگفت‌انگیزترین خواص انار

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا