رسپی

۲ دستورالعمل ساده جهت تهیه حلوا مسقطی لاری (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دسر حلوا محلی لار (دستور تهیه)

حلوا به عنوان یکی از قدیمی‌ترین دسرهای تاریخ بشر به هر شکلی که تهیه و سرو شود دسری خوشمزه و دلپذیر است.

شما می‌توانید حلوا را برای هر مناسبتی درست کنید، اما واقعیت این است که از زمان‌های قدیم در سنت‌های ایرانی، گندم و آرد گندم به عنوان نمادی از پیروزی بر تاریکی، مرگ، اندوه و سوگواری به کار رفته‌است. با این حال، در بسیاری از شهرهای ایران، حلوا نقش مهمی در مراسم‌های شاد مذهبی و عروسی ایفا می‌کند.

حلواهای مختلف بسته به مواد اولیه، نوع تزیین و منطقه تولید نام‌های متفاوتی دارند.

حلوا مسقطی لاری زعفرانی که به زبان محلی به آن «حلوا مقراضی» می‌گویند، یکی از قدیمی‌ترین نوع حلواها در استان‌های جنوبی ایران، به ویژه بوشهر و شیراز، و به خصوص منطقه لار است. این حلوا در مناسبت‌های مختلف مذهبی، جشن‌ها و سوگواری‌ها تهیه می‌شود. می‌توانید دستور تهیه حلوا مسقطی لاری مجلسی زعفرانی را به ساده‌ترین روش ممکن در مجله رضیم بخوانید.

2 دستور تهیه حلوا مسقطی لاری + مقدار دقیق مواد و راز کشدار شدن حلوا

بهترین و خوشمزه‌ترین صادرات لار حلوای مسقطی است. در سال‌های اخیر در شهرهای دیگر جنوب ایران نیز مسقطی درست کرده‌اند، اما هنوز هیچ‌کدام نتوانسته‌اند حلوایی با کیفیت حلای لار بسازند.

دستور تهیه حلوا مسقطی لاری زعفرانی مجلسی

مواد لازم :

  • پودر نشاسته گندم: ۱ لیوان فرانسوی
  • شکر: ۲ لیوان
  • گلاب: ½ لیوان
  • آب: ۴ لیوان
  • روغن مایع: ۳/۴ لیوان (می‌توانید از ۱ لیوان کره نرم‌شده در دمای محیط هم استفاده کنید)
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم
  • هل: ۶ تا ۷ عدد ساییده
  • خلال بادام و پسته و مغز گردوی خردشده: در مجموع ۱ لیوان

دستور تهیه حلوا مسقطی لاری زعفرانی

  1. برای درست کردن حلوا مسقطی، ابتدا پودر نشاسته و آب را در یک قابلمه تفلون بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس شعله زیر قابلمه را روشن کنید و بگذارید ترکیب آب و نشاسته روی شعله ملایم کمی غلیظ شود.
  2. در این حین مرتب مواد داخل قابلمه را هم بزنید. وقتی مخلوط نشاسته و آب کمی غلیظ شد، شکر و نیمی از روغن یا کره را اضافه کنید، شعله گاز را ملایم کنید و مرتب هم بزنید تا مایه اولیه حلوا خودش را بگیرد. این مایه باید به مدت دو ساعت و نیم به آرامی بجوشد و خوب پخته شود. چون نشاسته سریع ته می‌گیرد، مرتب مواد را هم بزنید تا ته نگیرد و خوب غلیظ شود.
  3. هر چه بیشتر و آرام‌تر هم بزنید حلوا کشدارتر می‌شود. در وسط پخت، باقی‌مانده روغن یا کره را به تدریج به مایه حلوا اضافه کنید و هم بزنید تا روغن به خوبی جذب شود. یک ساعت مانده به پختن حلوا مسقطی، گلاب و زعفران دم‌کرده را به حلوا اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. مغز گردو، پسته و خلال بادام را در ده دقیقه آخر به حلوا اضافه کنید. نشانه آماده شدن حلوا مسقطی لاری زعفرانی این است که در هنگام هم زدن حلوا به راحتی از ظرف جدا شود و رد قاشق روی حلوا بماند و البته به غلظت دلخواه شما رسیده باشد.
  5. به محض اینکه شعله گاز را خاموش کردید، حلوا را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پشت قاشق سطح حلوا را صاف کنید تا یکدست شود. ته قاشق را چرب کنید تا حلوا به قاشق نچسبد و خوب صاف شود.

روش دوم برای تهیه حلوا مسقطی لاری

یک روش دیگر برای تهیه حلوا مسقطی لاری مجلسی این است که به جای پودر نشاسته از گل نشاسته استفاده کنید.

۲ دستورالعمل ساده جهت تهیه حلوا مسقطی لاری (مرحله به مرحله)

اما باید گل نشاسته را با مقداری…

“““html

آب را مخلوط کنید و سپس از صافی عبور دهید تا یکدست شود. سپس نشاسته را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا کم کم بپزد. بعد از آن سایر مواد را به آن اضافه کنید.

نکات مهم برای تهیه حلوا مسقطی لاری مجلسی

  • مدت زمان پخت حلوا مسقطی لاری زعفرانی بیش از سایر حلواهاست و حدود ۳ تا ۳.۵ ساعت طول می‌کشد.
  • اگر دوست دارید حلوا شیرین‌تر باشد، می‌توانید ½ استکان شکر دیگر به مواد اضافه کنید.
  • هر چه زمان پخت این حلوا بیشتر باشد و مرتب هم بزنید، حلوا کشدارتر و شفاف‌تر می‌شود.
  • بعد از اضافه کردن زعفران و گلاب، اگر یک دم کنی روی قابلمه بگذارید و شعله پخش‌کن زیر آن بگذارید تا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد، حلوا نرم‌تر و خوشبوتر خواهد شد.
  • برای داشتن یک حلوای خوشمزه و کشدار، نسبت‌ها را همیشه رعایت کنید: هر پیمانه نشاسته، ۲ پیمانه شکر و ۴ پیمانه آب استفاده کنید. مقدار مغزها، روغن، گلاب و زعفران وابسته به سلیقه‌تان است.
  • بعد از اینکه حلوا کاملاً سرد شد، می‌توانید آن را به شکل‌های دلخواه برش بزنید یا قالب بزنید.
  • برای تهیه حلوا مسقطی حتماً از روغن مایع یا برای این مقدار مواد، از یک لیوان کره استفاده کنید تا حلوای لطیف و یکدستی داشته باشید.
  • نشانه آماده شدن حلوا این است که وقتی با قاشق روی آن می‌کشید، قاشق روی حلوا خط بیندازد و محو نشود.
  • اگر می‌خواهید یک حلوای مجلسی با دو طرف مغز داشته باشید، مغزها را حین پخت اضافه نکنید. قبل از سرو، یکی از خلال‌ها مثلاً خلال بادام را در کف ظرف بریزید و سپس حلوا را روی آن قرار دهید و بعد خلال دیگر مثلاً خلال پسته را روی حلوا بپاشید.
  • شما می‌توانید حلوا مسقطی لاری زعفرانی را بدون مغز و ساده هم درست کنید.
  • به جای انواع مغز می‌توانید روی حلوا از پودر گل سرخ یا پودر وانیل استفاده کنید.

۲ دستورالعمل ساده جهت تهیه حلوا مسقطی لاری

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه حلوای زنجبیلی مرحله به مرحله با طعم عالی

دستور تهیه حلوای مقوی با شیره انگور

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا