رسپی

۲ رسپی آبگوشت بامیه خوشمزه؛ به روش ایلامی و خوزستانی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آبگوشت بامیه یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی است که برای تهیه آن از بامیه خورشتی استفاده می‌شود. طعم این آبگوشت بسیار لذیذ است و فواید زیادی برای سلامت دارد. در این مقاله از رضیم بلاگ می‌توانید با چند روش رسپی آبگوشت بامیه آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بامیه ایلامی

آماده کردن مواد اولیه این آبگوشت حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و برای پخت آن باید حدود ۳ ساعت زمان صرف کنید. مواد اولیه به کار رفته در این غذا برای ۴ نفر مناسب است.

گوشت گردن یا سر دست ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
بامیه ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
سیب زمینی به مقدار لازم

مراحل تهیه آبگوشت بامیه به روش ایلامی

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن آبگوشت بامیه به روش ایلامی آشنا شوید.

مرحله اول: پیاز را سرخ کنید

برای شروع، پیازها را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سپس پیازها را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا نرم و سبک شوند.

مرحله دوم: گوشت، سیر و ادویه‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید

زمانی که پیازها کمی سرخ شدند، گوشت را به آن اضافه کنید. سپس سیر رنده شده، زردچوبه و فلفل سیاه را به ماهیتابه بریزید و چند دقیقه مواد را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و عطر ادویه‌ها بلند شود.

مرحله سوم: اجازه دهید گوشت بپزد

ترکیب گوشت، پیاز و ادویه‌ها را در یک قابلمه بریزید و سپس ۴ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد. اگر زمان کافی ندارید، می‌توانید مواد را در زودپز بریزید تا سریع‌تر آماده شوند.

مرحله چهارم: بامیه‌ها را آماده کنید

در این حین، بامیه‌ها را آماده کنید. سر و ته بامیه‌ها را بزنید و آن‌ها را به خوبی بشویید. توجه داشته باشید که هنگام پاک کردن بامیه‌ها، نباید دم آن‌ها را کاملاً جدا کنید یا روی آن‌ها را زخمی کنید، چون این کار باعث می‌شود ماده لزج بامیه خارج شود و طعم آبگوشت خراب شود. بعد از شستن بامیه‌ها، آن‌ها را آبکش کنید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک بامیه با گوجه و سیب زمینی

مرحله پنجم: بامیه‌ها را تفت دهید

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا روغن داغ شود و سپس بامیه‌ها را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن‌ها از بین برود.

مرحله ششم: گوجه‌ها را میکس کنید

گوجه‌ها را بشویید و سپس در غذاساز بریزید تا خوب میکس شوند.

“““html

بامیه‌ها را بریزید و خوب پوره کنید. می‌توانید به جای میکس کردن گوجه فرنگی‌ها، آن‌ها را رنده کنید.

رسپی آبگوشت بامیه؛ مجلسی و مخصوص

مرحله هفتم: اضافه کردن رب گوجه و پوره گوجه فرنگی به بامیه‌ها

وقتی بامیه‌ها سرخ شدند، می‌توانید رب گوجه و پوره گوجه فرنگی را به آن‌ها اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه تفت دهید و بگذارید تا آب گوجه فرنگی بخار شود.

۲ رسپی آبگوشت بامیه خوشمزه؛ به روش ایلامی و خوزستانی

مرحله هشتم: ترکیب بامیه و گوجه را به آبگوشت اضافه کنید

حدود ۲ ساعت پس از شروع پخت گوشت، در نیم ساعت آخر پخت آبگوشت، ترکیب بامیه و پوره گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک بامیه با کشک

مرحله نهم: آماده‌سازی آبگوشت

پس از اضافه کردن مخلوط بامیه و گوجه، نوبت به سیب‌زمینی‌ها می‌رسد. سیب‌زمینی‌ها را بشویید و خرد کنید و به همراه نمک به آبگوشت اضافه کنید. بگذارید تا بامیه‌ها و سیب‌زمینی‌ها خوب بپزند. بعد از آن می‌توانید شعله را خاموش کنید و آبگوشت را با نان تازه، سبزی خوردن و پیاز سرو کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه آبگوشت بامیه

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بامیه خوزستانی (دزفولی)

برای درست کردن این آبگوشت حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان نیاز است. مواد اولیه برای ۳ نفر مناسب است.

بامیه ۳۰۰ گرم
گوجه فرنگی  ۳ عدد
نخود آبگوشتی ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۲ عدد
سینه مرغ ۳ تکه
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

رسپی آبگوشت بامیه با مرغ به روش خوزستانی

برای تهیه این آبگوشت ابتدا باید نخودها را به مدت ۱ روز در آب بخیسانید و در این مدت گاهی آب آن‌ها را عوض کنید. سپس نخودها را لپه کنید و پوست آن‌ها را بگیرید.

در ادامه، ۲ عدد پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید. نصف پیازهای سرخ شده را کنار بگذارید و بقیه را به ماهی‌تابه اضافه کنید. بعد، نخودها را به پیاز داغ اضافه کرده و برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. کمی زردچوبه به آن‌ها اضافه کنید.

“““html

سپس شعله گاز را خاموش کنید.

بقیه پیاز داغ را در یک قابلمه جداگانه بریزید و بعد تکه‌های مرغ را همراه با زردچوبه اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه سرخ کنید و بعد رب گوجه را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

درب قابلمه را روی آن بگذارید تا مرغ‌ها بدون آب و در روغن سرخ شوند. حدود ۲۰ دقیقه بعد نخودهای لپه شده را همراه با نمک، فلفل سیاه و ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ و نخودها بپزند.

بعد از پخت نخودها می‌توانید بامیه‌ها را همراه با گوجه فرنگی خرد شده به غذا اضافه کنید. مقداری نمک و فلفل به آبگوشت بزنید و نیم ساعت صبر کنید تا همه مواد بپزند. در انتها ۲ قاشق آبلیمو و ۲ قاشق زعفران به غذا اضافه و شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذا لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش بامیه و بادمجان

رسپی آبگوشت بامیه با مرغ به روش خوزستانی

نکات و فوت و فن‌های تهیه آبگوشت بامیه

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه آبگوشت بامیه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه آبگوشت بامیه می‌توانید بنا به ذائقه خود از فلفل قرمز نیز استفاده کنید.
  • آبگوشت بامیه باید با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. بنابراین در آماده کردن این غذا عجله نکنید.
  • اضافه کردن سیر، مزه بی‌نظیری به این آبگوشت می‌دهد. اگر به سیر دسترسی ندارید، می‌توانید از پودر سیر استفاده کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن آبگوشت، به آن مقداری پودر لیمو عمانی اضافه کنید.
  • هرگز از ابتدا نمک را به آبگوشت اضافه نکنید، زیرا این کار باعث دیرپز شدن گوشت می‌شود.
  • به منظور پخت گوشت، حتما از آب جوش استفاده کنید؛ آب سرد باعث دیرپز شدن گوشت می‌شود.
  • می‌توانید ۲ عدد لیمو عمانی را سوراخ کرده و در آب بگذارید، سپس آن را به آبگوشت اضافه کنید.
  • استفاده از سیب‌زمینی در این آبگوشت اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
  • اضافه کردن مقداری ادویه کاری، مزه فوق‌العاده‌ای به این آبگوشت می‌دهد.
  • در برخی رسپی‌ها از مقداری لپه نیز برای تهیه این آبگوشت استفاده می‌شود.
  • قبل از اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی، حتما آن‌ها را روی حرارت سرخ کنید و سپس به غذا اضافه کنید.
  • بهتر است از بامیه‌های ریز استفاده کنید زیرا هرچه بامیه کوچکتر باشد، طعم غذا خوشمزه‌تر خواهد شد.
  • برای خوشمزه‌تر شدن این غذا، بهتر است از گوشت گوسفندی و چرب استفاده کنید.

آبگوشت بامیه یک غذای خوشمزه و متفاوت است که به خاطر وجود بامیه، خواص زیادی دارد. درست کردن این آبگوشت بسیار ساده است و مزه آن شباهت زیادی به آبگوشت‌های دیگر دارد.

اگر تجربه درست کردن آبگوشت بامیه را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا