۲ رسپی اشترودل سیب خوشمزه؛ شیرینی اصیل اتریشی

“`html
اشترودل سیب یک نوع شیرینی خوشمزه است که از وین اتریش آمده است. برای تهیه این شیرینی از خمیر نازک، سیب، کشمش، گردو و دارچین استفاده میشود. درست کردن این شیرینی در خانه بسیار آسان است.
در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با طرز تهیه اشترودل سیب و دارچین و نکات مربوط به آن آشنا شوید.
آب ولرم | ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
روغن گیاهی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو یا سرکه | ۱/۸ قاشق چایخوری |
آرد نان | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب شیرین متوسط | ۶ عدد |
لیمو ترش | ۱/۲ یک لیمو |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
گردو | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
کشمش | ۴ قاشق غذاخوری |
پودر نان | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
مراحل تهیه اشترودل سیب
در ادامه میتوانید با مراحل تهیه اشترودل سیب آشنا شوید.
مرحله اول: تهیه خمیر
در این مرحله باید در یک کاسه بزرگ آب، روغن، آبلیمو و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس نیمی از آرد را اضافه کرده و خوب هم بزنید. این کار باعث بهبود بافت خمیر میشود.
پس از آن، باقیمانده آرد را اضافه کنید و یک قاشق از آن را برای بعد کنار بگذارید. مواد را به خوبی ترکیب کنید تا خمیر شکل بگیرد.
مرحله دوم: ورز دادن خمیر
بعد از آماده شدن خمیر، آن را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا لطیفتر شود. خمیر باید نازک و نرم باشد. اگر چسبناک بود، میتوانید کمی آرد بیشتر به آن اضافه کنید. سپس خمیر را کمی روی سطح کار بکوبید تا غلتک بیشتری بگیرد.
مرحله سوم: استراحت خمیر
بعد از ورز دادن، نصف قاشق روغن در یک ظرف بگذارید و خمیر را به شکل توپ درآورید و در ظرف قرار دهید. خمیر را در روغن بچرخانید تا به خوبی آغشته شود. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و برای ۱ ساعت در دماي اتاق بگذارید.
مرحله چهارم: پهن کردن خمیر
برای تهیه اشترودل سیب، کمی آرد روی سطح کار بپاشید و بعد خمیر را با وردنه باز کنید. خمیر باید بزرگ و نازک شود.
میتوانید یک پارچه بزرگ زیر خمیر بگذارید و کمی آرد روی آن بریزید و به آرامی خمیر را روی پارچه باز کنید. حتماً خمیر را به شکل مستطیل درآورید.
“““html
اشترودل اگر نازکتر شود، طعم ش sweeter مشکل آن بهتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: رسپی دسر سیب سرخ شده
مرحله پنجم: پودر نان را برشته کنید
در این مرحله باید مقداری کره در تابه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. سپس پودر نان را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا خرده نانها طلایی و خوشرنگ شوند. بعد آنها را در یک کاسه بریزید.
مرحله ششم: مواد میانی اشترودل را آماده کنید
حالا باید شکر و دارچین را با هم مخلوط کرده و به خرده نانهای تفت داده شده اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و کنار بگذارید. سپس ۶ عدد سیب را بشویید و پوست آنها را بکنید.
سیبها را قاچ کرده و هستههایشان را دور بریزید. بعد سیبها را به تکههای کوچکی برش بزنید و در یک کاسه بریزید. مقداری آب لیمو به سیبها اضافه کنید تا رنگشان تیره نشود.
مرحله هفتم: اشترودل را آماده کنید
برای آماده کردن اشترودل، با یک برس مقداری کره آب شده روی نیمهای از خمیر بزنید. بعد خرده نانها را به طور یکنواخت روی خمیر پخش کنید. حالا سیبهای خرد شده را اضافه کرده و سپس کشمش و گردوهای خرد شده را روی آن بریزید.
مرحله هشتم: خمیر را تا کنید
برای تا کردن خمیر اشترودل، ابتدا کنارههای خمیر را به داخل تا کنید. سپس یک سمت خمیر را که مواد قرار دادهاید تا کنید و بعد آن را به صورت ساندویچی رول کنید.
مرحله نهم: اشترودل را در فر قرار دهید
بعد از اینکه اشترودل آماده شد، فر را روی دمای ۱۸۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود. حالا یک کاغذ روغنی روی سینی فر قرار دهید و اشترودل را به آرامی روی آن بگذارید.
با یک برس مقداری کره آب شده روی اشترودل بزنید و سپس آن را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته شود.
مرحله دهم: شیرینی اشترودل را سرو کنید
بعد از اینکه اشترودل سیب آماده شد، آن را از فر بیرون بیاورید و برش بزنید. سپس با الک کمی پودر قند روی شیرینیها بپاشید.
به یاد داشته باشید که اشترودل وقتی خیلی داغ است، شکننده و ترد است و بعد از مدتی نرم میشود. میتوانید این شیرینی خوشمزه را با بستنی وانیلی یا خامه سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی پنکیک سیب و دارچین
رسپی اشترودل با خمیر یوفکا
برای تهیه اشترودل با خمیر یوفکا تنها به چند ورقه خمیر یوفکا نیاز دارید. در این روش باید سیب را خرد کرده و با کمی دارچین و روغن در تابه تفت دهید. سپس گردوی خرد شده و کشمش را هم اضافه کنید.
حالا یک ورقه خمیر یوفکا را باز کنید و آن را با مقداری کره بزنید تا منعطف شود. سپس لایه دوم را روی آن بگذارید و دوباره کمی کره بزنید و لایههای بعدی را هم به همین ترتیب اضافه کنید.
بعد از قرار دادن لایه چهارم، مخلوط سیب، دارچین، گردو و کشمش را روی خمیر قرار دهید. حالا خمیر را تا کرده و سپس رول کنید. فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. یک کاغذ روغنی روی سینی فر بگذارید و وقتی فر داغ شد، اشترودل را در آن قرار دهید تا سطحش طلایی شود.
“““html
نکات و فوت و فنهای تهیه اشترودل سیب
در اینجا چند نکته مفید برای تهیه اشترودل سیب خواهیم گفت. با ما باشید.
- اشترودل سیب طعمی شبیه باقلوا دارد و بسیار خوشمزه است. این شیرینی سنتی از وین اتریش نشأت گرفته و در کشورهای مختلف اروپا مثل آلمان و ایتالیا هم محبوب است.
- اگر به خمیر اشترودل مقداری آبلیمو یا سرکه اضافه کنید، خمیر نرمتر و قابل انعطافتری خواهید داشت.
- بعد از آمادهسازی خمیر میتوانید آن را برای ۱ تا ۲ روز در یخچال نگه دارید.
- دارچین اصلیترین ادویه اشترودل سیب است و میتوانید مقدار آن را به سلیقه خود کم یا زیاد کنید.
- اگر سیبها را قبل از قرار دادن در خمیر کمی سرخ کنید، مراقب باشید که رنگ سیبها تغییر نکند.
- برای خوشمزهتر شدن اشترودل سیب میتوانید از کمی جوز هندی نیز استفاده کنید.
- برای تهیه اشترودل سیب با خمیر هزارلا، سطح خمیر را کمی چرب کنید و سپس مواد اشترودل سیب را داخل خمیر بگذارید.
- برای تهیه خمیر اشترودل، میتوانید کمی خمیر مایه استفاده کنید. خمیر مایه را با کمی آب گرم و شکر ترکیب کرده و بعد از ۱۰ دقیقه با چند قاشق کره، ۲/۳ لیوان آب یا شیر و ۲ لیوان آرد مخلوط کنید تا خمیر آماده شود.
- اگر دوست دارید، میتوانید در تهیه اشترودل سیب از خرده نان صرفنظر کنید و فقط از سیب، دارچین، گردو و کشمش برای فیلینگ استفاده کنید.
اشترودل سیب گزینهای عالی برای عصرانه و پذیرایی از مهمانهاست. اگر وقت کافی برای تهیه خمیر خودتان را ندارید، میتوانید از خمیر آماده استفاده کنید و این شیرینی خوشمزه را خیلی سریع آماده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی سیب کاراملی خوشمزه
شما از چه روشی برای تهیه اشترودل سیب استفاده میکنید؟ نظرات خود را در این مقالات از مجله آشپزی رضیم با ما در میان بگذارید.