۲ رسپی ته چین گوجه و بادمجان؛ با و بدون گوشت

“`html
ته چین گوجه و بادمجان، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد و همه را به وجد میآورد. این غذا را میتوان هم با گوشت و هم بدون گوشت درست کرد. برای یادگیری طرز تهیه ته چین گوجه و بادمجان به دو روش مختلف، با ما در رضیم بلاگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ته چین گوجه و بادمجان بدون گوشت
برای تهیه ته چین گوجه و بادمجان بدون گوشت به مواد زیر نیاز دارید:
بادمجان | ۳ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
برنج | ۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
ماست | ۲۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | به مقدار لازم |
کره | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ته چین گوجه و بادمجان بدون گوشت
برای تهیه ته چین بادمجان و گوجه بدون استفاده از گوشت، مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: خیساندن برنج
در قدم اول، برنج را بشویید و در ظرفی با مقداری نمک و آب خیسانده و بگذارید تا خیس بخورد. مقدار آب باید به حدی باشد که روی برنج را بپوشاند.
مرحله دوم: آماده کردن بادمجانها
بادمجانها را پوست کرده و به صورت حلقهای برش دهید. سپس آنها را در آب و نمک به مدت ۳۰ دقیقه بخیسانید تا تلخیشان گرفته شود. بعد از اینکه بادمجانها را از آب خارج کردید، با دستمال تمیز خشک کرده و در روغن سرخ کنید.
مرحله سوم: آماده کردن گوجه فرنگی
پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. پیازها را مرتب هم بزنید تا نرم و شفاف شوند.
گوجه فرنگیها را رنده کرده و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز تفتداده شده اضافه کنید و…
“““html
به مدت چند دقیقه تفت دهید تا مایه غلیظ شود و آب اضافی آن تبخیر شود.
مرحله چهارم: پختن برنج
بعد از خیس خوردن برنج، آن را آبکش کنید. برای این کار، برنج را در قابلمهای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید تا زمانی که مغز برنج کمی بپزد. سپس آب برنج را با آبکش جدا کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین اسفناج خوشمزه
مرحله پنجم: مخلوط کردن برنج و ماست
در یک کاسه بزرگ ماست، تخممرغ و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند. برنج آبکش شده را به مخلوط ماست اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تمام دانههای برنج به طور یکنواخت به مخلوط آغشته شوند.
مرحله ششم: ریختن مواد ته چین داخل تابه
در تابهای مناسب، مقداری کره ذوب کنید. نصف مخلوط ماست و برنج را به طور یکنواخت در کف تابه پخش کنید. سطح برنج را با قاشق صاف کنید تا ضخامت آن یکسان باشد.
مخلوط گوجه و بادمجان را که از قبل آماده کردهاید، روی لایه برنج بریزید و به طور مساوی در تمام سطح آن پخش کنید. باقیمانده مخلوط ماست و برنج را روی لایه گوجه و بادمجان بریزید و سطح آن را صاف کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین فسنجان
مرحله هفتم: پختن ته چین بادمجان و گوجه
درب تابه را ببندید و حرارت را به کمترین حد ممکن کاهش دهید. به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت یا تا زمانی که ته چین به طور کامل پخته و طلایی رنگ شود، اجازه دهید تا ته چین دم بکشید. در نهایت میتوانید ته چین را از تابه خارج کنید و در ظرفی مناسب سرو کنید. نوش جان!
مواد لازم جهت تهیه ته چین گوجه و بادمجان با گوشت
برای تهیه ته چین گوجه و بادمجان با گوشت به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
گوشت مرغ یا گوسفند (به دلخواه) | ۱۰۰ گرم |
بادمجان متوسط | ۱۰ عدد |
گوجه | ۱ عدد |
برنج | ۱ پیمانه |
تخممرغ | ۱ عدد |
ماست | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
“““html
مراحل تهیه ته چین گوجه و بادمجان با گوشت
برای تهیه ته چین بادمجان و گوجه با گوشت، مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: پختن گوشت یا مرغ
مرغ یا گوشت را به همراه پیاز، مقداری آب، نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد. بعد از پختن، گوشت را ریش ریش کنید.
مرحله دوم: پختن برنج
برنج را بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در آب و نمک بخیسانید. سپس آن را آبکش کنید و نیمپز کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین گوجه پلو
مرحله سوم: آمادهسازی مخلوط ماست و برنج
در یک کاسه تخم مرغ، ماست، زعفران دمکرده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سپس برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید تا تمام دانههای برنج به مواد ماست آغشته شوند.
مرحله چهارم: آماده کردن بادمجان و گوجه
بادمجانها را به صورت حلقهای برش بزنید و به همراه مقداری نمک در آب قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. سپس بادمجانها را آبکش کرده و سرخ کنید. گوجهفرنگیها را هم به صورت حلقهای برش بزنید و سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین شوید باقالی با مرغ
مرحله پنجم: چیدن لایههای ته چین
در یک قابلمه یا قالب مناسب، مقداری روغن بریزید. سپس ۲ تا ۳ سانتیمتر از مخلوط ماست و برنج را کف ظرف بریزید و سطح آن را صاف کنید. روی برنج، گوشت ریش ریش شده را بچینید و سپس مقدار دیگری از مخلوط ماست و برنج را روی گوشت بریزید.
بعد یک لایه گوجهفرنگیهای سرخ شده و سپس بادمجانهای سرخ شده روی آن بگذارید. در نهایت، باقیمانده مخلوط ماست و برنج را روی بادمجانها بریزید.
مرحله ششم: پختن ته چین بادمجان و گوجه
فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. روی ظرف ته چین را با فویل بپوشانید و آن را به مدت ۱ ساعت در فر قرار دهید تا کاملا پخته و دم بکشد.
بعد از پخت، ته چین را از فر خارج کرده و فویل را جدا کنید. میتوانید آن را به دلخواه تزیین کرده و سرو کنید. نوش جان!
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، رسپی ته چین گوجه و بادمجان را به دو روش معرفی کردیم. اگر به دنبال غذایی خوشمزه و متفاوت هستید که بتوانید در کنار خانواده و دوستان از آن لذت ببرید، حتما این ته چین را امتحان کنید.