۲ رسپی کنسرو برگ مو خانگی؛ ساده و سریع

“`html
تهیه کنسرو برگ مو یکی از بهترین روشها برای نگهداری این برگها در منزل است، که به شما امکان میدهد در هر زمان از سال به آنها دسترسی داشته باشید.
در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با رسپی کنسرو برگ مو خانگی و تمام نکات لازم برای تهیه آن آشنا شوید.
برگ مو | ۵۰ عدد |
سرکه | ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | ۳ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه کنسرو برگ مو در خانه (روش اول)
تهیه کنسرو برگ مو حدود ۲۰ دقیقه زمان میبرد و میتوانید آن را به مدت یک سال نگهداری کنید. در ادامه میتوانید مراحل تهیه آن را مشاهده کنید.
مرحله اول: شستشوی برگها
ابتدا برگها را با آب زیاد بشویید و سپس در ظرفی آب بریزید. مقداری سرکه و نمک به آب اضافه کنید و برگها را به مدت ۱۵ دقیقه در این محلول بگذارید تا ضدعفونی شوند.
سپس برگها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود. دقت کنید که برگهایی که استفاده میکنید، سالم و بدون آسیب باشند.
مرحله دوم: جوشاندن آب و سرکه
در یک قابلمه مقداری آب بریزید و سپس نمک و سرکه را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار داده تا بجوشد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
مرحله سوم: جوشاندن برگها
یک قابلمه آب دیگر روی حرارت قرار دهید و وقتی آب جوشید، برگهای شسته شده را به آرامی به آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا برگها نرم شوند. بعد از آن، آنها را آبکش کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی دلمه برگ مو با رب انار
مرحله چهارم: قرار دادن برگها در شیشه
برگها را به صورت ۵ تا ۱۰ تایی روی هم گذاشته و به آرامی رول کنید. سپس آنها را در یک شیشه تمیز و خشک قرار دهید تا شیشه کامل پر شود. در نهایت، شیشه را با ترکیب آب، سرکه و نمک پر کنید. این کار را برای چند شیشه دیگر نیز تکرار کنید.
مرحله پنجم: آمادهسازی کنسرو برگ مو
شیشههای کنسرو برگ مو را در یک قابلمه بچینید و قابلمه را تا نیمه با آب سرد پر کنید. حالا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس شعله را خاموش کنید.
کنسرو برگ موی خانگی شما آماده است. شیشهها را از قابلمه خارج کرده و به مدت ۶ تا ۸ ساعت بهطور وارونه روی کابینت قرار دهید تا هوای اضافی خارج شود و کاملاً خنک شوند. میتوانید از این کنسروها تا یک سال برای تهیه دلمه برگ موی خانگی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: روش نگهداری دلمه پخته در فریزر
رسپی کنسرو برگ مو خانگی (روش دوم)
در این روش باید برگها را بدون جوشاندن در شیشه قرار دهید و کنسرو کنید. آماده
“““html
برای تهیه این کنسرو، باید حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان بگذارید. ابتدا برگها را خوب بشویید و سپس خشک کنید.
سپس هر ۴ تا ۵ برگ را روی هم بچینید و رول کنید و در شیشههای تمیز و خشک قرار دهید. سپس داخل شیشهها را با آب نمک پر کرده و درب شیشهها را محکم ببندید. شیشهها را در یک قابلمه بگذارید و مقداری آب در قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت بگذارید و منتظر باشید تا شیشهها به مدت ۱۵ دقیقه بجوشند. توجه داشته باشید که این ۱۵ دقیقه از زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، محاسبه میشود.
بعد از اینکه شیشهها ۱۵ دقیقه جوشیدند، باید آنها را به صورت وارونه نیز در آب جوش قرار دهید تا ۱۵ دقیقه دیگر هم بجوشند. در نهایت، شیشهها را از قابلمه خارج کرده و در مکانی خشک، خنک و دور از نور قرار دهید.
نکات و فوت و فنهای تهیه کنسرو برگ مو خانگی
در این بخش به چند نکته مهم برای تهیه کنسرو برگ مو خانگی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- پس از آمادهسازی کنسروها، نیازی به نگهداری آنها در یخچال نیست. با کنسرو کردن برگ مو، میتوانید تا یک سال از آنها در یک محیط خشک، خنک و تاریک استفاده کنید.
- پس از باز کردن درب این کنسروها، برگها را باید در چند روز مصرف کنید.
- استفاده از برگ مو شور بسیار ساده است. چون برای تهیه کنسرو، برگها را در مخلوط آب نمک و سرکه قرار میدهید، میتوانید قبل از مصرف، آنها را چند ساعت در آب معمولی بخوابانید تا شوریشان کمتر شود.
- میتوانید برگها را رول کرده و در شیشههای آب معدنی یا شیشههای نوشابه قرار دهید و سپس شیشه را با آب نمک پر کنید. در این روش، ممکن است ماندگاری برگها کمی کمتر باشد.
- برای تهیه کنسرو، از شیشههای کاملاً خشک و تمیز استفاده کنید.
- اگر برگها در هنگام جوشاندن روی آب شناور بمانند، با یک قاشق یا یک جسم سنگین، آنها را به پایین فرو کنید تا خوب پخته شوند و نرم شوند.
- بعد از آماده شدن کنسرو، حتماً باید آن را چند ساعت به حالت وارونه قرار دهید تا هوای اضافی داخل شیشه خارج شود و به اصطلاح پلمپ شود.
- پس از قرار دادن برگها در آب، منتظر باشید تا رنگ آنها تغییر کند. سپس میتوانید آنها را از آب خارج کنید.
- برای نگهداری این برگها، شیشه کنسرو را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
- برای جلوگیری از کپک زدن برگها، میتوانید ۲ عدد خلال دندان یا سیخ چوبی را به صورت عمودی روی شیشه قرار دهید. این کار مانع از بالا آمدن برگها در شیشه میشود و از خراب شدن آنها جلوگیری میکند.
- بلافاصله بعد از تهیه برگها، آنها را بشویید و کنسروی کنید تا رنگ برگها تیره نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی دلمه برگ مو ترکیهای
دلمه برگ مو از غذاهایی است که بیشتر افراد از آن لذت میبرند. اگر شما هم به طعم این غذا علاقه دارید، میتوانید برگهای تازه را به روشهای گفته شده در این مقاله، کنسرو کنید و در تمام طول سال از برگهای کنسرو شدهای که خودتان تهیه کردهاید، استفاده کنید.
اگر تجربهای در تهیه کنسرو برگ مو دارید، نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.