۲ روش برای تهیه بهترین برگه زردآلو (قیسی) با گوگرد

“`html
برای خشک کردن زردآلو به روش صنعتی، معمولاً از گوگرد استفاده میشود. گوگرد کمک میکند تا زردآلو نرم و تازه بماند و از کپک زدن و سفت شدن آن جلوگیری کند. در این مقاله از قسمت آشپزی در رضیم بلاگ با روش خشک کردن زردآلو با گوگرد آشنا خواهید شد.
روش خشک کردن زردآلو با محلول گوگرد
آمادهسازی زردآلو برای خشک کردن در این روش حدود ۱۵ دقیقه زمان میبرد و سپس باید زردآلوها را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند.
مواد لازم برای خشک کردن زردآلو با محلول گوگرد
زردآلو | ۱ کیلوگرم |
آب | ۱ لیتر |
بی سولفیت یا متا بی سولفیت سدیم | ۱ قاشق مرباخوری |
مراحل خشک کردن زردآلو با محلول گوگرد
در این روش، باید زردآلوها را برای چند دقیقه در محلول گوگردی شناور کنید، سپس آنها را بشویید و به شیوه معمولی خشک کنید. مراحل خشک کردن زردآلو با محلول گوگرد به صورت زیر است.
مرحله اول: زردآلوها را خرد کنید
برای شروع، زردآلوها را بشویید و چند بار آبکشی کنید. سپس آنها را به صورت ورقهای به ۲ یا ۴ قسمت تقسیم کنید. قطر زردآلوها نباید خیلی ضخیم یا نازک باشد.
بیشتر بخوانید: ۲ رسپی رب زردآلو خوشمزه خانگی
مرحله دوم: محلول گوگرد را آماده کنید
برای تهیه محلول گوگرد، ۱ قاشق مرباخوری بی سولفیت یا متا بی سولفیت سدیم را در یک لیتر آب بریزید و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود.
مرحله سوم: زردآلوها را در محلول گوگردی قرار دهید
در این مرحله، زردآلوهای خرد شده را در محلول گوگردی بگذارید. اگر زردآلوها را به صورت ورقهای خرد کردهاید، فقط ۵ دقیقه در این محلول بگذارید. اگر زردآلوها را نصف کردهاید، بهتر است حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید.
مرحله چهارم: زردآلوها را بشویید
بعد از قرار دادن زردآلوها در محلول گوگرد، آنها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید. بهتر است میوهها را فقط یک بار آبکشی کرده و سپس خشک کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی مرغ و قیسی
مرحله پنجم: زردآلوها را خشک کنید
زردآلوها را روی سینی یا توری مناسب بچینید و در خارج از منزل و در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند. معمولاً خشک شدن زردآلوها با توجه به گرمای هوا و ضخامت آنها چند روز طول میکشد. اگر به دستگاه میوه خشککن دسترسی دارید، میتوانید در این مرحله زردآلوها را داخل دستگاه قرار دهید تا خشک شوند.
بیشتر بخوانید: ۷ خواص شگفتانگیز برگه زردآلو برای کودکان
“““html
روش خشک کردن زردآلو با دود گوگرد
برای خشک کردن زردآلو به این روش، ابتدا باید زردآلوها را با دقت بشویید و آب آنها را بگیرید. سپس آنها را روی توری یا یک ظرف با سوراخ بگذارید. یادتان باشد که میوهها را با فاصله بگذارید و روی هم نگذارید.
بعد، گوگرد را زیر ظرف روشن کنید تا دود کند. سینی را طوری بگذارید که الزردآلوها در مقابل دود گوگرد قرار بگیرند. معمولاً از تجهیزات خاصی استفاده میشود تا دود فقط در یک محفظه بماند و بیرون نرود.
حدود ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت انتظار بکشید، سپس زردآلوها را در زیر نور آفتاب یا داخل دستگاه میوه خشککن بگذارید تا خشک شوند. این روش معمولاً به تجهیزات خاص احتیاج دارد و اگر تجربه ندارید، بهتر است در خانه از این روش استفاده نکنید.
به خاطر داشته باشید که برای خشک کردن زردآلو با دود گوگرد، نباید بیشتر از ۴۰ تا ۸۰ گرم گوگرد برای هر مترمربع استفاده کنید، زیرا استفاده بیشتر میتواند به سلامتی شما آسیب برساند.
بیشتر بخوانید: ۳ روش خشک کردن زردآلو (قیسی) + نکات، مزایا و معایب هر روش
نکاتی که باید در روش خشک کردن زردآلو با گوگرد بدانید
- استفاده از دود گوگرد باعث میشود زردآلوها نرم باقی بمانند و طول عمر آنها بیشتر شود و همچنین ویتامین C آنان حفظ شود.
- اما برخی افراد ممکن است به دود گوگرد حساسیت داشته باشند و بعد از مصرف میوههایی که با این روش خشک شدهاند، دچار سوزش گلو یا تنفس دشوار شوند. تقریباً از هر صد نفر، یک نفر ممکن است به این ماده حساسیت داشته باشد و معمولاً این افراد مشکل تنفسی دارند.
- اگر از گوگرد به اندازه مناسب استفاده کنید، برای سلامت شما مشکلی ایجاد نمیکند و میتوانید با خیال راحت از میوههایی که به روش صحیح و با گوگرد خشک شدهاند لذت ببرید.
- زردآلوهایی که با گوگرد خشک میشوند، دیرتر فاسد میشوند و رنگ بهتری دارند.
- بهترین مکان برای خشک کردن زردآلو با دود گوگرد، جایی با تهویه خوب است.
- زردآلوهای خشک شده با دود گوگرد عموماً رنگهای نارنجی و قرمز زیبا دارند که نسبت به زردآلوهای خشک شده به روش طبیعی جذابتر هستند.
برای استفاده از محلول گوگرد، نسبت ۱ درصد گوگرد به آب توصیه میشود. - گوگرد برای سوختن نیاز به اکسیژن ندارد، بنابراین باید دود را در یک محفظه بسته ایجاد کنید و سینیها را در آن قرار دهید تا هیچ دودی به بیرون نفوذ نکند.
- در مورد سمّی بودن دود گوگرد باید بگوییم که دود خود سمّی نیست، اما ممکن است برخی افراد به آن حساسیت نشان دهند، بنابراین بهتر است در هنگام ایجاد دود، در معرض آن قرار نگیرید.
در این مقاله به روشهای خشک کردن زردآلو با گوگرد اشاره شد. بیشتر زردآلوهایی که شما میخرید با این روش خشک شدهاند و به همین خاطر طعم بهتری دارند و ماندگاری بیشتری نیز خواهند داشت. اگر شما هم تجربهی خشک کردن زردآلو به این روش را دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.