۲ روش برای تهیه ترشی گوجه سبز با انواع سرکه یا آبغوره (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه ترشی گوجه سبز خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله با سرکه
بهار و تابستان، فصل گوجه سبز است. حالا که قیمت گوجه سبز مناسبتر شده، شما میتوانید دست به کار شوید و ترشی گوجه سبز را درست کنید، چون این میوه فقط در بهار و تابستان موجود است و بهتر است از آن در طول سال استفاده کنید.
طرز تهیه خوشمزهترین ترشی گوجه سبز با انواع سرکه یا آبغوره را در مجله رضیم بخوانید.
طرز تهیه خوشمزهترین ترشی گوجه سبز در خانه
روش اول برای تهیه ترشی گوجه سبز
مواد لازم:
- گوجه سبز: ۱ و نیم کیلوگرم
- سرکه سفید یا آبغوره: به مقدار لازم (تا یک بند انگشت روی گوجهها را بپوشاند)
- ترخون تازه: ۵ شاخه
- ادویه ترشی: ۴ قاشق مرباخوری
- پودر موسیر: ۲ قاشق مرباخوری
- سیر: ۶ حبه
- فلفل سبز یا قرمز تند: ۴ عدد
- غوره: به مقدار دلخواه
طرز تهیه ترشی گوجه سبز با آبغوره
- گوجه سبزها را بشویید و کاملا خشک کنید. آب گوجه سبز باید خوب خشک شود تا ترشی کپک نزند. ظرفی که برای ترشی استفاده میکنید نیز باید کاملا خشک و بدون رطوبت باشد.
- بهتر است ترشی را لایهای درست کنید، یعنی مواد را لایهلایه در دبه بریزید تا همه مواد طعم بگیرند.
- مقداری از گوجه سبزها را در دبه بریزید، کمی غوره، ۱ شاخه ترخون، ۲ حبه سیر، مقدار پودر موسیر و ادویه ترشی و یک عدد فلفل قرمز هم روی آن بریزید.
- این کار را ادامه دهید تا تمام مواد تمام شوند. لایه آخر ترشی باید سیر، ترخون و فلفل و ادویهجات باشد.
- روی مواد سرکه سفید و به مقدار دلخواه نمک بریزید. سرکه باید کاملا روی گوجه سبزها را بپوشاند. اینطوری ترشی هوا نمیگیرد و کپک نمیزند.
- روی دبه را با یک نایلون تمیز و خشک بپوشانید و درب آن را محکم ببندید.
- ظرف ترشی را به مدت ۲ هفته در یک جای خشک و خنک قرار دهید. ترشی گوجه سبز را میتوانید با سرکه قرمز هم درست کنید. همچنین میتوانید به جای سرکه از آبغوره استفاده کنید.
روش دیگر برای تهیه ترشی گوجهسبز
مواد لازم:
- گوجهسبز 1 کیلوگرم
- سرکه نیم لیتر
- نمک 1 قاشق چایخوری
- نعنا یا ترخون یک دسته
طرز تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه
- ابتدا گوجهسبزها را بشویید و دم آنها را بگیرید و بگذارید کاملا خشک شوند.
- کف ظرف استریلشده را در صورت تمایل با مقداری نعنا یا ترخون بپوشانید و گوجهسبزها را روی آن بریزید.
- سرکه و نمک را بجوشانید و پس از خنک شدن روی گوجهسبزها بریزید تا جایی که کاملا سطح آنها را بپوشاند. سپس مجددا یک لایه ترخون بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.
- ظرف حاوی ترشی را در جای خنک قرار دهید. پس از گذشت 2 هفته ترشی آماده است.
احتیاطهای لازم در مصرف گوجهسبز
گوجه سبز مقدار زیادی اگزالات دارد که میتواند در کلیهها تجمع کرده و موجب تشکیل سنگهای کلیوی شود. بنابراین توصیه میشود که هنگام خوردن گوجهسبز، آب بنوشید تا از ناراحتیهای کلیوی جلوگیری شود.
همچنین نمک جزء جداییناپذیر میوههای تابستانی، به ویژه گوجهسبز است. اما مقدار نمکی که معمولا با هر وعده گوجهسبز مصرف میشود نسبت به نیاز روزانه ما به نمک (یک قاشق چایخوری در روز) بیشتر است. بنابراین مراقب باشید…
“““html
در مصرف نمک احتیاط لازم را مبذول نمایید.
خواص بی نظیر گوجه سبز برای سلامتی
1- گوجه سبز سرشار از مواد مغذی
گوجه سبز پر از ویتامینهای A و C و همچنین پتاسیم و فسفر است. این میوه همچنین مقداری مس و ویتامینهای B۱ و E دارد. گوجه سبز همانطور که بسیاری از میوهها، دارای فیبر و آنتیاکسیدان نیز میباشد.
۲- کمک به گوارش با گوجه سبزی
این میوه به خاطر فیبر و ویتامین C زیادی که دارد، میتواند به بهبود گوارش کمک کند.
۳- جلوگیری از یبوست با گوجه سبز
گوجه سبز به خاطر ویتامین C و فیبر موجود در آن، قادر به جلوگیری از یبوست و بهبود اجابت مزاج است.
۴- گوجه سبز برای تقویت سیستم ایمنی بدن
خوردن منظم گوجه سبز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند تا بهتر خود را بازسازی کند.
۵- حفظ سلامت دهان و دندانها با گوجه سبز
این میوه به تقویت دندانها کمک میکند و همچنین در کاهش درد و خونریزی لثهها مؤثر است و بوی بد دهان را از بین میبرد.
۶- گوجه سبز برای مقابله با کم خونی
این میوه به جذب آهن در بدن کمک میکند و با وجود ویتامین C زیاد، از کاهش پلاکتهای قرمز خون جلوگیری میکند و از بروز بیماریهای ناشی از کمبود آنها جلوگیری مینماید.
۷- کمک به بازسازی بافتهای پیوندی
ویتامین C موجود در این میوه، نقشی مهم در بازسازی بافتهای پیوندی بدن دارد. با مصرف گوجه سبز، بدن سالمتر و قویتر میماند.
۸- حفظ سلامت قلب با گوجه سبز
این میوه به واسطه ویتامین C که دارد، به کاهش چربی اضافی بدن کمک میکند. خوردن منظم گوجه سبز همچنین به کاهش کلسترول و چربیهای شکم و در نتیجه، کاهش وزن کمک میکند.
۹- جلوگیری از وارد آمدن صدمات داخلی به بدن
به خاطر موادی که در گوجه سبز وجود دارد و در بازسازی سلولها مؤثرند، مصرف آن به جلوگیری از آسیب به ذهن و بدن کمک میکند و سلولها را سالم و جوان نگه میدارد.
۱۰- کمک به رفع مشکلات تنفسی
خوردن گوجه سبز به درمان بیماریهایی مثل آسم کمک میکند.
11- جلوگیری از تخریب عضلانی
این میوه به خاطر وجود آنتیاکسیدانها به شما کمک میکند با مشکلات ناشی از پیری، مانند تخریب عضلات، مقابله کنید.
۱۲- تقویت سوخت و ساز بدن
گوجه سبز با داشتن فنولیک اسید و فلاونوئیدها و دیگر مواد آنتیاکسیدانی، به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند.
۱۳- گوجه سبز برای سم زدایی بدن
به دلیل تأثیر مثبت گوجه سبز بر گوارش و اجابت مزاج، این میوه خاصیت سم زدایی دارد.
بیشتر بخوانید :
اصول کاشت و تکثیر درخت گوجه سبز
گوجه سبز و خواص درمانی آن
دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس
مضرات مصرف گوجه سبز
- مزهی ترش گوجه سبز ممکن است برای معده بعضی افراد ناخوشایند باشد و ممکن است برخی به این میوه حساسیت داشته باشند.
- خوردن زیاد گوجه سبز به خاطر فیبر بالا میتواند باعث نفخ و اسهال شود.