۲ روش رسپی خورش بامیه با گوشت قلقلی

“`html
خورش بامیه با گوشت قلقلی یکی از روشهای خوشمزه و محبوب پخت این غذاست که طعمی عالی و ظاهری زیبا دارد. درست کردن این خورش آسان است و میتوانید آن را برای مهمانیهای خانوادگی تهیه کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ، شما با ۲ روش رسپی خورش بامیه با گوشت قلقلی و نکات مهم تهیه این غذا آشنا خواهید شد.
رسپی خورش بامیه با کوفته قلقلی
برای آماده کردن مواد اولیه این خورش، حدود ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارید و برای پخت آن نیز تقریباً یک ساعت زمان لازم است.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
بامیه | ۳۰۰ گرم |
زعفران | به مقدار لازم |
چوب دارچین | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
غوره یا آب لیمو ترش تازه | به مقدار لازم |
مراحل رسپی خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
در این بخش با رسپی خورش بامیه با کوفته قلقلی آشنا میشوید.
مرحله اول: بامیهها را پاک کنید
ابتدا باید بامیهها را بشویید و تمیز کنید. سپس سر بامیهها را به آرامی جدا کنید، ولی دقت کنید که به پوست بامیهها آسیب نزنید تا مواد لزج داخل آنها خارج نشود. بهتر است بامیههای خرد شده و آسیب دیده را کنار بگذارید و فقط از بامیههای سالم برای تهیه خورش استفاده کنید.
مرحله دوم: بامیهها را سرخ کنید
در این مرحله مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت گذاشته تا داغ شود. سپس بامیهها را در روغن بریزید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش مرغ با بامیه
مرحله سوم: مایه گوشتی را آماده کنید
گوشت چرخ
“““html
مواد را در یک کاسه بریزید. سپس یکی از پیازها را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. حالا پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط اضافه کنید و مایه گوشتی را برای چند دقیقه ورز دهید تا همه چیز خوب با هم ترکیب شود.
مرحله چهارم: قلقلیها را درست کنید
به اندازه یک گردو از مایه گوشتی بردارید و با دست آن را به شکل کوفته قلقلی درست کنید. همه گوشتها را به همین شکل گرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید.
حالا کوفته قلقلیها را در روغن سرخ کنید. مطمئن شوید که کوفتهها به خوبی در روغن غوطهور شوند تا همه قسمتها به خوبی سرخ شوند. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کرده و در یک بشقاب بگذارید.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک بامیه با کشک
مرحله پنجم: پیاز داغ را آماده کنید
یک پیاز دیگر را بشویید و پوست آن را جدا کنید. حالا پیاز را ریز خرد کنید. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی و خوشرنگ شوند. سپس میتوانید زردچوبه را اضافه کنید.
مرحله ششم: رب گوجه را به پیاز داغ اضافه کنید
بعد از اینکه پیاز داغ آماده شد، رب گوجهفرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید. رب را برای چند دقیقه با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک بامیه با گوجه و سیبزمینی
مرحله هفتم: خورش را آماده کنید
در این مرحله، ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. چوب دارچین را نیز به قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس بامیههای سرخ شده و گوشت قلقلیها را که آماده کردهاید، به خورش اضافه کنید.
مرحله هشتم: خورش را سرو کنید
شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، مقداری زعفران دم کرده و گوجهفرنگی خرد شده به خورش اضافه کنید. در پایان، غوره و آبلیمو را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل به غذا اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه، شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذای خوشمزه لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش بامیه به سبک جنوبیها
رسپی خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده و لپه
درست کردن این غذا حدود ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد. مواد لازم به کار رفته در این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی و لپه
بامیه | ۴۰۰ گرم |
لپه | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه خورشتی | به مقدار لازم |
سیر | ۱ حبه |
پودر پاپریکا | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
آب گوشت | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
رسپی خورش بامیه با گوشت چرخ کرده و لپه
برای درست کردن این غذا اول لپهها را به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید. بعد آنها را به همراه آب در قابلمه بریزید و بپزید. یکی از پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید.
وقتی پیازها نرم شدند، گوجه فرنگی را رنده کرده و به تابه اضافه کنید.
زمانی که آب گوجه فرنگی تبخیر شد، لپههای پخته شده را به مخلوط اضافه کنید.
مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه خورشتی را به مواد اضافه کنید. سپس رب را هم به آنها بیفزایید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامیاش برطرف شود. بعد میتوانید آب گوشت را به مخلوط اضافه کنید.
بامیههای شسته و تمیز را در کمی روغن سرخ کنید، و زمانی که رنگ آنها عوض شد، آنها را از روغن خارج کنید و کنار بگذارید.
در یک کاسه دیگر، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، سیر رنده شده و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا و ادویه خورشتی مخلوط کنید و برای چند دقیقه ورز دهید. سپس، گوشت را به شکل قلقلی در آورید و آنها را در روغن تفت دهید.
بعد از این که قلقلیها آماده شدند، میتوانید آنها را همراه با بامیههای سرخ شده به خورش اضافه کنید. حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا خورش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش بامیه با سبزی
در پایان شعله گاز را خاموش کنید و از طعم خوشمزه این غذا در کنار برنج زعفرانی لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای رسپی خورش
“““html
بامیه با گوشت قلقلی
با نکات تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی همراه ما باشید.

- این غذا باید غلیظ باشد، بنابراین شعله گاز را کم کنید و بگذارید خورش آرام بجوشد تا غلیظ شود.
- برای خوشمزهتر شدن خورش، میتوانید از پودر سیر بجای سیر تازه استفاده کنید.
- بهتر است بامیههای ریز و تازه را انتخاب کنید.
- بامیه را برای مدت طولانی در خورش نپزید، چون لزج میشود.
- اضافه کردن زعفران به خورش اختیاری است و میتوانید آن را کنار بگذارید.
- برای اینکه کوفته قلقلیها در خورش خراب نشوند، بهتر است ابتدا مواد گوشتی را کمی ورز دهید، بعد کوفتهها را درست کرده و در یخچال بگذارید.
- پیاز را خیلی ریز خرد یا رنده کنید تا بهتر در غذا حل شود.
- کوفتهها را فقط زمانی به خورش اضافه کنید که سس در حال جوش باشد تا خراب نشوند.
- قبل از سرو کردن، چوب دارچین را از خورش خارج کنید.
- برای ترش کردن غذا، میتوانید از غوره، آب غوره یا آب لیمو به سلیقه خود استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر کردن سس، به جای چوب دارچین از پودر دارچین یا ادویههای مختلف استفاده کنید.
در این مقاله ۲ روش تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی بررسی شد. با رعایت نکات گفتهشده میتوانید این غذای خوشمزه را آماده کنید و از مزهاش لذت ببرید. اگر تجربهای در تهیه این خورش دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیاتتان را با ما و دیگر علاقهمندان به آشپزی به اشتراک بگذارید.
