۲ روش ساده جهت تهیه آش اسفناج (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه آش اسفناج مرحله به مرحله
آش اسفناج یزدی یا آش شولی یکی از محبوبترین آشهای یزدی است که با سادگیاش هم خوشمزه و هم برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در فصلهای پاییز و زمستان بسیار مفید است.
آش اسفناج یزدی را در فصلهای پاییز و زمستان به خاطر فراوانی اسفناج و با دو چاشنی سرکه یا رب انار میپزند و استفاده از هرکدام از آنها اختیاری است. دستور تهیه آش اسفناج یزدی یا آش شولی برای درمان سرماخوردگی را در مجله رضیم بخوانید.
دستور تهیه دستور تهیه آش اسفناج و اصول تهیه آش اسفناج
روش اول جهت تهیه آش اسفناج با چغندر
مواد لازم:
- سبزی: ۱ و نیم کیلوگرم شامل نیمی اسفناج و نیمی دیگر شوید، تره، جعفری به مقدار مساوی و چند شاخه شنبلیله
- چغندر: ۲ عدد بزرگ
- پیاز: ۳ عدد متوسط
- نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- عدس: یک لیوان فرانسوی دستهدار
- آرد: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- سرکه یا رب انار: برای چاشنی به میزان دلخواه
دستور تهیه آش اسفناج با چغندر
ابتدا چغندر را پوست بگیرید و سپس به صورت خلالی برش بزنید. چغندرهای برش زده را با مقداری آب بپزید تا نیمپز شوند. بعد از نیمپز شدن، عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید تا همه مواد خوب با هم بپزند.
در این فاصله پیاز داغ و نعنا داغ را آماده کنید. به آرد ۳ یا ۴ لیوان آب اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا گوله نشود. وقتی سبزی و عدس و چغندر کاملاً پخت، نیمی از پیاز داغ و نعنا داغ را به آنها اضافه کنید و زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کنید.
وقتی آش چند جوش خورد، مخلوط آرد و آب را هم اضافه کنید. همزمان هم بزنید تا آرد گوله نشود. اگر حس کردید آش خیلی غلیظ است، کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید آش خوب جا بیفتد. غلظت آش اسفناج باید شبیه سوپ باشد.
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت باقیمانده پیاز داغ و نعنا داغ و سرکه را هم اضافه کنید (مقداری از پیاز داغ و نعنا داغ را برای تزیین نگه دارید) و اجازه دهید آش چند جوش بزند تا بوی تند سرکه گرفته شود. اگر سرکه دوست ندارید، آش را با مقداری رب انار مزهدار کنید.
آش را با پیاز داغ و نعنا داغ و در صورت تمایل مقداری کشک تزیین کنید.
نکته مهم: به جای اضافه کردن آب، میتوانید از آب قلم برای درست کردن آش اسفناج استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : ۱۰ غذای سالم و ساده با اسفناج
روش دوم جهت پخت آش اسفناج با سویا
مواد لازم :
- اسفناج: یک کیلو
- لپه: یک پیمانه
- پیاز: پنج عدد
- سویا: نصف پیمانه
- کره: ۱۰۰ گرم
- نعناع خشک: ۲ قاشق چایخوری
- آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد لپه: ۲ قاشق چایخوری
- روغن مایع: نصف پیمانه
- آب: ۶ پیمانه
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
دستور تهیه آش اسفناج با سویا
لپه را ۲ تا ۳ ساعت قبل در آب سرد خیس کنید. اسفناجها را تمیز کنید، خوب بشویید و سپس خرد کنید. سویا را به مدت ۱۵ دقیقه در آب ولرم خیس کنید و بعد به مدت ۵ دقیقه بجوشانید.
آرد برنج را با مقداری آب سرد حل کنید و از صافی رد کنید تا آبش زلال شود.
داخل یک قابلمه مناسب ۶ پیمانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. مخلوط صاف شده آرد برنج و آب را به قابلمه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد گوله نشود.
سپس لپه خیس داده شده را به همراه اسفناج خرد شده و مقداری کره به داخل قابلمه اضافه کنید. آن را بپزید.
پیازها را در مقداری روغن سرخ کنید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس نیمی از پیازها را به آش اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید. حرارت را کم کنید تا آش آرام بپزد و جا بیفتد.
در این فاصله کوفته ریزههای تهیه شده از سویا را آماده کنید.
“““html
بعد از اینکه سویا را خوب جوشانیدید، آن را در صافی بریزید تا آب اضافهاش جدا شود. میتوانید با فشار دادن سویا بین دو دست، سریعتر آب آن را بگیرید.
سپس سویا را با یک عدد پیاز رنده شده، آرد لپه، نمک و ادویههای دلخواه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس مواد را به شکل کوفتههای کوچک در بیاورید و در روغن سرخ کنید.
بعد از اینکه آش پخته شد، هنگام سرو به آن آبغوره اضافه کنید و با کوفته ریزه و پیاز داغ تزیینش کنید.
بیشتر بخوانید : همه چیز در مورد اسفناج (کاملترین مرجع)
چند مورد از خواص بی نظیر اسفناج
اسفناج به کاهش ورم روده کوچک کمک میکند.
برای درمان ورم ریه مناسب است.
ملین بوده و یبوست را برطرف میسازد.
برای لاغر شدن بسیار مناسب است.
برگ اسفناج منبع خوبی از ویتامینهای A، B3، C و همچنین آهن و پتاسیم است.
اسفناج به هضم سریعتر غذا کمک شایانی میکند.
برای رفع تشنگی مفید است و همچنین کلسترول خون را کاهش میدهد.
این گیاه بهترین راه برای کسانی است که دچار کمخونی هستند.
اسفناج مانند یک جارو عمل کرده و روده بزرگ را تمیز میکند.
این سبزی برای تقویت اعصاب بسیار مفید است.
اسفناج پخته به رفع آسم و مشکلات صدایی کمک میکند.
برای مادران شیرده، اسفناج بسیار مغذی بوده و باعث افزایش شیر آنها میشود.
این سبزی میزان گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد.
به دلیل وجود کلروفیل، عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسانتر میسازد.
تحقیقات جدید نشان داده است که میتواند در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر باشد.
اسفناج خنککننده و کاهشدهنده تب است و بدن را قلیایی میکند.
برای رفع سرفههای خشک، برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و میل کنید.
خوردن اسفناج به خصوص برای افرادی که به الکل یا مواد دخانی اعتیاد دارند، بسیار مفید است.
رماتیسم و نقرس را نیز درمان میکند.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس
دستور تهیه ی آش جو مناسب برای نذری
دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس