رسپی

۲ روش ساده جهت تهیه باقالی آب‌ پز با پوست یا به صورت خشک (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چگونه باقلای خوشمزه در خانه بپزیم؟

در ایران، باقالی یکی از خوراکی‌های اصلی محسوب می‌شود. باقالی را می‌توان با برنج، خورشت باقلا، کوفته باقلا، باقالا قاتوق و باقالی آبپز میل کرد.

به طور کلی، باقالی آبپز یکی از خوراکی‌های خوشمزه و مقوی در شب‌های سرد پاییز و زمستان است و همراه با سرکه و گلپر بسیار خوشایند است.

در این مقاله از رضیم طرز تهیه باقالی آبپز را ارائه می‌دهیم تا بتوانید به راحتی در خانه تهیه کنید و نوش جان کنید.

دستور تهیه باقلا پخته مرحله به مرحله

دستور تهیه باقالی آبپز برای 5 نفر

  • باقالی خشک: 1 کیلو نیم
  • آب: 2 لیتر
  • سرکه: به مقدار دلخواه
  • نمک و فلفل سیاه: کمی
  • گلپر و نعنا خشک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا باقالی‌ها را بشویید و در یک قابلمه بزرگ به مدت یک روز خیسانده کنید.

آب باید تمام سطح باقالی را بپوشاند. در طول خیساندن، چند بار آب را عوض کنید.

روز بعد، یک ظرف مناسب انتخاب کنید و باقالی‌ها را درون آن بریزید. آب اضافه کنید تا سطح باقالی‌ها را بپوشاند.

۲ روش ساده جهت تهیه باقالی آب‌ پز با پوست یا به صورت خشک (مرحله به مرحله)

حرارت را زیاد کنید و وقتی آب به جوش آمد، شعله را متوسط کنید.

مراقب باشید که آب سر نرود. پس از جوش آمدن، درب قابلمه را بگذارید.

وقتی باقالی‌ها پخته شدند، نمک، سرکه و فلفل را به آب اضافه کنید. بگذارید 5 دقیقه دیگر بجوشد تا سرکه و نمک به خورد باقالی‌ها بروند.

باقالی پخته شده را در ظرف سرو بریزید و روی آن کمی نعنا خشک و گلپر اضافه کنید و در کنار خانواده میل کنید.

اگر از باقالی تازه (باقالی سبز) استفاده می‌کنید، نیازی به خیساندن باقالی‌ها نیست.

می‌توانید باقالی‌ها را از غلاف اصلی پوست بکنید، بشویید و در قابلمه قرار دهید.

اگر مغز باقالی زرد رنگ باشد، یعنی کیفیت آن پایین است. تلاش کنید باقالی تازه و سبز تهیه کنید.

روش دیگر پخت باقالی با پوست اول

در این روش، باقالی تازه بخرید و بدون اینکه پوستش را بکنید، بشویید و در قابلمه‌ای قرار دهید (پوست اول و دوم کنده نشود).

داخل قابلمه آب بریزید تا روی سطح باقالی‌ها را بپوشاند. کمی نمک و سرکه به آب اضافه کنید (سرکه حداقل نصف استکان و نمک به مقداری که خوش نمک شود).

پس از نیم ساعت، بررسی کنید که آیا پخته شده و آماده سرو است. بعد از کمی خنک شدن باقالی‌ها، آنها را در ظرف سرو بریزید و از پوست اول جدا کنید و با گلپر و نمک و سرکه و نعنا نوش جان کنید.

اگر دوست دارید می‌توانید کمی سماق روی باقالی‌ها بریزید. اضافه کردن سماق طعم باقالی را دلچسب‌تر می‌کند.

چگونه باقالی تازه را خشک کنیم؟

ابتدا باقالی تازه را از پوست اول جدا کنید. بدون شستن آنها را روی پارچه تمیزی در زیر نور آفتاب پهن کنید. حتی می‌توانید این کار را جلوی باد پنکه نیز انجام دهید.

هر چند ساعت باقالی‌ها را جابجا کنید تا زیر آنها هوا حرکت کند. باقالی‌ها به تدریج خشک می‌شوند. بعد از خشک شدن، می‌توانید قبل از استفاده، آنها را زیر آب بشویید.

طرز فریز کردن باقالی

فریز کردن باقالی باعث تغییر رنگ آن در فریزر خواهد شد، اما باید در فصل‌هایی که باقالی نیست، از آن استفاده کنیم.

برای این کار چند نکته را رعایت کنید تا در فصول دیگر با خیال راحت از آن استفاده کنید. سالم بودن مواد فریزی بسیار مهم است.

زمان خرید، از بهترین نوع باقالی انتخاب کنید: تازه و ترد و با کیفیت، که به اصطلاح جوان و تازه باشد.

پوست
“““html

اول باقالی‌ها را در بیاورید و خوب بشویید و بگذارید تا آب آن خوب برود. سپس باقالی‌ها را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کرده و داخل کیسه فریزر زیپی قرار دهید. باقالی‌های فریز شده حداقل سه ماه سالم می‌مانند.

خاصیت باقلا سبز

در بازار، دو نوع باقالی وجود دارد: تازه و خشک. با اینکه خاصیت باقالی خشک بیشتر از باقالی تازه است، ولی ویتامین C در باقالی خشک پایین‌تر و طبع آن سرد و تر است.

باقالی به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین برای مشکلاتی مثل رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است.

باقالی دارای فیبر فراوان و پروتئین بالایی است و به همین دلیل یک غذای کامل محسوب می‌شود. همچنین، کلسیم و پتاسیم زیادی دارد و به همین خاطر مصرف آن برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه می‌شود.

افرادی که مبتلا به فشار خون بالا، نقرس، رماتیسم و سنگ کلیه هستند، بهتر است باقالی مصرف کنند.

اما کسانی که دچار فاویسم (کم‌خونی) هستند، باید از خوردن باقالی پرهیز کنند. همچنین خانم‌های باردار نباید باقالی بخورند.

باقالی به کم کردن لک صورت و بهبود کیسه صفرا کمک کرده و درد میگرن را کاهش می‌دهد. همچنین در هضم غذا موثر است و می‌تواند اسهال را برطرف کند.

امیدوارم این مطالب برای شما دوستان مفید باشد.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه خورش باقالا (باقالا قاتق) غذای سنتی شمالی

همه چیز در مورد باقلا (باقالی)

دستور تهیه پخت باقالی پلو با ماهیچه شیک و مجلسی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا