رسپی

۲ روش ساده جهت تهیه خورش اناربیج شمالی + ترکیب دقیق سبزی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه خورش اناربیج غذای محلی شمالی

خورش اناربیج یا انار آویج گیلانی یکی از غذاهای معروف استان گیلان است که به عنوان یکی از ۵ غذای ثبت شده جهانی شناخته می‌شود. این خورش خوشمزه در فصل انار، به ویژه برای شب یلدا در سایر شهرهای شمالی نیز تهیه می‌شود.

برای ۲ روش تهیه خورش اناربیج گیلانی با مرغ یا گوشت و تاریخچه این خورش، به مجله رضیم مراجعه کنید.

دستور تهیه خورش اناربیج گیلانی با مرغ یا گوشت + ترکیب سبزی

مواد لازم برای ۶ نفر

  1. مرغ: ۶ یا ۸ تکه
  2. پیاز: ۱ عدد بزرگ
  3. مغز گردو آسیاب شده: ۵۰۰ گرم
  4. آب انار: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  5. سیر: ۴ حبه
  6. رب انار غلیظ و با کیفیت: ۲ قاشق غذاخوری
  7. انار دان شده: ۴ قاشق غذاخوری
  8. روغن: به مقدار لازم

ترکیب سبزی اناربیج گیلانی:

نعنا، جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، چوچاق و خالواش: ۸۰۰ گرم

طرز تهیه اناربیج، خاص‌ترین غذای محلی گیلان

تاریخچه خورش اناربیج به زمان مادربزرگ‌ها برمی‌گردد. این خورش، نسخه قدیمی‌تر خورش فسنجان است که سبزی و سیر هم دارد. قدیمی‌ها آن را در ظرف محلی به نام گمج درست می‌کردند و به آن «خورش فسنجان سبزی» می‌گفتند.

برای تهیه خورش اناربیج گیلانی یا رشتی با مرغ ابتدا پیازها را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند.

سپس تکه‌های مرغ را اضافه کرده و با پیازها تفت دهید. حالا آب انار، یک استکان آب، نمک، فلفل، زردچوبه و گردو را نیز به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید روی شعله ملایم بپزد. در یک تابه، سبزی را ریز خرد کرده (یا چرخ کنید) و با مقداری روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.

سپس سیر ریز خرد شده را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید تا بوی آن بلند شود. این ترکیب را به مرغ در حال پخت اضافه کرده و بگذارید خورش خوب جا بیفتد و غلیظ شود.

می‌توانید خورش اناربیج را با گوشت چرخ کرده هم درست کنید. برای این کار از ۳۰۰ گرم (یا بیشتر) گوشت چرخ کرده همراه با پیاز رنده شده و نمک و فلفل استفاده کنید و خوب ورز دهید.

سپس گوشت را به اندازه گردو یا بزرگ‌تر قلقلی کرده و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از آن، گوشت‌های قلقلی را به پیاز داغ اضافه کنید و به همان روش ادامه دهید.

به جای مرغ یا گوشت چرخ کرده، می‌توانید از گوشت اردک یا بوقلمون نیز استفاده کنید. بعد از سرو خورش آن را با دانه انار تزیین کرده و کنار کته میل کنید.


نکات مهم و فوت و فن طرز پخت خورش اناربیج رشتی و گیلانی

اگر طعم سیر را دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید. به جای سبزی خالواش، نعنا نیز می‌تواند استفاده شود.

۲ روش ساده جهت تهیه خورش اناربیج شمالی + ترکیب دقیق سبزی (مرحله به مرحله)

در ترکیب سبزی، مقدار سبزی محلی باید کمتر از سایر سبزی‌ها باشد. مثلاً اگر ۸۰۰ گرم سبزی دارید، ۳۰۰ گرم باید محلی و بقیه معمولی باشد.

رب انار این خورش ترش است، اما اگر دوست ندارید می‌توانید از رب انار ملس استفاده کنید.

برای اینکه خورش به روغن بیفتد، در ۵ دقیقه پایانی پخت، دو یا سه تکه یخ به خورش اضافه کنید.

می‌توانید کوفته قلقلی‌ها را ابتدا در کمی روغن تفت دهید و سپس به خورش اضافه کنید. مقدار نعنا و سبزی‌های محلی باید کمتر از سایر سبزی‌ها باشد، پس این نکته را به یاد داشته باشید.

اگر به سبزی‌های محلی دسترسی ندارید، می‌توانید از پونه استفاده کرده یا آن را حذف کنید. در صورت تمایل، ۱ قاشق از سبزی‌های معطر را قبل از سرخ کردن کنار بگذارید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.

“““html

از رب انار با کیفیت و غلیظ استفاده کنید. مردم گیلان برای این غذا از رب انار سیاه و ترش بهره می‌برند، ولی اگر به رب سیاه دسترسی ندارید، می‌توانید از رب انار ملس استفاده کنید. گاهی اوقات می‌توانید مقداری آب سرد یا تکه‌های یخ به خورش اضافه کنید تا روغن گردو بهتر جدا شود.

۲ روش ساده جهت تهیه خورش اناربیج شمالی + ترکیب دقیق سبزی


برای درست کردن خورش اناربیج رشتی با گوشت چرخ کرده بهتر است به این ترتیب عمل کنید:

اول سبزی سرخ شده را با سایر مواد بپزید تا خورش خوب جا بیفتد و سپس در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، گوشت‌های قلقلی تفت داده شده را اضافه کنید تا در خورش له نشوند.

خورش اناربیج یکی از غذاهای اصلی مهمانی مخصوص شب و همچنین ناهار در گیلان و برخی از شهرهای مازندران است. این غذا همچنین یکی از خوراک‌های اصلی شب یلدا و مهمانی‌های یلدا در گیلان و مازندران به شمار می‌آید.


بیشتر بخوانید :

دستور تهیه طبخ خورش ملاقورمه شمالی مرحله به مرحله

دستور تهیه خورش باقالا (باقالا قاتق) غذای سنتی شمالی

دستور تهیه خورش مالاوابیج غذای بی‌نظیر شمالی مرحله به مرحله

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا