رسپی
۲ روش ساده جهت تهیه مربا شلیل (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه مربا شلیل + نکات مهم
شلیل یکی از میوههای تابستانی مفید است که امروز به راحتی پیدا میشود. اگر میخواهید از خواص فوقالعاده این میوه در فصلهای دیگر نیز بهرهمند شوید، مربای شلیل را درست کنید. با ما همراه باشید.
دستور تهیه مربا شلیل خانگی و راز خوشمزه شدن آن
روش اول : مواد لازم برای تهیه مربا شلیل
- شلیل 1 کیلوگرم
- شکر 800 گرم
دستور تهیه مربا شلیل ساده
- در ابتدا شلیلها را بشویید و خوب خشک کنید. سپس پوست آنها را بکنید و به قطعات دلخواه برش بزنید (سعی کنید شلیلهای سفت را انتخاب کنید). شلیلها را در قابلمه بریزید و بین آنها شکر بپاشید. این ترکیب را حداقل 20 ساعت در یخچال بگذارید.
- سپس قابلمه را بر روی حرارت زیاد قرار دهید و اجازه دهید بجوشد. وقتی جوش آمد، کف روی مربا را جمع کنید. با جوشیدن، رنگ مربا بهتر میشود.
- زمانی که آب مربا کم شد و غلیظتر شد، حرارت را خاموش کنید. اجازه دهید مربا یک شب در همان قابلمه و در فضای آشپزخانه بماند. سپس آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
روش دوم : مواد لازم برای تهیه مربای شلیل با هل و گلاب
- شلیل 2 کیلو
- شکر 1 کیلو
- آب 3 لیوان
- هل 2 قاشق غذاخوری
- گلاب نصف لیوان
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه مربای شلیل با هل و گلاب
- شلیلها را پوست کرده و هسته آنها را جدا کنید و به 4 قسمت تقسیم کنید.
- حالا شکر را در آب حل کرده و شلیلها را به آن اضافه کنید. آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شلیلها پخته شوند. سپس شلیلها را از شربت خارج کرده و شربت را دوباره بجوشانید تا غلیظ شود.
- وقتی شربت قوام آمد، هل و گلاب و آبلیمو را به آن اضافه کنید. سپس شلیلها را به شربت بیفزایید و بعد از مدت کمی قابلمه را از روی حرارت بردارید بگذارید تا مربا خنک شود.
- سپس آن را در شیشههای مربا بریزید.
- فراموش نکنید که آبلیمو مانع از کپک زدن مربا میشود.
دستور تهیه مارمالاد شلیل، یک دسر خوشمزه تابستانی
- شلیلهای خرد شده، شکر و چهار قاشق غذاخوری آب را در مخلوطکن ریخته و پوره شلیل تهیه کنید.
- پوره شلیل را در قابلمه ریخته و با حرارت بالا بجوشانید.
- پس از پنج دقیقه که جوشید، دو قاشق پودر ژلاتین کمکم اضافه کنید و هم بزنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
- مارمالاد آماده است، بعد از سرد شدن آن را در ظرف بریزید.
کالری موجود در مارمالاد شلیل
- مقدار کالری کل مارمالاد 2400 کیلوکالری است.
- مقدار کالری در یک کاسه ماستخوری از مارمالاد شلیل حدود 600 کیلوکالری است.
- مقدار کالری در یک قاشق مرباخوری از مارمالاد شلیل حدود 30 کیلوکالری است.
بیشتر بخوانید :
نکات کلیدی برای تهیه و نگهداری مربای خانگی
دستور تهیه مربای قارچ عجیب ولی خوشمزه و پر خاصیت
مربای هلو انجیری : دستور تهیه مربای هلو
دستور تهیه مربای تمشک و نکاتی برای تهیه آن
خواص درمانی شلیل
- شلیل یکی از قدیمیترین میوههاست که به نظر میرسد ۲۰۰۰ سال پیش در چین رشد میکرده است. تا اواخر دهه ۴۰، شلیلها کوچک، سبز کمرنگ و دارای گوشتی سفید بودند.
- گوشت شلیل آبدار است و میوهای ترد با هستهای کم عمر به حساب میآمد. امروزه شلیلها به کمک پرورشدهندگان بسیار تغییر کردهاند.
- شلیلها در آشپزی بسیار تنوع دارند. آنها چه پخته و چه خام، جایگزین خوبی برای هلو هستند زیرا نیازی به کندن پوست ندارند.
- در حال حاضر بیش از ۱۵۰ گونه شلیل وجود دارد که فقط در اندازه متفاوتند.
“““html
- شکل، طعم، بافت و رنگ شلیل بسیار متفاوت است. هر سال انتظار میرود که با معرفی دو یا چند نوع جدید از شلیل، محبوبیت این میوه بیشتر شود.
- گونههای موجود شلیل به طور مداوم از نظر طعم، ظاهر و طول عمر هسته در حال بهبود هستند. خیلی از انواع جدیدی که امروز مینوشید، شاید در ۵ یا ۱۰ سال آینده دیگر وجود نداشته باشند.
- شلیل سرشار از ویتامینهای C و A است و بهترین میوه برای کسانی است که در گرما آسیب میبینند. بیش از ۱۵۰ نوع شلیل در دنیا وجود دارد و این میوه بومی آسیا است. شلیل که به آن هلو بدون کرک میگویند، طعمی شیرینتر از هلو دارد.
- شلیل در پیشگیری از بسیاری از بیماریهای مزمن، از جمله سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی مؤثر است که اینها از علل اصلی مرگ و میر به شمار میروند.
- ویتامین C موجود در شلیل برای سلامت پوست، دندان و استخوان بسیار مفید است.
- این میوه منبع غنی بتاکاروتن است. بتاکاروتن به خاطر خاصیت آنتیاکسیدانی قویاش به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری میکند.
- یکی دیگر از خواص بتاکاروتن، جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی است. همچنین فیبر موجود در این میوه باعث کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها میشود و در عین حال حساسیت به انسولین را افزایش میدهد.
- استفاده از شلیل میتواند به کنترل قند خون کمک کند.