رسپی
۲ روش سنتی برای پخت زیره پلو : زیره پلو با گوشت و ساده (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه و دستور تهیه زیره پلو
زیره پلو یک غذای محلی است که در چند استان کشورمان بر اساس روشهای مشابه تهیه میشود. شهر کرمان همچنین خوراکیهای خوشمزه دیگری مانند کلمپه و فالوده کرمانی دارد. با ما همراه باشید.
زیره پلو خوشمزه با عطر دلچسب
مواد لازم برای تهیه زیره پلو ساده
- برنج دو پیمانه
- زیره سیاه دو قاشق غذاخوری
- روغن و نمک به میزان لازم
دستور تهیه ی زیره پلو مجلسی
- حدودا دو برابر مقدار برنج، آب در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید.
- برنج را بشویید و وقتی آب جوش آمد، آن را به قابلمه اضافه کرده و مقداری روغن بریزید.
- زیره را چند بار بشویید و در سبد قرار دهید.
- وقتی برنج به مرحله آبکش رسید، آن را آبکش کنید و کف قابلمه را با نان یا سیبزمینی برای تهدیگ آماده کنید.
- سپس برنج و زیره را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید.
- صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- زیره پلوی ما آماده است.
- میتوانید آن را با خاگینه یا هر غذایی که دوست دارید سرو کنید.
مواد اصلی جهت پخت زیره پلو با گوشت
- روغن (آبکرده) ۱ استکان
- برنج ۳ لیوان
- زیره سیاه ۱/۲ استکان
- زعفران ۱ قاشق غذا خوری
- سیبزمینی ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- گوشت ۵۰۰ گرم
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
دستور تهیه زیره پلو با گوشت
- در یک ظرف پیاز را کمی سرخ کرده و گوشت را در آن بگذارید تا سرخ شود و بعد آب اضافه کنید تا گوشت بپزد.
- پس از پخته شدن گوشت و باقی ماندن ۴ لیوان آب، برنج شسته شده را اضافه کنید و زعفران و نمک را هم بزنید و زیره را با مخلوط کنید.
- بگذارید دم بکشد. سیبزمینیها را سرخ کرده و با غذا میل کنید.
سایر نکات زیره پلو
- زیره پلو یک غذای سنتی و خوشمزه از کرمان است و خوردن آن بسیار مفید است و جزو غذاهای گرم محسوب میشود.
- میتوانید جهت سرعت بخشیدن به پخت گوشت، آن را در زودپز بپزید.
- این غذا را میتوان به صورت لاپلو هم تهیه کرد؛ به این شکل که برنج را جدا بپزید و بعد از اینکه آب گوشت تمام شد، آن را با سایر مواد بین برنج قرار دهید.
- میتوانید از گوشت قلقلی به جای گوشت در این غذا استفاده کنید.
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی