۳ رسپی ترشی کدو حلوایی؛ به سبکهای مختلف

“`html
اگر دوست دارید ترشیهای جدید و متنوع را امتحان کنید، حتماً ترشی کدو حلوایی را در اولین فرصت تست کنید. طعم این ترشی بسیار خوشمزه و منحصر به فرد است و شما میتوانید آن را به روشهای مختلف درست کنید. در این مقاله از مجله رضیم میخواهیم شما را با رسپی ترشی کدو حلوایی آشنا کنیم.
نگاهی سریع به رسپی
برای درست کردن ترشی کدو حلوایی، ابتدا کدوها را به قطعات کوچک خرد کنید. سپس سرکه را روی حرارت بگذارید و بعد ادویهها را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد، تکههای کدو را به سرکه داغ اضافه کنید و پس از ۱۵ دقیقه شعله را خاموش کنید. اگر میخواهید جزئیات بیشتری از سه روش مختلف تهیه ترشی کدو حلوایی را بدانید، ادامه مقاله را بخوانید.
ترشی کدو حلوایی هندی
- مدت زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۳۰ دقیقه
- درجه سختی: آسان
- تعداد نفرات: ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه ترشی کدو حلوایی هندی
مواد لازم برای تهیه این ترشی به شرح زیر است:
کدو حلوایی | ۱ کیلوگرم |
سرکه | ۲ لیوان |
دانه فلفل سیاه | ۱۰ عدد |
پوست لیمو ترش | ۱ عدد |
چوب دارچین | ۱ عدد |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
زنجبیل تازه و خرد شده | ۱/۲ قاشق چایخوری |
مراحل تهیه ترشی کدو حلوایی هندی
در ادامه به مراحل درست کردن این ترشی به روش هندی میپردازیم.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی قارچ و گل کلم
مرحله اول: کدو را خرد کنید
برای شروع، کدو را بشویید و از وسط نصف کنید. سپس آن را به تکههای کوچک تقسیم کنید و پوستش را با پوستکن یا چاقوی تیز جدا کنید. دانههای کدو را خارج کرده و آن را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
مرحله دوم: سرکه را بجوشانید
در این مرحله، سرکه را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. سپس پوست لیمو را به سرکه اضافه کنید و بگذارید سرکه بجوشد.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی نارنگی و پرتقال
مرحله سوم: مواد ترشی را به قابلمه اضافه کنید
زنجبیل خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و سپس دانههای فلفل، نمک، شکر و دارچین را اضافه نمایید. وقتی شکر و نمک در سرکه حل شد، تکههای کدو را به مخلوط اضافه کنید. سپس بگذارید همه مواد به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بپزند.
مرحله چهارم: ترشی را آماده کنید
بعد از ۱۵ دقیقه، شعله را خاموش کنید و بگذارید ترشی کاملاً خنک شود. در نهایت، مخلوط را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و شیشه را در یخچال بگذارید. بعد از چند روز میتوانید از این ترشی در کنار انواع غذاها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی کرفس و موسیر
ترشی کدو
“““html
حلوایی افغانی
- مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۱۰ دقیقه
- درجه سختی: آسان
- تعداد نفرات: ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه ترشی کدو حلوایی به روش افغانستانی
برای درست کردن ترشی کدو حلوایی به روش افغانستانی به مواد زیر نیاز دارید:
کدو حلوایی | ۱ کیلوگرم |
سرکه | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
سیر | ۱ بوته |
سیاه دانه | ۲ قاشق مرباخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
رسپی ترشی کدو حلوایی افغانی
مراحل تهیه ترشی کدو حلوایی به این شکل است:
- اول کدو را بشویید، پوستش را جدا کنید و به شکل مربع خرد کنید.
- تکههای کدو را با مقداری آب در قابلمه بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.
- بعد از پخت، کدوها را آبکش کنید و بگذارید خنک شوند.
- حالا حبههای سیر را از بوته جدا کرده و پوستشان را بگیرید.
- سیرها را با سرکه، نصف فلفل قرمز و مقداری سیاه دانه در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید.
- تکههای کدو را به همراه باقی مانده فلفل قرمز و سیاه دانه و ترکیب سرکه در یک شیشه تمیز و خشک بگذارید.
- در شیشه را محکم ببندید و آن را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید قرار دهید تا ترشی آماده شود.
- بعد از ۵ تا ۷ روز میتوانید این ترشی را میل کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی به خوشمزه
ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی
- مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۲۰ دقیقه
- درجه سختی: متوسط
- تعداد نفرات: ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی
برای درست کردن ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی به مواد زیر نیاز دارید:
کدو حلوایی | ۵۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۴۰۰ گرم |
پیاز قرمز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۳ حبه |
فلفل سبز تند | ۲ عدد |
سرکه سیب | ۴۵۰ میلیلیتر |
روغن مایع | ۳۰ میلیلیتر |
“““html
طرز تهیه ترشی کدو حلوایی با گوجه
برای درست کردن ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا پیازها را به صورت حلقههای نازک برش بزنید. کمی روغن در یک ماهیتابه ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید.
- سپس دانههای شنبلیله را به روغن اضافه کنید. دو دقیقه صبر کنید تا روغن داغ شود و بعد پیاز خرد شده و سیر و زنجبیل رنده شده را به آن اضافه کنید.
- این مواد را برای چند دقیقه سرخ کنید و سپس پودر گشنیز، پودر زیره و زردچوبه را اضافه کنید. بعد از یک دقیقه، گوجههای خرد شده را به ماهیتابه بیفزائید.
- مواد را برای چند دقیقه دیگر تفت دهید تا آب گوجه فرنگی بخار شود.
- سپس پوست لیموی رنده شده را به مخلوط اضافه کنید. کدو حلوایی را بشویید و به مکعبهای کوچک خرد کنید.
- فلفل سبزها را نیز خرد کنید و همراه با آب لیمو ترش تازه و سرکه سیب به ماهیتابه اضافه کنید.
- اجازه دهید مواد به مدت چند دقیقه بجوشند و کدوها پخته شوند. سپس کدوها را از ماهیتابه خارج کرده و در ظرف دیگری بریزید تا له نشوند.
- در این مرحله نمک و شکر را به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید سس ترشی کمی غلیظ شود.
- زمانی که سس به غلظت مناسب رسید و شکر به خوبی در سرکه حل شد، کدوها را دوباره به ماهیتابه اضافه کنید و سپس شعله را خاموش کنید.
- پس از اینکه ترشی کاملا خنک شد، آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگه دارید. بعد از یک هفته ترشی آماده است و میتوانید از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی فلفل دلمهای شکم پر
نکات و فوت و فنهای تهیه ترشی کدو حلوایی
در اینجا چند نکته مهم برای تهیه ترشی کدو حلوایی آورده شده است؛ با ما همراه باشید:
- پس از تهیه ترشی کدو حلوایی، آن را در یخچال قرار دهید.
- ترشی کدو حلوایی افغانی بعد از ۵ تا ۷ روز آماده میشود و بهتر است در عرض یک هفته مصرف شود.
- رطوبت ظرف ترشی میتواند باعث کپک زدن آن شود. بنابراین از ظرف کاملا خشک و تمیز استفاده کنید.
- برای جلوگیری از خراب شدن ترشی، میتوانید کمی روغن زیتون روی آن بریزید.
- اگر به سیر و زنجبیل تازه دسترسی ندارید، میتوانید از پودر سیر و پودر زنجبیل نیز استفاده کنید.
- ترشی کدو حلوایی ماندگاری کمی دارد و بهتر است در کوتاهترین زمان و در عرض چند هفته مصرف شود.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به ۳ روش تهیه ترشی کدو حلوایی خانگی اشاره شد. شما میتوانید این ترشی را به یکی از این سه روش آماده کنید و از طعم بینظیر و خواص عالی آن لذت ببرید. اگر تجربهای در درست کردن این ترشی خوشمزه دارید، نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانی که به این موضوع علاقهمند هستند به اشتراک بگذارید.