رسپی
۳ روش برای تهیه آش کلم قمری + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه آش کلم قمری (داش کلم آشی) اصل تبریز
کلم قمری به بهبود سلامتی کمک میکند و میتواند به پیشگیری از سرطان ریه و لوزالمعده کمک کند. این سبزی برای درمان سنگ کلیه هم مفید است و دارای ویتامینهای B6, C, B, A و مواد معدنی مثل کلسیم و پتاسیم میباشد. بنابراین، خوب است که در پختوپز از این سبزی عالی استفاده کنیم. با ما همراه باشید.
دستور تهیه و طرز تهیه آش کلم قمری خوشمزه به روشی آسان
1 – دستور تهیه آش کلم قمری ساده
مواد لازم :
- کلم قمری ۱ عدد
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز درشت ۳ عدد
- لپه ۱ استکان
- برنج ۱ لیوان
- زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
- نمک, فلفل و روغن به مقدار لازم
- نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
- برای تهیه آش، دو عدد از پیازها را خرد کرده و در یک قابلمه مناسب با روغن سرخ کنید. سپس، زردچوبه را به آن اضافه کنید تا کمی تفت بخورد.
- پس از آن، لپه را شسته و به همراه آب و کمی نمک به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا نیمپز شود.
- در این مرحله، پیاز باقیمانده را روی گوشت چرخ کرده رنده کنید و با اضافه کردن نمک و فلفل خوب ورز دهید.
- سپس از گوشت، گلولههایی به اندازه فندق برداشته و با دست گرد کنید و در یک تابه جدا با کمی روغن سرخ کنید. بعد گلولهها را به قابلمه لپه در حال جوش اضافه کنید.
- کلمها را که قبلاً شسته و ریز خرد کردهاید به همراه برنج به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. کمی فلفل هم بریزید و بگذارید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
2 – دستور تهیه آش کلم قمری با طعم کرفس
مواد لازم:
- کلم قمری نگینی ریز خرد شده ۷۰۰ گرم
- جعفری و تره خرد شده ۷۰۰ گرم
- برگ کرفس خرد شده ۱ پیمانه
- لپه ۲/۱ پیمانه
- برنج ۱ پیمانه
- پیاز متوسط ۱ عدد
- آب گوشت ۲ پیمانه
- رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به اندازه دلخواه
- زردچوبه ۲/۱ قاشق چایخوری
- کشک به مقدار نیاز
- نعنا خشک به مقدار نیاز
دستور تهیه:
- کلم قمری را ریز خرد کرده و کمی سرخ کنید تا طلایی شود.
- زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- سپس لپهای که از قبل خیس کردهاید، پیاز تفت داده شده، برنج، سبزی خرد شده، آب گوشت، رب گوجه، نمک، فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و حدود ۵-۶ لیوان آب به آش بریزید.
- روی حرارت قرار دهید تا مواد پخته و جا بیفتند. اگر هنوز نپخته بودند، ۱-۲ لیوان آب جوش اضافه کنید تا همه مواد خوب بپزند.
- در نهایت، آش را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.
3 – دستور تهیه آش کلم قمری ( تویسرکان )
مواد لازم:
“““html
- کشک: 200 گرم
- عدس: 60 گرم
- لپه: 60 گرم
- بلغور گندم: 100 گرم
- کلم قمری: 300 گرم یا 2 عدد
- عصاره قلم یا آب گوشت: 1 پیمانه
- آب: 5 لیوان
- گوشت قیمه ای: 150 گرم
- پیاز داغ: 3 قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
- سیر: 3 حبه
- نعنا داغ: به میزان لازم
دستور تهیه:
- ابتدا پوست کلم قمری را جدا کرده و آن را میشوییم و به شکل مکعبی یا مثلثی خرد میکنیم.
- سپس کلمهای خرد شده را در یک تابه با کمی روغن و زردچوبه سرخ میکنیم تا بوی بد آن از بین برود.
- حبوبات که از قبل حدود 3 ساعت خیس کردهایم و بلغور گندم را شسته و به همراه عصاره قلم در قابلمه میریزیم و آب را به آن اضافه میکنیم.
- حرارت را روی زیاد میگذاریم تا آب به جوش بیاید، سپس کلم قمری را اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم.
- گوشت قیمهای که قبلاً با فلفل و زردچوبه تفت دادهایم را هم به آش اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا آش به خوبی جا بیفتد.
- وقتی مواد خوب پختند، نیمی از پیاز داغی که با سیر تفت داده و نیمی از کشک را به آش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم برای 20 دقیقه بجوشد.
- آش باید به قدری پخته شود که مواد کمی مشخص باشند و تقریباً له شوند. در پایان آش را در ظرف میکشیم و با کشک، نعنا داغ، چند تکه قیمه و چند برش کلم قمری و پیاز داغ تزیین میکنیم.
خواص بینظیر کلم قمری
کلم قمری به هضم کمک میکند و به خاطر داشتن گوگرد و کلسیم، برای رشد ناخنها و موها مفید است. این آش را به دلیل خواص زیادش برای کودکان توصیه میکنیم.
بیشتر بخوانید :
آبگوشت قنبید | دستور تهیه غذای سنتی شهر قم ( آبگوشت کلم قمری )
۳ روش اصولی برای از بین بردن کرمهای داخل کلم بروکلی