رسپی

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه آش جو خوشمزه و مجلسی سنتی با سبزی تازه و خشک

آش جو یکی از خوشمزه‌ترین و ساده‌ترین آش‌ها به حساب می‌آید. در این مطلب برای شما دستور تهیه مدل‌های مختلف آش جو را آورده‌ایم. با رضیم همراه باشید.

آش جو | دستور تهیه “آش جو” خانگی + نکات تکمیلی

1 – آش جو با پونه گیاهی

مواد لازم:

  • دو پیمانه جو پوست کنده
  • یک پیمانه گندم با پوست
  • یک کیلو سبزی آش
  • مقداری پونه کوهی و ادویه لازم
  • یک عدد پیاز و چند حبه سیر و پوره گردو
  • بقیه حبوبات (به جز لپه و برنج) به میزان نصف پیمانه مانند لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس، ماش و …

دستور تهیه :

این یک غذای کم هزینه و در عین حال خوشمزه است.

  1. حبوبات را شب خیس کنید و صبح بپزید. از زودپز استفاده نکنید (چون باعث له شدن و از بین رفتن ویتامین‌ها در اثر فشار و حرارت می‌شود که می‌تواند مضر باشد).
  2. پیاز را خرد کنید و سیر را رنده کنید و به آش اضافه کنید. بگذارید بپزد، در ابتدا نمک نریزید. وقتی جوش آمد کمی ادویه (مثل زردچوبه و …) بزنید. وقتی کاملاً پخت، نمک اضافه کنید و ده دقیقه قبل از آماده شدن سبزی خرد شده را به آن بیفزایید. در ده دقیقه آخر آرام هم بزنید تا ته نگیرد و لعاب بگیرد.
  3. بعد یک قاشق پونه کوهی اضافه کنید (هرگز سیر داغ یا پیاز داغ نکنید).
  4. هنگام سرو، روغن مایع یا روغن زیتون یا کنجد و کشک و پوره گردو را به آن اضافه کنید.
  5. حتماً بعد از این غذا سه تا پنج عدد خرما بخورید.

دستور تهیه کشک: کشک خشک را خرد کنید، با یک حبه سیر و یک قاشق مرباخوری پونه کوهی در مخلوط‌کن بریزید و پنج دقیقه مخلوط کنید تا یک کشک خوشمزه و خوش‌عطر بدست آید.

این غذا دارای پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین D کافی است.

separator line

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس (مرحله به مرحله)

2 – آش جو با سبزی آش

مواد لازم:

  • جو= ۱۰۰ گرم
  • نخود= ۷۰ گرم
  • لوبیا= ۷۰ گرم
  • برنج= ۲ قاشق غذاخوری
  • عدس= ۷۰ گرم
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، شوید) = ۵۰۰ گرم
  • پیاز داغ= ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر= ۲ حبه
  • نمک، فلفل، زردچوبه و نعنا= به میزان لازم
  • کشک= ۱۰۰ گرم
  • عصاره قلم = ۱ پیمانه

دستور تهیه :

  1. ابتدا جو و برنج را در ظرفی بپزید و در ظرفی دیگر نخود و لوبیا و بعد عدس را بپزید.
  2. سپس همه این‌ها را ترکیب کنید و سبزی، عصاره قلم و سیر رنده شده را اضافه کنید و بگذارید خوب جا بیفتد.
  3. در این بین ۳/۲ از پیاز داغ را داخل آش بریزید و وقتی که کاملاً پخته و جا افتاده شد (باید آن را مرتب هم بزنید) آن را در ظرف سرو کنید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید.

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

separator line

3 – آش هویج و جو

مواد لازم :

  • نخود یک
    “““html
  • پیمانه
  • بلغور جو ۳ تا ۴ پیمانه
  • پیاز ۳ عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
  • کشک به مقدار لازم
  • هویج ۴ عدد متوسط
  • روغن به مقدار لازم
  • آب به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

دستور تهیه :

  1. برای تهیه این غذا ابتدا نخود را که قبلاً در آب خیس کرده‌ایم، می‌پزیم.
  2. بلغور جو و هویج خرد شده را جداگانه می‌پزیم و سپس به نخود اضافه می‌کنیم.
  3. غذا را به آرامی می‌پزیم تا لعاب بیاندازد.
  4. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم.
  5. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می‌‌دهیم.
  6. مخلوط پیاز و گوشت را به مواد قبلی اضافه می‌کنیم.
  7. مقدار کمی آب اضافه کرده و اجازه می‌دهیم بپزد.
  8. در آخر، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه می‌کنیم.
  9. پس از پخت، آش را از روی اجاق برداشته و کشک را اضافه می‌کنیم.
  10. این غذا را با نان و سبزی میل می‌کنیم.

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

خط جدا کننده

بیشتر بخوانید :

خواص ارزشمند و موارد استفاده از جو دو سر

فواید و خواص ارزشمند پودر جو دو سر که تا به حال نمی‌دانستید!

دستور تهیه ی آش جو مناسب برای نذری

۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس

خواص دارویی جو

این گیاه معمولاً به سه صورت در بازار عرضه می‌شود :
۱) نوع پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده
۲) نوع پوست کنده که پوست آن گرفته شده است
۳) نوع سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به نام جو مرواریدی معروف است.

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است

  1. غذایی بسیار مقوی است.
  2. خاصیت نرم کننده دارد و ملین می‌باشد.
  3. در قدیم از آن زیاد استفاده می‌کردند.
  4. برای نقرس مفید است.
  5. جوشانده این گیاه داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم‌خونی و سوء هاضمه است.
  6. ماء الشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است.
  7. ماء الشعیر جو خون‌ساز است و زود هضم می‌شود.
  8. ماء الشعیر جو را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.
  9. برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید.
  10. آن را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای کودکان است.
  11. بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
  12. سرد مزاجان باید آن را با شکر بخورند.
  13. کشک الشعیر جو برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است.
  14. برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید.
  15. برای پایین آوردن کلسترول از این گیاه استفاده کنید.
  16. چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند.

برخی دیگر از خواص دارویی جو

  • به هضم غذا کمک می‌کند.
  • سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد.
  • از ابتلا به بیماری‌های قلبی–عروقی پیشگیری می‌کند.
  • از نارسایی قلبی پیشگیری می‌کند.
  • از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا