۳ روش جهت تهیه آش جو در منزل + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه آش جو خوشمزه و مجلسی سنتی با سبزی تازه و خشک
آش جو یکی از خوشمزهترین و سادهترین آشها به حساب میآید. در این مطلب برای شما دستور تهیه مدلهای مختلف آش جو را آوردهایم. با رضیم همراه باشید.
آش جو | دستور تهیه “آش جو” خانگی + نکات تکمیلی
1 – آش جو با پونه گیاهی
مواد لازم:
- دو پیمانه جو پوست کنده
- یک پیمانه گندم با پوست
- یک کیلو سبزی آش
- مقداری پونه کوهی و ادویه لازم
- یک عدد پیاز و چند حبه سیر و پوره گردو
- بقیه حبوبات (به جز لپه و برنج) به میزان نصف پیمانه مانند لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس، ماش و …
دستور تهیه :
این یک غذای کم هزینه و در عین حال خوشمزه است.
- حبوبات را شب خیس کنید و صبح بپزید. از زودپز استفاده نکنید (چون باعث له شدن و از بین رفتن ویتامینها در اثر فشار و حرارت میشود که میتواند مضر باشد).
- پیاز را خرد کنید و سیر را رنده کنید و به آش اضافه کنید. بگذارید بپزد، در ابتدا نمک نریزید. وقتی جوش آمد کمی ادویه (مثل زردچوبه و …) بزنید. وقتی کاملاً پخت، نمک اضافه کنید و ده دقیقه قبل از آماده شدن سبزی خرد شده را به آن بیفزایید. در ده دقیقه آخر آرام هم بزنید تا ته نگیرد و لعاب بگیرد.
- بعد یک قاشق پونه کوهی اضافه کنید (هرگز سیر داغ یا پیاز داغ نکنید).
- هنگام سرو، روغن مایع یا روغن زیتون یا کنجد و کشک و پوره گردو را به آن اضافه کنید.
- حتماً بعد از این غذا سه تا پنج عدد خرما بخورید.
دستور تهیه کشک: کشک خشک را خرد کنید، با یک حبه سیر و یک قاشق مرباخوری پونه کوهی در مخلوطکن بریزید و پنج دقیقه مخلوط کنید تا یک کشک خوشمزه و خوشعطر بدست آید.
این غذا دارای پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین D کافی است.
2 – آش جو با سبزی آش
مواد لازم:
- جو= ۱۰۰ گرم
- نخود= ۷۰ گرم
- لوبیا= ۷۰ گرم
- برنج= ۲ قاشق غذاخوری
- عدس= ۷۰ گرم
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، شوید) = ۵۰۰ گرم
- پیاز داغ= ۲ قاشق غذاخوری
- سیر= ۲ حبه
- نمک، فلفل، زردچوبه و نعنا= به میزان لازم
- کشک= ۱۰۰ گرم
- عصاره قلم = ۱ پیمانه
دستور تهیه :
- ابتدا جو و برنج را در ظرفی بپزید و در ظرفی دیگر نخود و لوبیا و بعد عدس را بپزید.
- سپس همه اینها را ترکیب کنید و سبزی، عصاره قلم و سیر رنده شده را اضافه کنید و بگذارید خوب جا بیفتد.
- در این بین ۳/۲ از پیاز داغ را داخل آش بریزید و وقتی که کاملاً پخته و جا افتاده شد (باید آن را مرتب هم بزنید) آن را در ظرف سرو کنید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید.
3 – آش هویج و جو
مواد لازم :
- نخود یک
“““html - پیمانه
- بلغور جو ۳ تا ۴ پیمانه
- پیاز ۳ عدد متوسط
- گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
- کشک به مقدار لازم
- هویج ۴ عدد متوسط
- روغن به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور تهیه :
- برای تهیه این غذا ابتدا نخود را که قبلاً در آب خیس کردهایم، میپزیم.
- بلغور جو و هویج خرد شده را جداگانه میپزیم و سپس به نخود اضافه میکنیم.
- غذا را به آرامی میپزیم تا لعاب بیاندازد.
- پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم.
- گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت میدهیم.
- مخلوط پیاز و گوشت را به مواد قبلی اضافه میکنیم.
- مقدار کمی آب اضافه کرده و اجازه میدهیم بپزد.
- در آخر، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم.
- پس از پخت، آش را از روی اجاق برداشته و کشک را اضافه میکنیم.
- این غذا را با نان و سبزی میل میکنیم.
بیشتر بخوانید :
خواص ارزشمند و موارد استفاده از جو دو سر
فواید و خواص ارزشمند پودر جو دو سر که تا به حال نمیدانستید!
دستور تهیه ی آش جو مناسب برای نذری
خواص دارویی جو
این گیاه معمولاً به سه صورت در بازار عرضه میشود :
۱) نوع پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده
۲) نوع پوست کنده که پوست آن گرفته شده است
۳) نوع سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به نام جو مرواریدی معروف است.
جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است
- غذایی بسیار مقوی است.
- خاصیت نرم کننده دارد و ملین میباشد.
- در قدیم از آن زیاد استفاده میکردند.
- برای نقرس مفید است.
- جوشانده این گیاه داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کمخونی و سوء هاضمه است.
- ماء الشعیر برای درمان سل، زخمهای ریوی و سردرد گرم مفید است.
- ماء الشعیر جو خونساز است و زود هضم میشود.
- ماء الشعیر جو را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.
- برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمتهای دردناک بگذارید.
- آن را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای کودکان است.
- بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین میبرد.
- سرد مزاجان باید آن را با شکر بخورند.
- کشک الشعیر جو برای مزاجهای گرم و اسهالهای صفراوی مفید است.
- برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید.
- برای پایین آوردن کلسترول از این گیاه استفاده کنید.
- چون دارای پروتئاز میباشد بنابراین از سرطان جلوگیری میکند.
برخی دیگر از خواص دارویی جو
- به هضم غذا کمک میکند.
- سطح کلسترول بد را کاهش میدهد.
- از ابتلا به بیماریهای قلبی–عروقی پیشگیری میکند.
- از نارسایی قلبی پیشگیری میکند.
- از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند.