۳ روش جهت تهیه پنیر گیاهی و ارگانیک (مرحله به مرحله)

“`html
روش تهیۀ پنیرهای گیاهی
پنیر یکی از مواد غذایی بسیار مفید است. اما همه نمی توانند از این غذا استفاده کنند. کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند یا رژیم گیاهخواری دارند، نمی توانند پنیر حیوانی بخورند. اما خوشبختانه راه حلهایی برای این مشکل وجود دارد که به آنها کمک میکند تا از مصرف محصولات حیوانی پرهیز کنند.
راههای زیادی برای تهیه پنیر گیاهی وجود دارد. در این مطلب از رضیم میخواهیم چند روش خلاقانه برای تهیه پنیر گیاهی را به شما معرفی کنیم.
دستور تهیه پنیر ارگانیک و سالم
برای تهیه پنیر گیاهی، تنها باید از محصولات گیاهی استفاده کنید که این در مقابل پنیرهای سنتی فرق دارد؛ چون پنیرهای حیوانی از کازئین ساخته میشوند که نوعی پروتئین است و از گاو، گوسفند یا بز گرفته میشود.
پنیرهای گیاهی معمولاً چربی، کلسترول و قند کمتری نسبت به پنیرهای حیوانی دارند. علاوه بر این، پنیرهای گیاهی سدیم ندارند و منبع خوبی از پروتئین هستند.
پنیر گیاهی میتواند نیازهای غذایی افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند را تأمین کند. این پنیر همچنین برای کسانی که محصولات لبنی دوست ندارند بسیار مناسب است.
بیشتر بخوانید : دستور تهیه ۶ مدل پنیر خوشمزه و سالم خانگی + عکس
همچنین، تهیه این پنیر برای افرادی که باید رژیم غذایی سبکی داشته باشند هم مناسب است. در ادامه به دستور تهیه ۳ نوع پنیر گیاهی اشاره خواهیم کرد.
۱- پنیر گیاهی با نخود فرنگی
تهیه این پنیر بسیار ساده است و میتوانید از آن در سالاد و ساندویچ استفاده کنید یا همراه با نان میل کنید.
مواد لازم :
- ۱ لیتر آب
- نمک (به میزان لازم)
- پاپریکا (در صورت تمایل)
- پودر سیر (۵ گرم)
- روغن زیتون
- ۲ پیمانه نخود فرنگی
- ۶ قاشق سوپخوری مخمر
دستور تهیه :
نخود فرنگیها را از شب قبل در آب سرد خیس کنید. روز بعد آب آنها را خالی کنید و یک لیتر آب سرد به آن اضافه کنید و داخل میکسر بریزید.
سپس مواد را از صافی بگذرانید، بعد آن را در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و دائم هم بزنید تا سفت شود.
بیشتر بخوانید : دستور تهیه پنیر لبنه در منزل + ارزش غذایی این پنیر برای سلامت بدن
وقتی شروع به جوشیدن کرد، مخمر و روغن را اضافه کنید و سپس نمک، پودر سیر و در صورت تمایل پاپریکا را اضافه کنید.
هم زدن را ادامه دهید تا ترکیب کرمی شکل بگیرد. یک قالب را با روغن زیتون چرب کنید و ترکیب آماده شده را داخل آن بریزید.
ترکیب را حداقل یک ساعت داخل یخچال قرار دهید و سپس آن را از قالب خارج کنید.
۲- پنیر گیاهی با بادام
تهیه پنیر گیاهی با بادام در خانه بسیار آسان است. این پنیر خوشمزه و سالم است.
مواد لازم :
- ۲ پیمانه مغز بادام
- ۶ قاشق سوپخوری روغن زیتون
- ۴ قاشق سوپخوری آبلیمو
- ۱ لیوان آب
- رزماری خشک (در صورت تمایل)
- پودر سیر
- نمک (در صورت تمایل)
دستور تهیه :
بادامها را ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. سپس آب آن را بگیرید و بادامها را به همراه آبلیمو، آب، روغن زیتون و ادویههای مورد علاقهتان در میکسر بریزید.
این ترکیب را در یک کیسه پارچهای بریزید تا آب آن بیرون بیاید و تمام شب آن را در یخچال بگذارید تا کاملاً آب آن کشیده شود.
قالب را چرب کنید و پنیر را در آن قرار دهید و به مدت ۵۰ دقیقه در دمای زیر ۱۰۰ درجه قرار دهید. حال به راحتی میتوانید پنیر را از قالب جدا کنید.
بیشتر بخوانید : دستور تهیه پنیر پیتزا در خانه به ۲ روش اصولی + عکس
۳- پنیر گیاهی با سیب زمینی و هویج
“““html
برای درست کردن این پنیر گیاهی، به مواد بسیار ساده و اقتصادی نیاز داریم که به راحتی در دسترس هستند. این پنیر خیلی زود آماده میشود و طعم خوبی دارد، بنابراین برای صبحانه عالی است.
مواد لازم :
- ۲ پیمانه سیبزمینی پوستکنده و به شکل نگینی بریده شده (۴۰۰ گرم)
- ۱ پیمانه هویج پوستکنده و خرد شده به شکل مکعبی (۲۰۰ گرم)
- ۵ قاشق سوپخوری روغن زیتون (۷۰ میلیلیتر)
- ۲ قاشق سوپخوری آبلیمو (۳۰ میلیلیتر)
- نصف پیمانه آب (۱۲۰ میلیلیتر)
- نصف پیمانه مخمر آبجو (۱۰۰ گرم)
- نمک و پاپریکا (در صورت تمایل)
- پودر سیر (۵ گرم)
دستور تهیه :
سیبزمینی و هویج را بپزید تا کاملاً نرم شوند. سپس آب آنها را بگیرید، اما کمی از آب را نگهدارید.
سیبزمینی و هویج پخته شده را با آب باقیمانده مخلوط کرده تا ترکیبی نرم و یکدست به دست آید. این ترکیب را در یخچال بگذارید تا کاملاً سرد شود.
بیشتر بخوانید :
پنیر خامهای : بررسی خواص و مضرات مصرف پنیر خامهای
۹ نوع پنیر از انواع پنیرهای پیتزا کشدار
پنیر نخل خرما : فواید فوقالعاده پنیر درخت خرما برای سلامت بدن