۳ روش خشک کردن گوجه سبز؛ برای نگهداری طولانی مدت

گوجه سبز یک میوه خوشمزه و ترش است که معمولاً در فصل بهار به بازار میآید. شما میتوانید این میوه را خشک کنید و در فصلهای دیگر نیز از آن برای تهیه غذاهای مختلف استفاده کنید.
روشهای گوناگونی برای خشک کردن گوجه سبز وجود دارد. میتوانید آن را زیر نور آفتاب خشک کنید یا از فر و دستگاههای میوه خشک کن استفاده کنید تا در مدت زمان کمتری آماده شود.
در این مقاله از رضیم بلاگ به شما نشان میدهیم که چگونه میتوانید گوجه سبز را خشک کنید.
گوجه سبز | ۱ کیلوگرم |
نمک | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن | ۲ قاشق غذاخوری |
روشهای خشک کردن گوجه سبز
در ادامه به بررسی روشهای مختلف خشک کردن گوجه سبز میپردازیم.
۱- خشک کردن گوجه سبز با نور آفتاب
در این بخش روش طبیعی خشک کردن گوجه سبز با نور آفتاب را توضیح میدهیم:
- ابتدا گوجهسبزها را بشویید و دم آنها را جدا کنید.
- یک قابلمه را پر از آب کرده و آن را بجوشانید. وقتی آب جوش آمد، کمی نمک و روغن به آن اضافه کنید و گوجه سبزها را به مدت یک دقیقه داخل قابلمه بریزید.
- سپس گوجه سبزها را در یک آبکش قرار دهید تا آب آنها خوب خارج شود. سپس، گوجه سبزها را در یک آبکش بزرگ استیل قرار دهید و زیر نور آفتاب بگذارید. استفاده از آبکش استیل باعث میشود که هوا بهتر جریان پیدا کند و گوجه سبزها سریعتر خشک شوند.
- هر چند وقت یک بار، گوجه سبزها را با دست زیر و رو کنید تا همهی قسمتهای آنها کاملاً خشک شود. معمولاً این روش حدود ۴ تا ۵ روز طول میکشد.
بیشتر بخوانید: تفاوت گوجه سبز و آلوچه و روش تشخیص آنها!
۲- خشک کردن گوجه سبز با فر
روش خشک کردن گوجه سبز با فر به این صورت است:
- همانند روش قبلی، دم و شاخه گوجه سبزها را جدا کرده و آنها را بشویید.
- وقتی آب جوش آمد، کمی نمک و روغن اضافه کنید و گوجه سبزها را به مدت یک دقیقه داخل آن بجوشانید.
- پس از آبکش کردن، گوجه سبزها را در یک سینی فر قرار دهید و دمای فر را روی کمترین درجه تنظیم کنید.
- یک ساعت زمان نیاز است تا گوجه سبزها در فر خشک شوند.
- در این حین میتوانید هر چند وقت یکبار به گوجه سبزها سر زده و آنها را زیر و رو کنید. پس از خشک شدن، آنها را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن، در یک ظرف مناسب نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: خواص مصرف گوجه سبز با گلپر و نعنا
۳- خشک کردن گوجه سبز با سولاردم
روش خشک کردن گوجه سبز با سولاردم به این شکل است:
- مانند دو روش قبلی، دم گوجه سبزها را جدا کرده و سپس آنها را یک دقیقه در آب جوش بجوشانید.
- بعد از آبکشی، گوجه سبزها را در سولاردم قرار دهید. دما را روی ۱۲۰ درجه سانتیگراد و زمان را روی ۴۰ دقیقه تنظیم کنید تا گوجه سبزها به خوبی خشک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیپس توت فرنگی در خانه
بیشتر بخوانید: ۸ روش برای نگهداری طولانی مدت گیلاس!
نکات مهم در خشک کردن گوجه سبز
در اینجا به چند نکته مهم برای خشک کردن گوجه سبز میپردازیم. با ما همراه باشید.
- برای خوشمزهتر کردن گوجه سبز، میتوانید کمی نمک به آب داخل قابلمه اضافه کنید و گوجه سبز را داخل آن قرار دهید.
- اگر میخواهید گوجه سبز را در آفتاب خشک کنید، روی آن را با توری بپوشانید تا گرد و غبار یا حشرات به آن نچسبند.
- برای خشک کردن گوجه سبز میتوانید هستههای آن را جدا کرده و سپس به چند قسمت تقسیم کنید.
- بعد از اینکه گوجه سبز کاملاً خشک شد، آن را در یخچال نگهداری کنید.
- گوجه سبزهایی که به طور طبیعی خشک کردهاید را قبل از استفاده بشویید تا هر نوع گرد و غبار احتمالی از بین برود.
بیشتر بخوانید: فواید و مضرات خوردن گوجه سبز در دوران بارداری
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، ما به روشهای مختلف خشک کردن گوجه سبز پرداختیم و با این روشها میتوانید از این میوه به صورت خشک در هر فصل برای تهیه غذا یا استفاده شخصی بهرهمند شوید.