رسپی

۳ روش ساده جهت پخت کوکوی نخود فرنگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کوکو نخود فرنگی

کوکو نخود فرنگی غذای خوشمزه و مفیدی است که با استفاده از نخود فرنگی تهیه می‌شود. این dish هم یکی از غذاهای ایرانی است که مانند سایر غذاهای ایرانی سالم و مغذی است.

شما می‌توانید این غذا را در ماه رمضان به عنوان افطاری مصرف کنید. تهیه این غذا در خانه بسیار ساده و با هزینه کم امکان‌پذیر است.

اگر این کوکو را با تزئین زیبا درست کنید، می‌تواند به سفره شما جلوه خاصی ببخشد. با ما همراه باشید.

روش تهیه کوکوی نخود فرنگی

1. کوکوی نخود فرنگی با زیره و کاری

مواد لازم :

  1. سیب زمینی متوسط : ۴ عدد
  2. نخود فرنگی پخته : نصف پیمانه
  3. پیاز متوسط : یک عدد
  4. سیر : دو حبه
  5. جعفری خرد شده : یک قاشق غذاخوری
  6. تخم مرغ : ۳ عدد
  7. روغن مایع : به مقدار لازم
  8. نمک : به مقدار لازم
  9. فلفل : به مقدار لازم
  10. زردچوبه : به مقدار لازم
  11. ادویه کاری : به مقدار لازم
  12. پودر زیره : به مقدار لازم

دستور تهیه :

اول از همه، پوست سیب‌زمینی‌ها را بکنید و آن‌ها را ریز رنده کنید.

سپس آب سیب‌زمینی‌ها را بگیرید و پیاز و سیر رنده شده را به آن‌ها اضافه کنید.

تخم مرغ‌ها را هم به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید.

حالا نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زیره، ادویه کاری و جعفری خرد شده را اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

در آخر، نخود فرنگی پخته شده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.

در یک ماهیتابه نچسب، مایه کوکو را بریزید و بگذارید یک طرف آن سرخ شود.

سپس آن را برش داده و برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

شما می‌توانید از مایه کوکو قاشق‌قاشق برداشته و در ماهیتابه بریزید.

2. دستور تهیه کوکوی نخودفرنگی زعفرانی

مواد لازم :

۳ روش ساده جهت پخت کوکوی نخود فرنگی (مرحله به مرحله)
  1. نخود فرنگی : ۳۰۰ گرم
  2. سیر : ۲ حبه
  3. سیب‌زمینی کوچک : ۲ عدد
  4. شوید خشک : به میزان لازم
  5. تخم مرغ : ۵ عدد
  6. آرد : ۱ قاشق غذاخوری
  7. نمک : به میزان لازم
  8. فلفل : به میزان لازم
  9. زعفران : به میزان لازم

دستور تهیه :

سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده و خرد کنید و به همراه نخود فرنگی و سیر در میکسر بریزید تا خوب خرد شوند.

سپس تخم‌مرغ‌ها را همراه با آرد، شوید، نمک، فلفل و کمی زعفران به مخلوط اضافه کنید.

تابه‌ای را روی حرارت ملایم بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا گرم شود.

سپس مواد کوکو را در تابه بریزید و یک طرف آن را سرخ کنید.

بعد از سرخ شدن یک طرف، کوکو را برگردانید و طرف دیگرش را هم سرخ کنید.

کوکوی آماده شده را در ظرف انتخابی‌تان قرار دهید، برش بزنید و در کنار گوجه‌فرنگی و سبزیجات دیگر سرو کنید.

3. دستور تهیه کوکوی نخود فرنگی دارچینی

مواد لازم :

  1. ۱ پیمانه نخود فرنگی
  2. ۱ عدد سیب‌زمینی متوسط
  3. ۱ عدد تخم مرغ
  4. ۱ عدد پیاز کوچک
  5. به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه
  6. دارچین به دلخواه

دستور تهیه :

نخود فرنگی و سیب‌زمینی را بگذارید بپزد. مدت پخت به اندازه‌ای باشد که وقتی نخود را بین انگشتان فشار می‌دهید، نرم شود.

بعد از پخت، حدود یک ربع بگذارید خنک شود و سپس نخود و سیب‌زمینی را خوب له کنید.

پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

سپس تخم‌مرغ‌ها، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید و اگر دوست داشتید مقداری دارچین اضافه کنید و خوب هم بزنید.

در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود…

“““html

ابتدا روغن را گرم می‌کنیم. سپس از مایه‌امان گلوله‌هایی برمی‌داریم و با دست به‌صورت گرد و نازک درست کرده و در روغن داغ سرخ می‌کنیم.

یک طرف که سرخ شد، طرف دیگر را هم سرخ می‌کنیم. کوکوی ما آماده است، نوش جان!

۳ روش ساده جهت پخت کوکوی نخود فرنگی

خواص بی‌نظیر نخود فرنگی

نخود فرنگی، که به نام نخود سبز نیز شناخته می‌شود، یک منبع فوق‌العاده از مواد تغذیه‌ای است. این گیاه حاوی آمینو اسیدهای ضروری، مانند سیستئین و لیسین است.

نخود سبز دارای ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و مقدار زیادی پروتئین و چربی‌های سالم می‌باشد. این مواد به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کرده و برای شکستن پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها بسیار مهم‌اند.

مواد مغذی موجود در نخود فرنگی

اگر نگاهی به ارزش غذایی نخود فرنگی بیندازید، متوجه می‌شوید که از ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوانی برخوردار است.

نخود فرنگی کالری کمی دارد و سرشار از فیبر و پروتئین است. یک پیمانه نخود فرنگی پخته شامل موارد زیر است:

134 کالری
25 گرم کربوهیدرات
8.6 گرم پروتئین
0.4 گرم چربی
8.8 گرم فیبر رژیمی
41.4 میکروگرم ویتامین K
0.8 میلی‌گرم منگنز
22.7 میلی‌گرم ویتامین C
0.4 میلی‌گرم تیامین
1282 واحد ویتامین A
187 میلی‌گرم فسفر
101 میکروگرم فولات
0.3 میلی‌گرم ویتامین B6
3.2 میلی‌گرم نیاسین
62.4 میلی‌گرم منیزیم
0.2 میلی‌گرم ریبوفلاوین
0.3 میلی‌گرم مس
2.5 میلی‌گرم آهن
1.9 میلی‌گرم روی
434 میلی‌گرم پتاسیم

separator line

موارد احتیاطی در مصرف نخود فرنگی

اگرچه نخود فرنگی برای بسیاری از افراد بی‌خطر است، اما برخی ممکن است بعد از مصرف آن دچار حساسیت شوند.

این افراد ممکن است علائمی مانند کهیر، تورم، خارش، حالت تهوع و راش پوستی را تجربه کنند. اگر با این مشکلات مواجه شدید، حتماً با پزشک صحبت کنید.

نخود فرنگی به دلیل داشتن فیبر زیاد، ممکن است برای برخی افراد مشکلات روده‌ای ایجاد کند.

از جمله عوارض رایج مصرف نخود فرنگی می‌توان به نفخ، حالت تهوع و گاز اشاره کرد. اگر بعد از خوردن این ماده دچار مشکلات گوارشی شدید، بهتر است آن را یک شب قبل خیس کنید.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه کوکوی هویج سالم و ساده

کوکوی کرفس: دستور تهیه کوکوی برگ کرفس

دستور تهیه ۴ مدل کوکوی خوشمزه و پرطرفدار ایرانی + نکات کلیدی

کوکوی اسفناج | دستور تهیه کوکوی مناسب افراد دیابتی + خواص اسفناج

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا