رسپی

۳ روش پرطرفدار جهت تهیه انار پلو مجلسی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه ساده انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا + انار پلو شیرازی و قزوینی

«نار پلو» یا «انار پلو» با مرغ یا گوشت گوسفند از جمله غذاهای خوشمزه برای شام شب یلدا است که در شهرهایی مثل قزوین و شیراز به نام انار پلو قزوینی و انار پلو شیرازی بسیار محبوب است. انار پلو افغانی هم از غذاهای معروف در افغانستان می‌باشد.

به نظر می‌رسد از زمان‌های قدیم، علاوه بر مصرف انار به عنوان میوه، در تهیه شیرینی، دسر، آب‌میوه، اسموتی و دمنوش نیز از آن استفاده‌ می‌شده است. همچنین کاربرد انار در غذاهای شب یلدا همیشه مورد توجه بوده است. دستور تهیه انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا را در مجله رضیم بخوانید.

دستور تهیه انار پلو مجلسی با مرغ یا گوشت

روش اول جهت پخت انار پلو

مواد لازم :

  1. برنج ۴ پیمانه
  2. انار دانه شده: ۱ و ½ پیمانه
  3. سینه مرغ: ۷۰۰ گرم
  4. پیاز: ۲ عدد
  5. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  6. پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
  7. گشنیز تازه و خرد شده: ۱ پیمانه
  8. زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
  9. خلال پسته: ۲۰ گرم
  10. خلال بادام: ۲۰ گرم
  11. کشمش: ۳۰ گرم (اختیاری)
  12. کره: ۱۰۰ گرم
  13. روغن مایع: به مقدار لازم

دستور تهیه :

۱- برای تهیه انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا ابتدا سینه مرغ را خوب بشویید و با یک عدد پیاز، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بپزید. وقتی مرغ خوب پخت، بگذارید کمی سرد شود و سپس آن را ریش ریش کنید.

شما همچنین می‌توانید سینه مرغ را به قطعات مکعبی کوچک‌ تقسیم کرده و بپزید. در این میان، کشمش، خلال پسته و بادام را چند دقیقه در آب خیس کنید.

۲- برای تهیه مایه انار، پیش از اضافه کردن برنج، یک عدد پیاز را خلالی خرد کنید و در مقدار کره تفت دهید تا نرم شود. برای جلوگیری از سوختن کره، کمی روغن مایع به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید : دسرهای خوشمزه ویژه دورهمی شب یلدا

حالا تکه‌های مرغ ریش‌شده یا مکعبی را به پیاز تفت‌خورده اضافه کنید. بعد از حدود یک دقیقه، گشنیز خرد شده، فلفل، زردچوبه و پودر تخم گشنیز را اضافه کرده و دوباره تفت دهید.

در این مرحله می‌توانید یک قاشق غذاخوری زعفران آب کرده روی مرغ‌ها بریزید. در دو دقیقه‌ی پایانی تفت دادن، دانه‌های انار را اضافه کنید و به مدت دو دقیقه دیگر تفت دهید.

۳- برنج را طبق معمول در آب جوش نیم‌پز کنید و آبکش نمایید. برای جلوگیری از شفته شدن انار پلو، برنج را «دان» آبکش نمایید، به طوری که روی دانه‌های برنج یک یا دو ترک افتاده باشد.

روش دیگر این است که وقتی دانه‌های برنج را با دو انگشت فشار می‌دهید، اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد.

۴- برای ته دیگ انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا می‌توانید از نان یا سیب‌زمینی استفاده کنید. در این صورت، مقداری روغن مایع در ته قابلمه بریزید تا داغ شود و سپس ورقه‌های نان یا سیب‌زمینی را در آن بچینید.

۳ روش پرطرفدار جهت تهیه انار پلو مجلسی (مرحله به مرحله)

یک لایه از برنج را در ته قابلمه بریزید، سپس مایه مرغ و انار را روی آن بریزید. بقیه مایه‌ را به همین ترتیب لابه‌لای برنج بگذارید و در نهایت روی آن را با برنج بپوشانید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را بالا ببرید تا بخار برنج بلند شود.

۵- کره را با ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. بقیه زعفران را نیز در گوشه‌ای از برنج قرار دهید و درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.

خلال پسته، خلال بادام و کشمش را به طور جداگانه در روغن روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس پلو را سرو کنید و مخلفات را روی آن بریزید و در کنار ته دیگ سیب‌زمینی سرو نمایید.

بیشتر بخوانید : دستور تهیه ی انار پلو شیرازی مرحله به مرحله

روش دوم جهت تهیه انار پلو

“““html

مواد لازم :

  1. برنج 250 گرم
  2. دانه انار 120 گرم
  3. پرک بادام 50 گرم
  4. عصاره سبزیجات 500 میلی لیتر
  5. زیره آسیاب شده 1 قاشق چای خوری
  6. پوست پرتقال رنده شده 2 قاشق غذاخوری
  7. تخم گشنیز آسیاب شده 1 قاشق چای خوری

دستور تهیه :

برای درست کردن انار پلو، اول عصاره سبزیجات را توی یک قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. بعد برنج را اضافه کنید و یک دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید. اگر دور آن نرم و داخلش سفت بود، برنج را آبکشی کنید.

در کف قابلمه کمی روغن بریزید و برنج آبکش شده را داخل آن بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید برای ۳ تا ۴ دقیقه و بعد حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد.

دانه‌های انار را با تخم گشنیز، زیره، پوست پرتقال رنده شده و بادام مخلوط کنید و در آخر با برنج ترکیب کرده و روی دیس بکشید. نوش جان!

۳ روش پرطرفدار جهت تهیه انار پلو مجلسی


روش سوم جهت تهیه انار پلو

مواد لازم :

  1. برنج: ۴ پیمانه
  2. پیاز: یک عدد
  3. انار: دو پیمانه
  4. کشمش: یک‌چهارم پیمانه
  5. خلال پسته: ۴ قاشق غذاخوری
  6. گشنیز خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
  7. نمک و فلفل و ادویه پلویی: به میزان لازم
  8. زعفران دمکرده: دو قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

اول برنج خیس خورده را روی حرارت بگذارید و بعد آبکش کنید. یک پیاز را ریز خرد کرده و سرخ کنید. وقتی پیاز آماده شد، حرارت را کم کرده و کشمش، خلال پسته، گشنیز، ادویه پلویی و زعفران را به آن اضافه کنید.

بعد از اینکه همه این مواد را خوب مخلوط کردید، حرارت را خاموش کنید و دانه‌های انار را به آن اضافه کنید. کف یک قابلمه یک تکه نان بگذارید تا ته‌دیگ شود، سپس برنج و این مواد را به طور لایه لایه داخل قابلمه بریزید و برنج را دم کنید. بعد از ۲۵ تا ۳۰ دقیقه انار پلو آماده است.

separator line

نکات مهم پخت انار پلو مجلسی برای شام شب یلدا

شما می‌توانید به جای مرغ، از گوشت ران گوسفند هم استفاده کنید. در این صورت، کمی روغن مایع در قابلمه بریزید و گوشت گوسفند را با مقداری فلفل سیاه تفت دهید تا رنگش تغییر کند.

یک پیمانه آب به گوشت اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا گوشت به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزد.

پس از پخت، کمی نمک اضافه کنید و بگذارید آب گوشت کاملاً بخار شود. سپس گوشت را ریش‌ریش کرده و با بقیه مواد تفت دهید.

استفاده از کشمش هم خوب است چون در انار پلو قزوین کشمش هم وجود دارد. در این صورت، همان‌طور که گفتیم، کشمش را با خلال پسته و بادام تفت دهید و روی برنج بریزید تا یک انار پلو آجیلی داشته باشید.

شیرازی‌ها همچنین از پوست خلال پرتقال برای تهیه انار پلو استفاده می‌کنند.

استفاده از گشنیز بستگی به سلیقه شما دارد. قزوینی‌ها و شیرازی‌ها برای تهیه انار پلو مجلسی قزوینی با مرغ شب یلدا از گشنیز استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید پودر تخم گشنیز هم به ادویه‌ها اضافه کنید، اما در صورت حذف آن هم مشکلی پیش نمی‌آید.

شما هم به ما بگویید غذای سنتی شهرتان که برای شام شب یلدا درست می‌کنید، چیست. آیا خوراک، پلو یا آش‌های مخصوص این شب باستانی است؟


بیشتر بخوانید :

دستور تهیه غذای لذیذ و خوشمزه چلو مرغ اناری

آشنایی با تنقلات جذاب و خوشمزه شب یلدا + دستور تهیه

دسرهای خوشمزه ویژه دورهمی شب یلدا

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا