۳ روش پرطرفدار جهت تهیه گراتن سیب زمینی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه گراتن سیب زمینی خوشمزه مرحله به مرحله
گراتن سیب زمینی جزو غذاهای ساده و خوشمزهای است که به ویژه در روزهایی که نمیدانید چه چیزی بپزید، گزینه خوبی به حساب میآید. این غذا که ریشه فرانسوی دارد، به روشهای مختلف تهیه میشود: با قارچ، بدون قارچ، با گوشت یا بادمجان و البته با سس بشامل. اضافه کردن گوشت به گراتن سیب زمینی اختیاری است و به سلیقه شما بستگی دارد. گراتن یا گراتین در اصل به معنای رنده شده است که احتمالاً اشاره به پنیر پیتزا رنده شده و گاهی نان سوخاری رنده شده در این غذا دارد.
دستور تهیه گراتن سیب زمینی با سس بشامل
در این دستور، گراتن سیب زمینی با سس بشامل در فر و بدون فر ، شما میتوانید گوشت را حذف کنید.
مواد لازم :
- سیب زمینی: ۱ کیلوگرم
- گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
- قارچ: ۶ عدد
- فلفل دلمهای: ¼ یک عدد
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا: ۴۰۰ گرم (مقدار پنیر به سلیقه شما بستگی دارد)
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
دستور تهیه سس بشامل
سس بشامل یا سس سفید سسی خوشمزه و کاربردی برای انواع اسنک و غذاهای فستفودی مانند لازانیا است، پس خوب است که دستور تهیه آن را یاد بگیرید. برای درست کردن سس سفید یا سس بشامل، یک قاشق کره و یک قاشق آرد ساده را به مدت یک دقیقه تفت دهید.
سپس یک لیوان شیر را به آرامی به این مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مواد سس گوله نشود و سس به غلظت فرنی برسد. در مرحله بعد، ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه را اضافه کنید. اگر سس خیلی سفت شد، بعد از ده دقیقه دو تا سه قاشق شیر به آن اضافه کنید.
دستور تهیه گراتن سیب زمینی با سس بشامل در فر
ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند و قهوهای شود.
نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید.
در مرحله بعد، قارچ و فلفل دلمهای ریز خرد شده را به ترکیب گوشت اضافه کنید. میتوانید قارچها را کمی با کره تفت دهید و سپس به گوشت اضافه کنید. اگر خواستید، دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را هم اضافه کنید و هم بزنید.
اجازه دهید رب خوب سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود و سپس شعله را خاموش کنید. در یک قابلمه، آب بریزید تا جوش بیاید. در همین حال، سیب زمینیها را پوست بکنید و به صورت ورقهای برش بزنید.
ورقههای سیب زمینی نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم باید باشند. وقتی آب جوش آمد، سیب زمینیها را به آن اضافه کنید و مقداری نمک بزنید. حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا سیب زمینیها کمی نرم و نیمپز شوند.
یک ظرف مناسب از جنس پیرکس یا هر ظرف دیگری که برای فر مناسب است انتخاب کنید و کف و لبههای آن را با سس بشامل آغشته کنید.
یک لایه سیب زمینی کف ظرف بچینید و روی آن مقداری از مایه گوشتی بریزید و با قاشق یکدست کنید. حالا روی گوشت مقداری پنیر پیتزا و سس بشامل بریزید و این لایهها را تکرار کنید تا به لایه آخر برسید. آخرین لایه باید سیب زمینی باشد و روی آن مقداری پنیر پیتزا بپاشید.
فر را روشن کنید و دما را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. ظرف گراتن را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. در پایان، برای دو دقیقه گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا روی گراتن آب شود.
به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه گراتن سیب زمینی را روی شعله ملایم گاز بپزید و در تمام این مدت درب ماهیتابه را بگذارید.
در پایان میتوانید روی گراتن مقداری پنیر پارمسان، آویشن، فلفل سیاه یا هر ادویه دیگری که میپسندید، بریزید.
دستور تهیه گراتن سیب زمینی با مایکروفر
مواد لازم:
- سیب زمینی: ۷۵۰ گرم
- کره: ۲۵ گرم
- پنیر پیتزا: ۱۵۰ گرم
- سس مایونز: ۰.۵ فنجان
- فلفل: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
دستور تهیه:
ابتدا سیب زمینیها را پوست بکنید و به صورت ورقههای نازک برش بزنید. آنها را در یک ظرف کم عمق گذاشته و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه با حداکثر قدرت در مایکروفر قرار دهید.
ظرف را بیرون آورده و مقداری نمک، فلفل و سس سفید روی آن بریزید و پنیر رندهشده را رویش بپاشید. دوباره آن را بدون درب به مدت ۵ تا ۷ دقیقه با حداکثر قدرت داخل مایکروفر بگذارید.