۴ ترفند تضمینی نگهداری طولانیمدت گوجه فرنگی تازه

“`html
آیا در خانه گوجهفرنگی زیادی دارید و نگران خرابشدن آنها هستید؟ نگران نباشید! شما میتوانید به راحتی و در مدت کمی، گوجهفرنگیهایتان را برای مدت طولانی نگه دارید. در این مقاله از مجله رضیم، روشهای مطمئن برای نگهداری گوجهفرنگی تازه را معرفی کرده و هر کدام را به صورت کامل توضیح میدهیم. مطالعه این مقاله را به تمام خانمهای کدبانو توصیه میکنیم.
۴ روش ساده برای نگهداری طولانیمدت گوجهفرنگی تازه
در ادامه، چند روش مطمئن برای نگهداری گوجهفرنگی تازه را معرفی میکنیم.
۱- تهیه کمپوت گوجهفرنگی
یکی از روشهای خوب برای نگهداری گوجهفرنگی تازه، تهیه کمپوت گوجهفرنگی است. برای این کار ابتدا گوجهفرنگیها را بشویید و به اندازههای دلخواه خرد کنید. سپس آنها را همراه با کمی فلفل سبز تند و مرزه (اگر دوست دارید) در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا نرم شوند.
بعد از اینکه گوجهفرنگیها پخته شدند، کمی نمک، ادویههای مورد علاقه و کمی روغن به قابلمه اضافه کنید. بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید و بگذارید گوجهفرنگیها سرد شوند. وقتی که آنها کاملا سرد شدند، آنها را درون ظرفهای شیشهای تمیز و خشک بریزید و درب آنها را محکم ببندید.
سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از جوش آمدن آب، شیشهها را درون آب جوش بگذارید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بجوشانید.
بعد از این زمان، شیشهها را از آب جوش خارج کنید. حالا کمپوت گوجهفرنگی شما آماده است. میتوانید کمپوت را در بیرون یخچال نگهداری کنید، اما بعد از باز کردن درب شیشه، باید آن را در یخچال قرار دهید تا خراب نشود.
بیشتر بخوانید: خواص و مضرات آب گوجهفرنگی + رسپی آب گوجهفرنگی
۲- فریز کردن گوجهفرنگی تازه
یکی دیگر از روشهای خوب برای نگهداری گوجهفرنگی تازه، فریز کردن آنهاست. چند روش برای فریز کردن گوجهفرنگی وجود دارد که در ادامه دو روش از بهترین آنها را توضیح میدهیم.
روش اول فریز کردن گوجهفرنگی تازه
اولین قدم برای فریز کردن گوجهفرنگی تازه، شستن آنهاست. بعد از اینکه گوجهفرنگیها را خوب شستید، پوستشان را گرفته و خرد کنید. سپس یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و گوجههای خرد شده را درون آن بریزید تا کاملا نرم شوند.
وقتی گوجهفرنگیها نرم شدند، کمی نمک به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از اینکه کامل سرد شدند، آنها را در کیسه یا ظرفهای مخصوص فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: مناسبترین ظرف برای نگهداری رب گوجهفرنگی
روش دوم فریز کردن گوجهفرنگی تازه
ابتدا گوجهفرنگیها را بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید. سپس چند پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. مقداری روغن در یک تابه بریزید و اون را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. وقتی روغن داغ شد، پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و گوجهفرنگیهای خرد شده را همراه با پیازها درون آن بریزید. بعد از اینکه گوجهفرنگیها کاملا پختند و نرم شدند، شعله را خاموش کرده و بگذارید سرد شوند. در نهایت، گوجهفرنگیهای سرد شده را در ظرفهای مخصوص فریزر یا کیسه فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید.
۳- تهیه پوره گوجهفرنگی
یکی دیگر از روشهای ساده و مطمئن برای نگهداری طولانیمدت گوجهفرنگیهای تازه، تهیه پوره گوجهفرنگی است. ابتدا گوجهفرنگیهای سالم را بشویید و از وسط نصف کنید. سپس تخمها و قسمتهای سفید داخل آنها را جدا کرده و آنها را خرد کنید.
گوجهفرنگیهای خرد شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند. بعد از اینکه کامل پخته و نرم شدند، شعله را خاموش کرده و بگذارید سرد شوند. در نهایت، گوجهفرنگیها را در مخلوطکن یا غذاساز بریزید و خوب مخلوط کنید تا کاملا پوره شوند. شما میتوانید پوره گوجهفرنگی را در فریزر برای نگهداری بیشتر قرار دهید.
“““html
مدت طولانی نگهداری کنید.
- نکته: شما میتوانید پوست گوجه را جدا کنید، اگر خواستید.
۴- خشک کردن گوجه فرنگی تازه
یکی از آخرین روشهایی که میتوانید برای نگهداری طولانیمدت گوجه فرنگی تازه انجام دهید، خشک کردن آنها است. برای این کار، باید گوجه فرنگیهای تازه و سفت را بشویید و به صورت ورقههای نازک برش بزنید. اگر دوست دارید، میتوانید در این مرحله گوجهها را با ادویههای مورد علاقهتان طعمدار کنید. سپس ورقههای گوجه را روی یک سینی قرار دهید و در هوای آزاد و زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند.
البته در این روش ممکن است کمی گرد و غبار یا آلودگی روی گوجه فرنگیها بنشیند. برای جلوگیری از این موضوع میتوانید یک پارچه توری روی گوجهها بگذارید. همچنین، بهتر است شبها سینی را به داخل خانه ببرید و روز بعد دوباره در آفتاب بگذارید.
اگر به نور خورشید دسترسی ندارید، میتوانید گوجهها را روی بخاری، درون فر یا دستگاه خشککن قرار دهید تا خشک شوند. در پایان، گوجه فرنگیهای خشک شده را در یک ظرف تمیز، خشک و دربدار بگذارید.
- نکته: اگر ورقههای گوجه فرنگی بهدرستی خشک نشوند، خیلی زود کپک میزنند و دیگر قابل استفاده نیستند.
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، روشهای مختلف و مطمئن برای نگهداری طولانیمدت گوجه فرنگیهای تازه را بررسی کردیم. این روشها به شما کمک میکنند تا گوجه فرنگیهای خود را برای مدت طولانی نگهداری کنید و نگران خراب شدن آنها نباشید.