رسپی

۴ راز گازدار شدن آبلیمو فاش شد؛ روش‌های جلوگیری از آن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آبلیمو یکی از نوشیدنی‌های طبیعی و مفیدی است که به ویژه در آشپزی ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما گاهی ممکن است آبلیمو تلخ یا گازدار شود که دلایل مختلفی دارد. در این مقاله از رضیم بلاگ درباره دلایل و روش‌های جلوگیری از گازدار شدن آبلیمو صحبت می‌کنیم.

۴ دلیل اصلی که موجب گازدار شدن آبلیمو می‌شود

اگر آبلیمو شما بوی بد یا طعم ترشی زیادی دارد یا حباب‌های گاز در آن دیده می‌شود، بهتر است از آن استفاده نکنید چون ممکن است شامل میکروارگانیسم‌های مضر باشد.

۱- انتخاب نوع لیمو

لیموهای شیرین‌تر معمولاً قند بیشتری دارند و احتمال گازدار شدن آن‌ها بیشتر است. به همین دلیل، لیموهای ترش‌تر را انتخاب کنید، زیرا کمتر مستعد گازدار شدن هستند.

بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز آبلیمو برای سم زدایی کامل بدن

۲- شرایط نگهداری آبلیمو

بهتر است آبلیمو را در جای خنکی نگه دارید زیرا دمای بالا باعث فعالیت بیشتر مخمرها و گازدار شدن آبلیمو می‌شود.
استفاده از ظروف فلزی یا پلاستیکی نامناسب می‌تواند باعث واکنش‌های شیمیایی شود و سبب گازدار شدن آبلیمو گردد. بطری‌های شیشه‌ای بهترین انتخاب برای نگهداری آبلیمو هستند.

دقت کنید که درب ظروف محکم بسته شود تا هوایی به درون آن نفوذ نکند؛ زیرا ورود هوا به آبلیمو باعث رشد باکتری‌ها و مخمیرها می‌شود.

بیشتر بخوانید: چگونه تلخی آبلیمو خانگی را بگیریم؟ | ۶ روش طلایی

۴- استفاده از سایر افزودنی‌ها

برخی افراد برای بهتر کردن طعم آبلیمو و کاهش تلخی آن، شکر اضافه می‌کنند، اما این کار نه تنها طعم را تغییر می‌دهد بلکه باعث گازدار شدن بیشتر می‌شود. همچنین عسل هم مانند شکر دارای قند طبیعی است و می‌تواند باعث تخمیر باشد. بنابراین از هیچ کدام در آبلیمو استفاده نکنید.

استفاده از سایر افزودنی‌ها در گازدار شدن آبلیمو

پس به هیچ وجه نباید عسل یا شکر را به آبلیمو اضافه کنید.

۳- فرآیند تخمیر طبیعی

تخمیر طبیعی نیز یکی از دلایل گازدار شدن آبلیمو است. در پوست و گوشت لیمو، مخمرهای طبیعی وجود دارد. اگر رطوبت و دما مناسب باشد، این مخمرها شروع به تخمیر قندهای موجود در آبلیمو کرده و گاز دی‌اکسیدکربن تولید می‌کنند که موجب گازدار شدن آن می‌شود.

وجود پالپ در آبلیمو هم می‌تواند به تخمیر کمک کند. اگر هنگام آبگیری مقداری پالپ در آبلیمو باقی بماند، این می‌تواند محیط مناسبی برای رشد مخمرها باشد.

راهکارهای جلوگیری از گازدار شدن آبلیمو

با ۷ روش زیر می‌توانید از آبلیمو تازه و باکیفیت برای مدت طولانی لذت ببرید.

۴ راز گازدار شدن آبلیمو فاش شد؛ روش‌های جلوگیری از آن

۱- انتخاب صحیح و شستشوی اصولی لیموها

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد برای
“““html

برای تهیه آب لیمو، بهتر است از لیموهای ترش استفاده کنید. این لیموها قند کمتری دارند و کمتر به گازدار شدن تمایل دارند.

قبل از آبگیری، لیموها را به خوبی بشویید تا آلودگی‌ها و میکروب‌ها از بین برود. بعد از شستشو، لیموها را روی یک پارچه نخی آشپزخانه قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.

۲- افزودن نمک

نمک خاصیت ضد باکتری دارد و از رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند. می‌توانید برای جلوگیری از گازدار شدن آبلیمو، مقداری کم نمک به آن اضافه کنید.

۳- اضافه کردن روغن زیتون

یک روش ساده و مؤثر دیگر، استفاده از روغن زیتون است. کافیست یک لایه نازک روغن زیتون روی سطح آبلیمو بریزید. این لایه مانع تماس آبلیمو با هوا شده و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

۴- استفاده از ظروف شیشه‌ای تیره

از ظروفی استفاده کنید که کاملاً خشک و تمیز باشند. ظروف شیشه‌ای تیره بهترین انتخاب هستند؛ زیرا از نفوذ نور به داخل جلوگیری کرده و از رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ۱۲ ترفند کپک نزدن آبلیمو

۵- حذف کامل پالپ آبلیمو

با استفاده از یک صافی ریز، تمام پالپ و دانه‌های لیمو را جدا کنید. این قسمت‌ها حاوی مخمرهای طبیعی هستند و باعث ایجاد گاز و تلخی در آبلیمو می‌شوند.

۶- پاستوریزاسیون کردن آبلیمو

حرارت دادن آبلیمو به مدت کوتاهی در دماهای بالا، بیشتر میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد و از تخمیر جلوگیری می‌کند. برای این کار، آبلیمو را در یک ظرف شیشه‌ای تمیز بریزید و آن را در یک قابلمه بزرگتر قرار دهید.

به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید تا به نیمه ظرف برسد. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و آب را به آرامی بجوشانید. بعد از حدود ۱۵ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید آبلیمو کمی خنک شود.

۷- نگهداری در یخچال

آبلیمو را در یخچال و در دمای پایین نگهداری کنید. دمای پایین فعالیت مخمرها را کاهش می‌دهد. هرچه حجم آبلیمو کمتر باشد، احتمال تماس آن با هوا کمتر و به تبع، رشد میکروارگانیسم‌ها نیز کاهش می‌یابد.

اگر می‌خواهید آبلیمو را برای مدت طولانی نگهدارید، بهتر است آن را در فریزر بگذارید. با این کار، فعالیت تمام میکروارگانیسم‌ها متوقف و آبلیمو تا مدت‌های طولانی قابل استفاده خواهد بود. توجه داشته باشید که هیچکدام از این روش‌ها به تنهایی تضمین نمی‌کنند که آبلیمو به طور کامل از گازدار شدن در امان باشد. برای نتیجه بهتر، بهتر است چندین روش را با هم ترکیب کنید.

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا