رسپی

۴ روش آسان و جدید جهت تهیه کلم پلو + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کلم پلو رستورانی خوشمزه و مجلسی به سبک شیرازی

کلم پیچ پر از ویتامین و مواد مفید برای بدن ماست و خوشبختانه ما ایرانی‌ها در خیلی از غذاهایمان از کلم استفاده می‌کنیم و آن را به صورت خام و پخته مصرف می‌کنیم. یکی از این غذاها کلم پلو است که به روش‌های مختلف پخته می‌شود، مثل کلم پلو شیرازی و انواع دیگر کلم پلوها. با ما همراه باشید.

دستور تهیه کلم پلو شیرازی و روش تهیه با کلم برگ و گوشت قلقلی

1 – کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی

مواد لازم :

برای قلقلی ها:

  • گوشت چرخ‌کرده 250 گرم
  • یک عدد سیب‌زمینی آب‌پز
  • 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
  • یک عدد پیاز رنده شده و آب‌گرفته
  • نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم

مواد لازم برای کلم پلو:

  • یک عدد کلم برگ خرد شده کوچک
  • دو پیمانه برنج
  • یک پیمانه عدس سبز آب‌پز
  • نیم پیمانه شوید خرد شده
  • خب حالا بریم سر اصل مطلب

1. برای تهیه گوشت قلقلی: پیاز را رنده می‌کنیم و آبش را می‌گیریم، سپس همراه با گوشت چرخ‌کرده و سیب‌زمینی رنده شده، ادویه‌ها و آرد نخودچی را مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم. حدود نیم ساعت به آن استراحت می‌دهیم.

2. روی سینی کمی آرد می‌پاشیم و از مواد یک مقدار کوچک‌تر از لیمو ترش برداشته و قلقلی می‌کنیم. (اندازه به سلیقه خودتان است، من کوچک دوست دارم)

3. مقداری روغن در ماهیتابه می‌ریزیم و وقتی داغ شد قلقلی‌ها را در روغن سرخ می‌کنیم.

به همین راحتی! فکر کنم چیزی را فراموش نکردم. قلقلی‌ها الان آماده‌اند. البته ما به آنها می‌گوییم کله گنجشکی 🙂

حالا برویم سراغ کلم پلو:

۴ روش آسان و جدید جهت تهیه کلم پلو + عکس (مرحله به مرحله)

1. برنج را از قبل خیس کرده‌ایم.

2. عدس سبز را آب‌پز می‌کنیم، لطفا با مقدار آب کم تا ویتامین‌هایش هدر نرود و در خود باقی بماند.

3. کلم‌ها را خلالی خرد می‌کنیم. سپس در ماهیتابه با حرارت کم و در بسته می‌گذاریم تا کمی نرم شود. بعد که نرم شد، روغن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. خیلی تفت ندهید!

4. برنج را همراه با مقداری آب، شوید خرد شده و عدس آبکش شده و نمک می‌پزیم تا حدود 15 دقیقه، وقتی برنج نرم شد آن را آبکش می‌کنیم.

5. برای ته‌دیگ، روغن می‌ریزیم و برنج را می‌ریزیم، یک لایه کلم روی آن می‌ریزیم و کمی پودر لیموعمانی هم می‌پاشیم و دوباره برنج را می‌ریزیم. بعضی‌ها دوست دارند قلقلی‌ها را همین موقع اضافه کنند و بگذارند در کلم پلو دم بکشد، اما من قلقلی نرم دوست ندارم و باید خشک باشد، بنابراین برنج را جدا دم می‌کنم.

6. وقتی برنج دم کشید، در ظرف می‌کشیم و قلقلی‌ها را روی برنج می‌گذاریم و با ترشی نوش جان می‌کنیم.

۴ روش آسان و جدید جهت تهیه کلم پلو + عکس

separator line

2 – پلو با کلم سنگ

مواد لازم:

  • عدس: ۲۰۰ گرم
  • کلم سنگ خرد شده: ۱ کیلو
  • برنج: ۶۰۰ گرم
  • زردچوبه: ۳ قاشق چایخوری
  • نمک و روغن: به مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. عدس را از شب قبل خیس می‌کنیم. حبوبات بهتر است حداقل ۱۲ ساعت در آب باشند و در این مدت بهتر است چند بار آب آنها را عوض کنیم.
  2. کلم سنگ را شسته و پوست می‌گیریم و آن را کمی بزرگ‌تر از نخود خرد می‌کنیم.
  3. در روغن خوب سرخ می‌کنیم و زردچوبه را در آخر اضافه می‌کنیم و چند دقیقه در حرارت بالا هم می‌زنیم.
  4. با این کار هم طعم خام زردچوبه از بین می‌رود و هم عطر و طعم آن با کلم سنگ ترکیب می‌شود. زردچوبه تنها جالب است…
  5. “““html

  6. و این ادویهٔ مهم باید به اندازه کافی باشد.
  7. حالا برنج، عدس، نمک و آب را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد. مقدار آب بستگی به نوع برنج دارد. وقتی برنج آبش را کشید، دم می‌زنیم. بعد از مدتی غذا آماده است 🙂

۴ روش آسان و جدید جهت تهیه کلم پلو + عکس

separator line

۳ – پلو با کلم قمری

مواد لازم:

  • ۵۰۰ گرم کلم قمری، خرد شده
  • آب یک عدد نارنج
  • یک قاشق چای خوری زردچوبه
  • یک چهارم پیمانه روغن
  • ۳۵۰ گرم سبزی (نصف ترخون و نصف مساوی از تره، شوید و ریحان)
  • ۲ پیمانه برنج

برای کوفته قلقلی ها:

  • ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • یک قاشق چای خوری زردچوبه
  • یک چهارم پیمانه پودر پیاز
  • یک قاشق چای خوری نمک
  • نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • کمی روغن مایع در صورت نیاز

دستور تهیه:

  1. کلم‌ها را بدون رگ و ریشه، شبیه به چیپس خرد کنید. مقدار کلم را زیاد بردارید چون خوشمزه‌ترین قسمت غذاست! میزان سبزی بسته به سلیقه افراد مختلف است و ترخون باید نصف بقیه سبزی‌ها باشد تا غذا تلخ نشود.
  2. ابتدا کلم‌ها را با کمی آب، آب نارنج، نمک و فلفل و زردچوبه بپزید تا آب آن تمام شود. سپس روغن را اضافه کرده و کلم‌ها را سرخ کنید.
  3. مقدار روغن در این مرحله زیاد است، اما نگران نباشید! این روغن برای کل برنج است و هدف این است که کلم خوشمزه شود و طعم روغن به برنج برود.
  4. برنج را آبکش کرده و با سبزی مخلوط کنید. در کلم پلو، کوفته قلقلی‌ها هم لابلای پلو و همراه کلم‌ها قرار می‌گیرند. من ترجیح دادم آنها را بزرگ‌تر درست کنم و در آخر به برنج اضافه کنم. کلم را با روغن آن لابه‌لای برنج قرار دهید و برنج را دم کنید.
  5. مواد اصلی کلم پلوی اصیل شامل پیاز رنده شده، آرد نخودچی و زردچوبه است و ساختار نرم و یکدستی دارد. استفاده از پودر پیاز برای شبیه کردن این اثر هم-result عالی خواهد بود. گوشت را گلوله کرده و سرخ کنید.

۴ روش آسان و جدید جهت تهیه کلم پلو + عکس

separator line

۴ – کلم پلو با گوشت مرغ

مواد لازم :

  • برنج/ ۳ پیمانه یا ۴۰۰ گرم
  • سینه مرغ/ ۱ کاسه ماست خوری یا ۳۰۰ گرم
  • کلم پیچ/ ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط/ ۲ عدد یا ۲۰۰ گرم
  • روغن/ ۱ پیمانه یا ۱۰۰ گرم
  • خلال پوست پرتقال/ ۲ قاشق غذاخوری یا ۱۰ گرم
  • پودر لیمو عمانی/ ۱ قاشق مرباخوری یا ۲ گرم
  • زعفران/ ۱.۴ قاشق چای خوری
  • زردچوبه، فلفل و نمک/ به مقدار لازم

دستور تهیه :

  1. سینه مرغ را با مقداری آب و کمی نمک در یک قابلمه بپزید تا تقریبا ۳۰ دقیقه بپزد و آب آن تبخیر شود. سپس سینه مرغ پخته شده را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید.
  2. برای کاهش تلخی پوست پرتقال، آن را با مقداری آب بپزید و آب آن را دور بریزید.
  3. یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و با ۳ تا ۴ قاشق روغن سرخ نمایید. کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و سپس خلال پوست پرتقال را اضافه کنید.
  4. “““html

  5. اضافه کنید و تف دهید. سپس مرغ خردشده را به همراه زعفران دم کرده و کمی نمک به آن بیافزاید و تف دهید.
  6. در ادامه، پیاز دیگری را به صورت خلالی خرد کرده و داخل تابه با مقداری روغن (حدود ۳ تا ۴ قاشق) سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیازها، زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  7. سپس کلمی که از قبل خرد کرده‌اید را به همراه فلفل، پودر لیمو عمانی و مقداری نمک به پیاز سرخ شده اضافه کنید و بگذارید مواد کمی تفت بخورد.
  8. در مرحله بعد، برنج را با مقداری نمک (حدود ۳ قاشق غذاخوری) در آب در حال جوش بریزید و وقتی که کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
  9. حالا در یک قابلمه مناسب، ۲ قاشق روغن بریزید و سپس به صورت لایه لایه برنج آبکش شده و کلم تفت داده شده را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.
  10. در نهایت، بعد از اینکه کلم پلو دم کشید، آن را به خوبی هم بزنید و در یک دیس بکشید. مرغ تفت داده شده را هم روی کلم پلو بگذارید.

۴ روش آسان و جدید جهت تهیه کلم پلو + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه ی شوید پلو با مرغ شیک و مجلسی

پتله پلو | دستور تهیه پتله پلو در ۲ مرحله

۲ روش سنتی برای پخت زیره پلو : زیره پلو با گوشت و ساده

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا