۴ روش جهت تهیه شربت بیدمشک در منزل و خواص بی نظیر آن + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شربت بیدمشک مخصوص
شربت بیدمشک یکی از نوشیدنیهای سنتی است که خواص دارویی زیادی دارد. این شربت بنا به سلیقه، میتواند به شکلهای مختلفی مانند شربت عرق بیدمشک ساده، بیدمشک با خاکشیر، بیدمشک با تخم شربتی و بیدمشک با گلاب تهیه شود. بیایید با هم به روش تهیه آن بپردازیم.
دستور تهیه شربت بیدمشک مرحله به مرحله
1 – شربت عرق بیدمشک
مواد لازم :
- عرق بیدمشک 1 لیتر
- شکر 3 کیلوگرم
- آب 4 لیوان
دستور تهیه :
- ابتدا آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید و شکر در آب حل شود.
- سپس اجازه دهید شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.
- وقتی شربت به قوام دلخواه رسید، حرارت را خاموش کرده و بعد از اینکه سرد شد، عرق بیدمشک را به آن اضافه کنید.
نکته: اگر عرق بیدمشک را به شربت داغ اضافه کنید، بوی خوش آن از بین میرود. بنابراین بهتر است تا شربت خنک شود و بعد عرق بیدمشک را اضافه کنید.
2 – شربت بیدمشک با تخم شربتی
شربت بیدمشک با تخم شربتی یک نوشیدنی آرامشبخش است. عرق بهارنارنج در این شربت برای تقویت قلب و اعصاب مفید بوده و به درمان بیخوابی و مشکلات عصبی کمک میکند.
تخم شربتی هم سرشار از کلسیم است و مانع از پوکی استخوان میشود. ترکیب بیدمشک، بهارنارنج و تخم شربتی این نوشیدنی را برای کاهش استرس ایدهآل میکند و با مصرف آن قبل از خواب میتوانید خوابی آرام را تجربه کنید.
مواد لازم :
- عرق بهارنارنج 100 میلیلیتر (معادل 1/2 لیوان)
- عرق بیدمشک 100 میلیلیتر (معادل 1/2 لیوان)
- تخم شربتی 1 قاشق غذاخوری
- عسل (شربت سکنجبین) 5 قاشق غذاخوری (100 میلیلیتر معادل 1/2 لیوان)
- زعفران دم کرده 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- آب 1.5 لیتر
- گلاب (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
- تخم شربتی را در کاسهای ریخته و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید تا روی تخم شربتی را بپوشاند.
- حدود 10 الی 15 دقیقه صبر کنید تا تخم شربتی خیس بخورد و آن را کمی چسبنده کند.
- زمانی که تخم شربتی خیس بخورد، سنگین شده و ته نشین میشود. در این مرحله آب روی آن را به آرامی خالی کنید، تا اگر خاشاکی وجود دارد جدا شود.
- دوباره روی تخم شربتی آب بریزید و آن را به آرامی در یک کاسه دیگر خالی کنید تا اگر در ته ظرف شن وجود دارد جدا شود.
- این مرحله را چند بار تکرار کنید تا تخم شربتی به طور کامل تمیز شود.
- تخم شربتی را در پارچ بریزید و آب، عرق بیدمشک، عرق بهار نارنج، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید.
- عسل یا شربت سکنجبین را اضافه کنید و شربت را خوب هم بزنید.
- میزان شیرینی شربت بیدمشک با تخم شربتی را بسته به سلیقه خود تنظیم کرده و آن را در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شود.
نکته: اگر از عسل استفاده میکنید، ابتدا آن را در کمی آب ولرم حل کرده و سپس به شربت اضافه کنید.
3 – شربت بیدمشک با خاکشیر
شربت بیدمشک با خاکشیر از انواع …
“““html
این نوشیدنی خنک تابستانی، هم خوشمزه و هم ساده است و خواص زیادی دارد. برای رفع عطش و گرما زدگی در فصل تابستان بسیار مفید است.
مواد لازم :
- خاکشیر ریگ شور شده 4 قاشق غذاخوری
- شکر 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده 2 قاشق مرباخوری
- آب 2 لیوان
- عرق بیدمشک 1 لیوان
دستور تهیه :
- ابتدا خاکشیر را بشویید. برای این کار، خاکشیر را در یک کاسه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. سپس با چنگال یا قاشق هم بزنید تا گلولهها باز شوند.
- چند دقیقه صبر کنید تا خاکشیر ته نشین شود، سپس آب روی آن را خالی کنید تا چوبهای ریز و خاشاک جدا شوند.
- این کار را چند بار تکرار کنید تا آب روی خاکشیر کاملاً پاک و زلال شود.
- سپس دوباره روی خاکشیر آب بریزید و آن را به آرامی در کاسه دیگری بریزید تا شنها باقی بمانند.
- این روند را تکرار کنید تا خاکشیر کاملاً تمیز شود.
- اکنون خاکشیر، آب، عرق بیدمشک، زعفران دم کرده و شکر را در یک پارچ بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود.
- برای تزیین، چند تکه یخ به شربت اضافه کنید و آن را در لیوان سرو کنید.
نکته: اگر دوست دارید میتوانید نبات هم به شربت اضافه کنید؛ این کار به رفع سردی و نفخ کمک میکند و به جای شکر میتوانید از نبات استفاده کنید.
4 – شربت بیدمشک به همراه گلاب
این شربت ساده و خنک، مخصوص تابستان است و با ترکیب شکر، آب، آبلیمو، عرق بیدمشک و گلاب درست میشود. این شربت خوشمزه خواص دارویی بالایی دارد و برای تسکین اعصاب مفید است.
مواد لازم :
- عرق بیدمشک 1.5 لیتر
- گلاب 0.5 لیتر
- زعفران دم کرده 1/2 فنجان
- عسل 500 گرم
- آب لیموترش تازه به میزان لازم
- یخ چند تکه
دستور تهیه :
- گلاب و عرق بیدمشک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید تا به دمای ۵۰ درجه سانتیگراد برسد.
- عسل و زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا شربت غلیظ شود.
- اجازه دهید شربت خنک شود، سپس یک یا دو قاشق از آن را در لیوان بریزید و چند قطره آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.
- لیوان را با آب سرد پر کنید و چند تکه یخ به آن اضافه کنید.
- شربت را هم بزنید و آن را به صورت خنک بنوشید.
بیشتر بخوانید:
دستور تهیه شربت انگور سیاه با طعمی فوق العاده و سنتی
دستور تهیه ۱۰ نوشیدنی خنک تابستانی برای رفع گرمازدگی + عکس
دستور تهیه شربت خاکشیر + خواص و موارد استفاده خاکشیر
خواص فوق العاده عرق بیدمشک
عرق بیدمشک خاصیت سرد و تر دارد. این عرق به خاطر ترکیباتی مانند ژرانیون سالیسین و تانن، به عنوان دارویی موثر برای تقویت قلب، آرامش بخش و رفع درد و خستگی شناخته میشود. برخی از خواص آن عبارتند از:
- عرق بیدمشک تقویت کننده دستگاه عصبی
- جوشانده برگ بیدمشک با عسل، آرامشبخش اعصاب است.
- عرق بیدمشک برای تقویت قلب مفید است. برای این کار، نصف استکان عرق بیدمشک را با یک لیوان آب سرد مخلوط کنید و با کمی شکر یا عسل شیرین کنید و بنوشید.
- از خواص دیگر عرق بیدمشک، تقویت دستگاه گوارش و افزایش اشتهاست.
- این عرق به کاهش تورم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
- عرق بیدمشک برای تسکین سردردهای ناشی از گرم مزاجی بسیار مؤثر است.
- این عرق خاصیت ملین دارد و به رفع ی Constipation کمک میکند.
- عرق بیدمشک دارای خاصیت تببر است و در کاهش تب مؤثر است، که ناشی از سرد بودن این گیاه میباشد.
- یکی دیگر از خواص عرق بیدمشک، کاهش قند خون است.
- اگر عرق بیدمشک را با شربت بهارنارنج مخلوط کنید و به مدت چهل روز صبح و شب هر بار یک لیوان بنوشید، از عرق بدن که ناشی از ضعف است، جلوگیری میکند.
- عرق بیدمشک یکی از آرامبخشهای گیاهی است، که این خاصیت به دلیل وجود ترکیباتی به نام ژرانیون سالیسین و تانن در آن است.
- عرق بیدمشک به رفع درد و خستگی ناشی از کار زیاد کمک میکند.
- برای درمان یرقان، میتوانید عرق بیدمشک، عرق بید، عرق کاسنی و عرق شاهتری را روزی سه بار، هر بار یک استکان با دو گرم تخم خرفه مخلوط و بنوشید.
- برای رفع سردرد و سرگیجه ناشی از سودا، میتوانید از شربت عرق بیدمشک و گلاب استفاده کنید.
“““html
مضرات عرق بیدمشک
عرق بیدمشک قند خون را کاهش میدهد و نوشیدن آن بدون شیرینکننده ممکن است قند خون را به شدت پایین بیاورد. همچنین زنان باردار و کودکان زیر دو سال باید در مصرف این عرق احتیاط کنند.
طریقه مصرف عرق بیدمشک
برای استفاده از خواص درمانی این عرق، پیشنهاد میشود قبل از هر وعده غذایی یک استکان از آن نوشیده شود.
میتوانید از آن برای خوش طعم و خوش عطر کردن شربتها نیز استفاده کنید و آن را با سایر عرقهای گیاهی ترکیب نمایید.