رسپی

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه ماهی شکم پر مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه

در این مقاله درباره روش‌های تهیه ماهی شکم پر خوشمزه صحبت می‌کنیم. ماهی شکم پر جنوبی معروف است و نوع بوشهری آن طرفداران بیشتری دارد، ولی ماهی شکم پر شمالی هم طرفداران خاص خود را دارد.

برخی افراد این غذا را با تمر هندی می‌پزند و برخی دیگر با رب انار استفاده می‌کنند، اما چیزی که این غذا را ویژه می‌کند، بودن در کنار خانواده است. با ما همراه باشید.

ماهی شکم پر با رب انار + دستور تهیه ماهی شکم پر با تمر هندی

1 – خوراک ماهی شکم پر

مواد لازم :

  • ماهی بزرگ یک عدد
  • مغز گردو ۲۵۰ گرم
  • آلو ۱۵۰ گرم
  • قیسی ۱۵۰ گرم
  • کشمش ۱۰۰ گرم
  • آب انار ترش یک لیوان
  • آب لیمو یک استکان
  • کره ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • زعفران مقداری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. ماهی را تمیز کرده و شکمش را خالی کنید، سپس آن را بشویید. مغز گردو را آسیاب کنید و آلو و قیسی را با مقداری آب بپزید.
  2. پس از پخت، هسته‌های آنها را خارج کرده و با قاشق له کنید. کشمش را تمیز و بشویید و همراه با آلو، قیسی، آب انار ترش، نمک و فلفل به مغز گردو اضافه کنید.
  3. سپس مخلوط را داخل شکم ماهی بگذارید و با نخ و سوزن آن را بدوزید.
  4. سطح ماهی را با نمک و فلفل بپاشید، کف سینی فر را با روغن کمی چرب کرده و ماهی را روی آن قرار دهید. سپس آب لیمو و زعفران را با کره آب شده مخلوط کرده و روی ماهی بریزید.
  5. سپس ماهی را در فر با حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

separator line

2 – ماهی شکم پر جنوبی

مواد لازم :

  • ماهی : ۱ عدد
  • گشنیز خرد شده : ۲۵۰ گرم
  • پیاز خرد شده : ۱ عدد
  • سیر خرد شده : ۲۵۰ گرم
  • تمر هندی : به میزان لازم
  • گردو : ۵۰ تا ۱۰۰ گرم
  • ادویه، نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی : به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. داخل و بیرون شکم ماهی را با آب لیمو تازه آغشته کنید و نیم ساعت آن را در یخچال قرار دهید. پیاز را با یک قاشق غذاخوری روغن در تابه تفت دهید.
  2. بعد از نرم شدن پیازها، سیر خرد شده و گردوی کوبیده را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، رب انار را بیفزایید. حالا گشنیز خرد شده را هم به مخلوط اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
  3. ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و شکم آن را با مایه آماده شده پر کنید. ته تابه‌ای نچسب را با ۲ قاشق غذاخوری روغن چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد) بگذارید.
  4. پس از ۴۰ دقیقه، ماهی آماده سرو است. البته ۱۰ دقیقه قبل از خارج کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده و یک قاشق غذاخوری کره آب شده بریزید و بگذارید در فر برشته شود.

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

separator line

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس (مرحله به مرحله)

3 – ماهی شکم پر اسباب (شمالی)

مواد لازم :

  • ماهی بزرگ یک عدد
  • “““html

    • مغز گردو ۲۵۰ گرم
    • کشمش ۲۵۰ گرم
    • زعفران مقداری
    • سبزی (نعناع – جعفری – خلواش) نیم کیلو
    • آب انار یک لیوان
    • نمک و فلفل به میزان کافی

    دستور تهیه :

  1. ماهی را تمیز کنید و شکمش را خالی کنید. بعد از شستن، آن را روی صافی بگذارید تا آبش برود.
  2. مغز گردو را ریز کنید و سبزی را پاک کرده و چرخ کنید. سپس کشمش و نمک و فلفل را به مغز گردو اضافه کنید. شکم ماهی را با این مخلوط پر کنید و به کمک سوزن و نخ، شکم آن را بدوزید.
  3. کف سینی فر را چرب کنید و ماهی را داخل آن قرار دهید. سپس سینی را در فر بگذارید تا پخته شود.
  4. آب انار و زعفران را با هم مخلوط کنید و کم‌کم روی ماهی بریزید. وقتی ماهی پخت، آن را روی دیس بگذارید و با تکه‌های لیموترش و گوجه‌فرنگی دور آن را تزیین کنید.

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

separator line

۴ – ماهی شکم پر به روش دیگر

مواد لازم:

  • ماهی یک عدد بزرگ
  • سبزی ترشی (معطر شمالی) نیم کیلو
  • اناردان یک سیر
  • گردو ۶ عدد
  • پیاز یک عدد
  • روغن ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان کافی

دستور تهیه :

  1. سبزی را پاک کرده و ریز خرد کنید. پیاز را پوست کنید و با مغز گردو و اناردان بکوبید. سپس این مخلوط را به سبزی اضافه کرده و نمک و فلفل بزنید.
  2. ماهی را پاک کرده و شکم آن را خالی کنید. مخلوط آماده‌شده را شکم ماهی پر کنید و روغن را در تابه بریزید.
  3. وقتی روغن داغ شد، ماهی را نمک و زردچوبه بزنید و در روغن قرار دهید. حرارت را ملایم کنید تا ماهی سرخ و پخته شود. وقتی یک طرف ماهی سرخ شد، آن را به آرامی برگردانید.
  4. پس از سرخ شدن، ماهی را در دیس بگذارید و دور آن را با تکه‌های نارنج و پیازچه و جعفری تزیین کنید.

۴ روش سنتی جهت تهیه ماهی شکم پر + عکس

separator line

۹ نکته مهم جهت تهیه ماهی شکم پر

  1. برای تهیه این غذا می‌توانید هر نوع ماهی را انتخاب کنید، اما ماهی سنگسر، صبور و سفید بهترین گزینه‌ها هستند. همچنین باید مطمئن شوید که ماهی تازه باشد.
  2. بهتر است مواد داخل شکم ماهی را یکی دو دقیقه سرخ کرده تا خوشمزه‌تر شوند.
  3. اگر می‌خواهید غذا را به سبک جنوبی درست کنید، از ادویه‌جاتی مانند کاری استفاده کنید. اما برای سبک شمالی، زردچوبه و زعفران مناسب است.
  4. بعضی افراد ماهی را با کاغذ آلومینیوم می‌پوشانند، اما بهتر است کف سینی با سبزیجاتی مانند هویج و کرفس پر شود تا بوی غذا در فضا پخش نشود.
  5. این غذا معمولاً با برنج سفید سرو می‌شود، چون برنج مخلوط با سبزی‌های معطر طعم خوبی به همراه ندارد.
  6. سینی ماهی را ابتدا در طبقه پایین فر قرار دهید و سپس به طبقه بالاتر ببرید تا به خوبی پخته و سرخ شود.
  7. می‌توانید ماهی‌ها را به صورت نعل اسب در سینی بچینید و روی پوست آن‌ها مخلوط آب لیمو و زعفران بزنید تا پوستش برشته شود.
  8. این غذا را می‌توانید در ماهیتابه نیز درست کنید، اما باید ماهی نیم پز باشد و مواد داخل شکم از قبل کمی سرخ شوند.
  9. نوشیدنی مناسب برای این غذا شربت آب لیمو تازه است و بهتر است از آب میوه‌های دیگر دوری کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا