رسپی

۴ روش متفاوت و عالی جهت تهیه خورش بامیه سنتی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه خورش بامیه اصیل جنوبی خوشمزه و مجلسی با گوشت و مرغ

بالاخره فصل بامیه آمد و وقت آن است که یکی از خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی، با مرغ و گوشت را درست کنیم و از طعم لذیذ آن لذت ببریم.

بامیه یکی از مغذی‌ترین سبزیجات است و سرشار از کلسیم می‌باشد. به همین دلیل مصرف آن در انواع خوراک و خورشت، به خصوص برای کودکان در حال رشد و افراد مسن، به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند.

دستور تهیه‌ی خورش بامیه مجلسی با گوشت یا مرغ و همچنین دستور پخت خورش بامیه جنوبی را در مجله رضیم بخوانید.

دستور تهیه مرحله به مرحله خورش بامیه جنوبی خوشمزه

1. دستور تهیه‌ی خورش بامیه مجلسی با گوشت گوسفند

مواد لازم :

  • گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
  • بامیه: ۶۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم

دستور تهیه :

۴ روش متفاوت و عالی جهت تهیه خورش بامیه سنتی (مرحله به مرحله)
  1. ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس گوشت گوسفند خرد شده و شسته شده را به پیازها اضافه کنید و سرخ کنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  2. ادویه‌ها شامل فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویه‌ها گرفته شود.
  3. گوجه فرنگی‌ها را رنده کرده و به مواد اضافه کنید. وقتی که آب گوجه فرنگی بخار شد، رب گوجه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. وقتی که رب هم سرخ شد، مقداری آب جوشیده گرم به خورش اضافه کنید. میزان آب باید به اندازه‌ای باشد که روی گوشت را به اندازه یک بند انگشت بپوشاند.
  5. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد خورش بامیه روی شعله ملایم بپزد. در این حین بامیه‌ها را کمی تمیز کنید. نباید ساقه بالای بامیه را از ته ببرید چون ممکن است بامیه‌ها له و وارفته شوند، زیرا شیره بامیه به خورش اضافه می‌شود و خورش لیز خواهد شد.
  6. بامیه‌ها را در مقداری روغن سرخ کنید تا رنگ سبز بامیه کمی تغییر کند و سپس شعله را خاموش کنید.
  7. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، بامیه‌ها را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد و آب آن کم شود.
  8. خورش بامیه کم آب است و می‌توانید آن را با نان برشته یا برنج و به همراه سبزی خوردن، ترشی یا سالاد شیرازی سرو کنید.

2. دستور تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی

می‌توانید خورش بامیه را با گوشت چرخ کرده قلقلی نیز درست کنید.

  1. برای این کار، گوشت قلقلی را به همان شیوه آماده کرده و تفت دهید.
  2. سپس آن را به پیاز و گوجه فرنگی تفت داده شده اضافه کنید.
  3. آب به خورش اضافه کرده و اجازه دهید خورش جا بیفتد و غلیظ شود.
  4. در نیم ساعت پایانی، بامیه‌های سرخ شده را اضافه کنید.
  5. خورش بامیه با این روش در کمتر از یک ساعت آماده می‌شود.


3. روش طبخ خورش بامیه با مرغ

در تهیه‌ی خورشت بامیه مجلسی با گوشت مرغ به همان روش قبلی اقدام کنید و بعد از تفت دادن تکه‌های مرغ، گوجه فرنگی و رب را اضافه کنید.

4. طرز پخت خورش بامیه مجلسی جنوبی

برای تهیه خورش بامیه مجلسی جنوبی به جای رب گوجه فرنگی از تمبر هندی و برای طعم‌دهی به خورش از یک بوته سیر استفاده کنید.

برای این کار، ابتدا گوشت گوسفند یا مرغ را با پیاز، یک بوته سیر رنده شده و گوجه فرنگی تفت دهید و سپس خورش را بپزید.

در نیم ساعت پایانی پخت، تمبر هندی را که در آب خیسانده‌اید، به خورش اضافه کنید.

“““html

خیس کرده و از صافی رد کرده‌اید، حالا همراه با بامیه‌ها به خورش اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد و غلیظ شود.

نکات مهم برای تهیه خورش بامیه مجلسی با گوشت یا مرغ

  1. بامیه‌ها را برای ۳۰ دقیقه پایانی پخت با نمک اضافه کنید چون بامیه‌ها خیلی زود پخته می‌شوند و اگر زودتر از موعد اضافه شوند، خورشتان له و خراب می‌شود.
  2. از ابتدا نمک را به خورش اضافه نکنید چون هم باعث می‌شود گوشت دیرتر بپزد، هم ممکن است رب گوجه‌فرنگی شوری داشته باشد و خورشتان شور شود.
  3. برخی افراد لپه هم به خورش بامیه اضافه می‌کنند. در این صورت لپه‌ها را جداگانه بپزید و وسط پخت خورش اضافه کنید.
  4. بهتر است از بامیه‌های کوچک و ریز برای تهیه خورش بامیه استفاده کنید تا خورش بهتر جا بیفتد و غلیظ‌تر شود.

۴ روش متفاوت و عالی جهت تهیه خورش بامیه سنتی


خواص فوق‌العاده بامیه که نمی‌دانستید!

  • بامیه هم فشار خون را تنظیم می‌کند و هم باعث کاهش کلسترول می‌شود. همچنین سرشار از فیبر است و به همین دلیل، سیر کننده و کمک به لاغری است.
  • این گیاه قند خون را کاهش می‌دهد و به همین دلیل برای افرادی که دیابت دارند بسیار مفید است (البته باید مراقب تاثیرش بر داروهای قند خون باشید).
  • بامیه برای افرادی که با یبوست مشکل دارند، بسیار مفید و درمانی است.
  • این گیاه سرشار از اسید فولیک، ویتامین A و ویتامین C است و به همین دلیل می‌تواند به عنوان یک ضد افسردگی و ضد استرس عمل کند.
  • بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماری‌ها از روده شروع می‌شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب، از بروز یبوست جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بواسیر را کاهش می‌دهد.
  • معمولاً برای رفع یبوست، سبوس گندم توصیه می‌شود، که ممکن است دیواره روده را حساس کند. اما موسیلاژ موجود در بامیه به آرامی روده را نرم کرده و خروج مدفوع را راحت‌تر می‌کند.
  • اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می‌شود که می‌تواند رگ‌ها را مسدود کند. ویتامین C نیز یکی از آنتی‌اکسیدان‌های مهم است. به همین دلیل این مواد مغذی کمک به پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌کند.

بیشتر بخوانید :

خواص شگفت‌انگیز مصرف گیاه بامیه در زمستان

چگونه خورش بامیه خوشمزه درست کنیم؟

نکته مهم در مورد مصرف بامیه

برای حفظ اثرات مثبت بامیه و آنزیم‌های هضمی آن، باید آن را کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا بخار ملایم تهیه کنید. ولی اگر دوست داشتید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا