۴ روش کاربردی برای خشک کردن انجیر بدون سیاه شدن

“`html
خشک کردن انجیر در خانه بسیار ساده است، اما اگر روش اشتباهی را انتخاب کنید، ممکن است رنگ انجیرها تیره شود. پس چطور میتوانیم انجیر را خشک کنیم که این مشکل پیش نیاید؟ در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم به شما آموزش میدهیم که چگونه انجیر را خشک کنیم بدون اینکه تیره شود.
روش تهیه انجیر خشک بدون تیره شدن به روش آبپز
آبپز کردن انجیر قبل از خشک کردن باعث میشود تا آنها تیره نشوند. این کار آنزیمهای فعال موجود در انجیر را تخریب میکند و از فرآیند اکسیداسیون جلوگیری میکند. پس از این مرحله، رنگ انجیر حفظ میشود.
برای این روش، ابتدا باید انجیرها را بشویید و آبکش کنید. سپس یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. انجیرهای شستهشده را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس دوباره آبکش کنید. بعد از آن، اجازه دهید انجیرها کاملاً خشک شوند. سپس آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و در نور غیرمستقیم آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.
به یاد داشته باشید که قرار دادن انجیرها در نور مستقیم خورشید باعث تیره شدن آنها میشود. بنابراین بهتر است که انجیرها را در یک مکان آفتابی، ولی دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
بیشتر بخوانید: خواص انجیر برای معده درد و طریقه مصرف آن
بیشتر بخوانید: روش نگهداری انگور تازه در طولانیمدت و سالم ماندن آن
روش خشک کردن انجیر بدون تیره شدن با کمک آبمیوه
یکی از دلایل تیره شدن انجیر بعد از خشک شدن، واکنش قندها و پروتئینهای آن با اکسیژن هوا است. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید از آبمیوههای حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا آب پرتقال استفاده کنید.
برای این روش، مقداری آب لیمو یا آب پرتقال طبیعی تهیه کنید. سپس برای هر کیلوگرم انجیر، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو یا آب پرتقال را با ۱ لیتر آب ولرم ترکیب کنید. انجیرها را در این محلول قرار دهید و بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه آنها را آبکش کنید.
یکی از سادهترین روشها برای خشک کردن انجیر بدون تیره شدن، قرار دادن آنها در آفتاب است. در این روش، بهتر است انجیرها را در یک سینی یا روی پارچه بگذارید و سینی را در مقابل نور آفتاب قرار دهید. همچنین میتوانید از دستگاه میوه خشککن یا فر نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: با این ۷ مدل انگور، مویز درست کنید
بیشتر بخوانید: رسپی میلک شیک انجیر خشک
روش خشک کردن انجیر با پودر متابی سولفیت
در روشهای صنعتی و برای خشک کردن مقدار زیاد انجیر، معمولاً از پودری به نام متابی سولفیت استفاده میشود. این پودر از تغییر رنگ انجیر جلوگیری میکند و به حفظ رنگ آن پس از خشک شدن و جلوگیری از رشد باکتریها و قارچها کمک میکند.
در این روش باید ۱ گرم متابی سولفیت را در…
“““html
۱ لیتر آب درست کنید. بعد از آن انجیرها را برای چند دقیقه در این محلول بریزید. سپس آنها را آبکش کنید و به طریقی که خودتان میپسندید، خشک کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای تهیه لواشک انجیر؛ ساده و لذیذ
روش خشک کردن انجیر با چای
چای سیاه دارای مادهای به نام تانن است که به حفظ رنگ طبیعی میوهها کمک میکند و از سیاه شدن آنها جلوگیری میکند. برای اینکه انجیرها در زمان خشک شدن سیاه نشوند، میتوانید کمی چای سیاه را در آب جوش بریزید و چند دقیقه بگذارید روی حرارت تا دم بکشد و تیره شود.
بعد از آن، انجیرها را در این چای غلیظ بگذارید. چند دقیقه بعد انجیرها را آبکش کنید و از هر طریقی که دوست دارید برای خشک کردن آنها استفاده کنید. ممکن است در این روش طعم انجیرها کمی تغییر کند.
بیشتر بخوانید: چطور زنجبیل را خشک کنیم؟
بیشتر بخوانید: رسپی اسموتی انجیر و هلو
روشهای جلوگیری از سیاه شدن انجیر خشک
سیاه شدن انجیر خشک ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. معمولا شرایطی که در آن انجیر خشک میشود بر رنگ آن تاثیر میگذارد. در ادامه به مهمترین روشها برای جلوگیری از سیاه شدن انجیر خشک اشاره میکنیم.
۱- انجیر را برای مدت طولانی در معرض هوا قرار ندهید
انجیر خشک آهن زیادی دارد و اگر برای مدت طولانی در معرض اکسیژن قرار بگیرد، اکسیده شده و رنگش تیره میشود. در واقع، در انجیر آنزیمهایی وجود دارند که با قرار گرفتن در معرض هوا تیره میشوند.
بیشتر بخوانید: ۲ روش آسان برای تهیه کمپوت انجیر خانگی (با انجیر خشک و تازه)
۲- از قرار دادن انجیر در هوای گرم پرهیز کنید
اگر انجیر را در هوای گرم خشک کنید، ممکن است رنگ آن تیره شود. برای جلوگیری از سیاه شدن، بهتر است در دمای مناسب و دور از گرمای شدید خشک کنید.
۳- مراقب نور خورشید باشید
یکی دیگر از دلایل سیاه شدن انجیر پس از خشک شدن، قرار گرفتن در نور مستقیم خورشید به مدت طولانی است. بهتر است در حین خشک کردن، آن را در جایی آفتابی ولی دور از نور مستقیم خورشید بگذارید.
۴- از آفات مراقبت کنید
قرار گرفتن انجیر در محیطی آلوده میتواند باعث رشد میکروب و آفات شود و رنگ آن را تیره کند. باید از انجیر در برابر آلودگیهای محیطی محافظت کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی سرکه انجیر
بیشتر بخوانید: رسپی شیره انجیر خانگی
نکات و فوت و فنهای رسپی انجیر خشک بدون سیاه شدن
“““html
چگونه انجیر را خشک کنیم
- برای خشک کردن انجیر، حتماً باید از انجیرهای سالم و خشک استفاده کنید.
- بهتر است از انجیرهایی که شسته نشدهاند برای خشک کردن در آفتاب استفاده کنید. اگر انجیرها را بشویید، احتمال کپک زدن و خراب شدن آنها بیشتر میشود.
- برای خشک کردن انجیر با دستگاه میوه خشک کن، ابتدا انجیرها را بشویید و تمیز کنید. سپس آنها را به صورت ورقهای برش داده و روی سینی دستگاه قرار دهید. دستگاه میوه خشک کن را روشن کنید و بگذارید انجیرها چند ساعت خشک شوند. این روش باعث میشود طعم و رنگ میوه بهتر حفظ شود و انجیرها بدون اینکه سیاه شوند، خشک شوند.
- اگر میخواهید انجیر را در فر خشک کنید، ابتدا آنها را بشویید و آب اضافیشان را بگیرید. سپس آنها را به صورت حلقهای برش دهید.
- برای خشک کردن در فر، سینی را با ورق آلومینیومی بپوشانید. سپس فر را با دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و سینی را در فر قرار دهید تا انجیرها به خوبی خشک شوند.
- برای خشک کردن انجیر در فر، سولاردم و میوه خشک کن مناسب است. بهتر است انجیرها را به صورت ورقهای برش دهید.
- استفاده از پودر متابی سولفیت برای خشک کردن انجیر ممکن است باعث حساسیت شود و به همین دلیل این نوع انجیر برای همه افراد مناسب نیست.
در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که چگونه انجیر را خشک کنیم تا سیاه نشود. به یاد داشته باشید که روشهای مختلفی برای جلوگیری از سیاه شدن انجیر خشک وجود دارد و اگر از ترفندهای سادهای که در این مقاله گفته شد استفاده کنید، رنگ انجیر شما هرگز سیاه نمیشود.