۴ مرحله جهت تهیه کیک خیس و اسفنجی خرمالو و گردو (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کیک خیس خرمالو و گردو + نکات مهم خشک نشدن و پف کردن کیک
۲۰ اکتبر، روز جهانی سرآشپز یا همان «شف» است. این روز را نهتنها برای آشپزها و سرآشپزهای حرفهای، بلکه به تمام کسانی که به آشپزی علاقه دارند و در آشپزخانه فعالیت میکنند، تبریک میگوییم.
به همین بهانه امروز زمان خوبی است تا دست به کار شوید و یک کیک خوشمزه درست کنید. چه چیزی بهتر از این که یکی از شیرینیهای فصل پاییز، خرمالوهای تازه و خوشمزه را در دست داشته باشید.
دستور تهیه مرحله به مرحله کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی را در مجله رضیم ببینید.
دستور تهیه کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی
دستور تهیه کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی + نکات مهم خشک نشدن و پف کردن کیک
مواد لازم :
- آرد همه منظوره: ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۳ عدد در دمای اتاق
- وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری
- شکر: ۳۰۰ گرم
- بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- جوش شیرین: ¼ قاشق چایخوری
- پوره خرمالو: ۱ پیمانه یا یک لیوان فرانسوی
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ¼ قاشق چایخوری
- گردو ریز خرد شده: ۶۰ گرم
- روغن مایع: ۱ پیمانه
دستور تهیه کیک خرمالوی خوشمزه و عالی با گردو
دستور تهیه کیک خیس خرمالو و گردو با بافت نرم و اسفنجی+نکات مهم خشک نشدن و پف کردن کیک
مرحله اول
فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
۳ یا ۴ خرمالوی بزرگ و رسیده را شسته و پوست بکنید.
خرمالوها را پوره کنید. برای این کار میتوانید از گوشتکوب برقی یا دستی استفاده کنید.
مرحله دوم
حالا آرد، بیکینگ پودر، نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کرده و الک کنید.
سپس دارچین را اضافه نمایید. در ظرفی جداگانه، تخممرغها را بشکنید و خوب هم بزنید و بعد شکر و وانیل را اضافه کنید.
این مخلوط را هم بزنید تا یک ترکیب کرمی به دست بیاید. حالا پوره خرمالو را به این مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
مرحله سوم
آرد را به آرامی در سه مرحله به مخلوط اضافه کرده و با لیسک هم بزنید.
گردو را هم اضافه کنید و به قدری هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
مرحله چهارم
قالب کیک را چرب کنید و آرد بپاشید. قالب را چند بار به سطح کار بزنید تا آرد اضافی خارج شود و فقط یک لایه نازک آرد باقی بماند.
بهترین نوع قالب برای پخت کیکهای میوهای، قالبهای میانتهی هستند. مایه کیک را داخل قالب بریزید و به مدت ۵۰ دقیقه در وسط فر بپزید.
در این مدت درب فر را باز و بسته نکنید تا کیک به خوبی پف کند. بعد از ۵۰ دقیقه، با نوک چنگال یا خلال دندان میزان پخت کیک را بررسی کنید.
اگر مایه کیک به نوک چنگال یا خلال دندان نچسبید، کیک آماده است. در غیر این صورت، ۱۰ دقیقه دیگر به کیک وقت دهید تا کاملا بپزد. میتوانید نکات مهم در مورد پف کردن و نرم نگه داشتن کیکها را در اینجا بررسی کنید.
بیشتر بخوانید :
بستنی خرمالو : روشی عالی برای تهیه بستنی خرمالو
مربای خرمالو – دستور تهیه مربای خرمالو خانگی خوشمزه و خوشرنگ
اسموتی خرمالو : ۴ مدل اسموتی جدید و مغذی با خرمالو
دستور تهیه کیک کرمدار شکلاتی خوشمزه با خرمالو در منزل
کیک کرمدار شکلاتی یکی دیگر از کیکهای خوشمزه و مجلسی است و …
مواد لازم کیک خرمالو
- روغن مایع
“““html - 1 پیمانه
- شکر 300 گرم یا یک پیمانه + یک دوم پیمانه
- تخم مرغ 3 عدد متوسط
- آرد 300 گرم یا دو پیمانه
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
- جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری
- بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- رنده جوز هندی نصف قاشق چایخوری
- خرمالوی پوست گرفته و له شده 1 پیمانه
- گردوی نگینی خرد شده 40 گرم
مراحل تهیه و پخت کیک خرمالو
برای درست کردن کیک خرمالو خوشمزه ابتدا شکر و تخممرغها را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط میکنیم تا غلیظ و سفید شود.
سپس روغن مایع را اضافه کرده و هم میزنیم تا همه با هم ترکیب شوند.
در یک کاسه دیگر، آرد، جوش شیرین، بیکینگ پودر، نمک، رنده جوز هندی، و دارچین را با هم مخلوط کرده و یک یا دو بار الک میکنیم.
حالا مخلوط آرد را به کاسه تخممرغها اضافه کرده و با لیستک آرام آرام هم میزنیم تا خمیر یکدستی بوجود بیاید.
پس از آن، خرمالو را به دو نیم تقسیم کرده و با قاشق گوشت آن را خارج میکنیم و در غذاساز میریزیم تا کاملاً این میوه نرم و یکدست شود.
سپس خرمالوی له شده را کمکم به خمیر کیک اضافه کرده و با لیستک به آرامی هم میزنیم تا کاملاً مخلوط شود. در آخر گردوی خردشده را هم اضافه میکنیم و مخلوط مینماییم.
برای این کیک من از یک قالب 25 سانتیمتری استفاده میکنم. قالب را چرب کرده و کمی آرد روی آن میپاشیم.
حالا مایه کیک را داخل قالب میریزیم و بعد آن را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 50 تا 60 دقیقه قرار میدهیم تا بپزد. فر را باید 15 دقیقه قبل از کار روشن کنید.
برای اطمینان از پخت کیک، یک خلال چوبی تمیز را داخل کیک فرو میبریم. اگر تمیز بیرون آمد، کیک کامل پخته است. بعد آن را از فر خارج کرده و اجازه میدهیم کمی خنک شود. سپس کیک را در ظرف سرو برمیگردانیم.
امیدواریم از خوردن این کیک خرمالو خوشمزه لذت ببرید.