رسپی

۵ روش‌ نگهداری غوره برای طولانی مدت بدون کپک زدن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غوره، میوه نارس انگور است که طعمی ترش و خوشمزه دارد و به عنوان چاشنی در غذاها و سالادها کاربرد دارد. با شروع فصل تابستان، غوره تازه در بازار فراوان می‌شود و خیلی‌ها به دنبال روش‌هایی برای نگهداری و حفظ تازگی آن برای مدت طولانی‌تر هستند. در این مقاله از رضیم بلاگ به روش‌های مختلف نگهداری غوره به مدت طولانی می‌پردازیم.

۱- نگهداری غوره در یخچال

برای شروع، غوره‌ها را آرام و با آب خنک بشویید تا گرد و غبار و آلودگی‌ها پاک شود.

از شستن شدید آنها پرهیز کنید چون ممکن است پوست غوره‌ها آسیب ببیند. بعد از شستشو، غوره‌ها را کاملاً با یک دستمال تمیز یا حوله خشک کنید.

بیشتر بخوانید: اگر آبغوره کپک زده بود چه کنیم؟

هر رطوبت باقی‌مانده می‌تواند باعث فساد و کپک‌زدن غوره‌ها شود. سپس، آن‌ها را در یک ظرف یا کیسه پلاستیکی درب‌دار قرار داده و در قسمت جلویی یخچال نگهداری کنید (جایی که دمای آن کمی بالاتر است).

این روش خیلی ساده و پرکاربرد است و می‌توانید به راحتی به غوره دسترسی داشته باشید. با این روش، غوره‌ها تا ۳ تا ۵ روز در یخچال تازه می‌مانند و بعد از آن کم‌کم کیفیت و طعم خود را از دست می‌دهند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی موسیر خانگی

۲- نگهداری غوره در فریزر

در این روش هم بعد از شستن، باید غوره‌ها را خوب خشک کنید. سپس، آن‌ها را در کیسه‌های فریزر به صورت دانه‌ای یا خوشه‌ای قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.

غوره‌ها را باید به آرامی جابه‌جا کنید و از انباشتن آن‌ها روی هم پرهیز کنید، چون فشار به آن‌ها می‌تواند موجب فاسد شدن سریع‌ترشان شود.

فریز کردن، یک راه خوب برای نگهداری بلندمدت غوره‌هاست و آن‌ها می‌توانند تا ۱۲ ماه در فریزر سالم بمانند. ولی بعد از فریز شدن، غوره‌ها ممکن است کمی از طراوت و خوشمزگی خود را از دست بدهند و طعمشان تغییر کند.

بیشتر بخوانید: ۴ روش برای نگهداری آلبالو در مدت طولانی

استفاده از کیسه‌های فریزر با سایز مناسب و دارای درب کمک می‌کند تا بو و طعم سایر مواد غذایی به غوره‌ها نفوذ نکند. کیسه‌های حاوی غوره را با فاصله در فریزر قرار دهید تا هوای سرد به‌راحتی دور آن‌ها بچرخد.

۳- نگهداری غوره در آب نمک

همانند روش‌های قبل، غوره‌ها را بخوبی بشویید و خشک کنید.

سپس، غوره‌های دانه‌دانه شده را در یک ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی درب‌دار قرار دهید. بعد، آب نمک (۱ قاشق غذاخوری نمک در ۱ لیتر آب) را به آن‌ها اضافه کنید تا کاملاً در آب غوطه‌ور شوند.

۵ روش‌ نگهداری غوره برای طولانی مدت بدون کپک زدن

این ظرف را در یخچال نگهداری کنید. این روش کمک می‌کند تا طراوت و طعم غوره حفظ شود و آن‌ها می‌توانند تا ۲ تا ۳ هفته در این شرایط سالم بمانند.

فقط توجه کنید که طعم شور آب نمک ممکن است برای همه خوشایند نباشد.

بیشتر بخوانید: ۳ دستور تهیه شربت غوره

۴- نگهداری غوره در سرکه

در این روش، بعد از شستشوی غوره‌ها و خشک کردن، آن‌ها را از شاخه جدا کنید.

سپس، آن‌ها را در ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی درب‌دار قرار دهید و اطمینان حاصل کنید درب آن‌ها محکم بسته شده باشد. سپس، سرکه (به نسبت مساوی سرکه و آب) را به غوره‌ها اضافه کنید تا کاملاً در سرکه غوطه ور شوند.

“`

بیشتر بخوانید: رسپی ترشی قارچ با سبزیجات

نگهداری غوره در سرکه

برای نگهداری غوره، آن‌ها را در یخچال قرار دهید. نگهداری در سرکه به حفظ طعم ترش و خوشمزه غوره‌ها کمک می‌کند و در این حالت، می‌توانید تا ۱ تا ۲ ماه آن‌ها را نگه دارید.

در این روش، طعم سرکه به غوره‌ها منتقل می‌شود و ممکن است برای برخی افراد خیلی تند و عجیب باشد.

بیشتر بخوانید: ترفندهای قرمز شدن رنگ آبغوره خانگی

۵- خشک کردن غوره

خشک کردن غوره یک روش قدیمی برای نگهداری طولانی‌مدت است. غوره‌های خشک شده (قره‌قوروت) را می‌توان به مدت چند سال در شرایط مناسب نگه داشت.

برای خشک کردن، غوره‌های سفت و بدون لک را انتخاب کنید. آن‌ها را بشویید و بگذارید کاملاً خشک شوند.

غوره‌ها را روی یک پارچه تمیز و نازک بگذارید تا در زیر نور مستقیم خورشید خشک شوند. هر چند روز یکبار، آن‌ها را زیر و رو کنید تا یکنواخت خشک شوند. این کار زمان‌بر (حدود یک تا دو هفته) است و ممکن است تحت تأثیر آب و هوا باشد.

بیشتر بخوانید: رسپی‌ ترشی لیته خوشمزه؛ به روش خانگی

روش دیگر خشک کردن غوره استفاده از فر است.

در این روش، غوره‌ها را روی سینی فر بچینید. فر را با کمترین درجه حرارت (حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد) روشن کنید و درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود.

هر چند ساعت یکبار، غوره‌ها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند. این روش از روش خشک کردن زیر نور خورشید سریع‌تر است، ولی مصرف انرژی بیشتری دارد. اگر دستگاه خشک‌کن میوه دارید، می‌توانید از آن هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: جلوگیری از کپک زدن آبغوره با ۳ ترفند خانگی

دستورالعمل‌های دستگاه را برای تنظیم دما و زمان خشک کردن دنبال کنید. پس از خشک شدن کامل، غوره‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید رطوبتی در آن‌ها باقی نمانده است. سپس، آن‌ها را در ظرف درب‌دار و در یک جای خشک و خنک نگهداری کنید.

برای حفظ رنگ سبز غوره‌ها، می‌توانید قبل از خشک کردن، آن‌ها را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد فرو ببرید. هر از گاهی، غوره‌های خشک شده را بررسی کنید تا از وجود کپک یا آفت مطمئن شوید.

بیشتر بخوانید: رسپی گرده غوره خانگی

۵ روش‌ نگهداری غوره برای طولانی مدت بدون کپک زدن
بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت غوره بستگی به نیاز و امکانات شما دارد. فریز کردن، روشی سریع و مناسب برای حفظ طعم و کیفیت غوره است، در حالی که خشک کردن، روشی سنتی برای نگهداری بسیار طولانی مدت آن است.

سایت رسپی آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا