۵ روش پخت برنج هاشمی؛ آبکش، کته و…

“`html
برنج هاشمی یکی از بهترین و اصیلترین برنجهای ایرانی است. اگر با روش درست آن را بپزید، خیلی خوب قد میکشد و عطر و طعم عالی خواهد داشت. دانههای برنج هاشمی به صورت خام حدود ۱.۱۳ میلیمتر طول دارند و بعد از پخت اندازه آنها به حدود ۲.۷ میلیمتر میرسد.
در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با روش پخت برنج هاشمی و تمامی نکات مهم برای آماده کردن این برنج آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه برنج هاشمی آبکش
برای تهیه برنج هاشمی به مواد زیر نیاز دارید:
برنج هاشمی | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب | به مقدار لازم |
نمک | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | به مقدار لازم |
مراحل تهیه برنج هاشمی به صورت آبکش
بهترین روش برای پخت برنج هاشمی، روش آبکش کردن آن است. آمادهسازی برنج حدود ۲ ساعت به طول میانجامد و برای پخت برنج به این روش نیز حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارید. کالری هر ۱۰۰ گرم از این برنج حدود ۳۷۵ کیلوکالری است.
در ادامه مراحل پخت برنج هاشمی به روش آبکش را میبینید.
مرحله اول: شستن برنج
ابتدا برنج را بشویید و چند بار آبکشی کنید تا گرد و غبار و آلودگی سطح آن به طور کامل پاک شود. برنج را باید آنقدر بشویید که آب آن کاملاً شفاف شود.
توجه: هنگام شستن برنج، دانهها را چنگ نزنید زیرا این کار باعث شکسته شدن برنج میشود.
مرحله دوم: خیساندن برنج
برنج شسته شده را در یک ظرف آب بریزید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب بگذارید. این کار به پخت بهتر برنج کمک میکند و باعث میشود بعد از پخت بهتر قد بکشد. هر چقدر برنج کهنهتر باشد، زمان بیشتری برای خیساندن نیاز دارد.
مرحله سوم: آمادهسازی آب جوش
در یک قابلمه، مقداری آب جوش بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. کمی نمک به آب اضافه کنید و بگذارید تا آب به جوش بیاید.
مرحله چهارم: جوشاندن برنج
زمانی که آب جوشید، برنج را به آن اضافه کنید. حدود ۷ تا ۸ دقیقه صبر کنید تا برنج نیمپز شود و دانهها به خوبی قد بکشند. در این مرحله، سطح برنج باید نرم شده و داخل آن کمی سفت باشد. اگر برنج به این حالت رسید، برای آبکش کردن آماده است.
بیشتر بخوانید: آیا برنج را قبل از پخت باید شست یا نه؟
مرحله پنجم: آبکش کردن برنج
بعد از نیمپز شدن برنج، آن را آبکش کنید تا آب اضافی خارج شود. مقداری آب سرد روی برنج بریزید تا پخت آن متوقف شود. دقت کنید که شستن برنج با آب یخ ممکن است دانهها را بشکند.
مرحله ششم: دم کردن برنج
حال برنج را در قابلمهای قرار دهید و روی آن را بپوشانید…
“““html
در مرحله اول مقداری روغن را در قابلمهای که انتخاب کردهاید بریزید. برای تهیه ته دیگ، مقداری برنج را با زعفران ترکیب کرده و کف قابلمه بگذارید. سپس باقیماندهی برنج را روی آن اضافه کنید.
حالا کمی روغن و آب به برنج اضافه کرده و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید برنج به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد و آماده شود.
رسپی برنج هاشمی کته
تهیه برنج هاشمی به صورت کته بسیار ساده است. ابتدا برنج را به مدت ۲ ساعت در آب بخیسانید و سپس آن را در قابلمه قرار دهید. آب را به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج بریزید و مقداری نمک هم اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا برنج بجوشد. وقتی آب برنج کمی تبخیر شد، شعله را کم کنید. کمی روغن به برنج اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا برنج به آرامی بپزد.
اگر احساس کردید برنج هنوز خام است، میتوانید کمی آب دیگر به آن اضافه کنید و منتظر باشید تا به خوبی دم بکشد.
بیشتر بخوانید: راهکارهای افزایش عمر نگهداری برنج خام در منزل
طرز پخت برنج لاشه هاشمی
برنج لاشه به برنجهایی گفته میشود که دانههای سالمی دارند، اما نوک آنها کمی شکسته است. این نوع برنج معمولا نسبت به برنج نیم دانه سالمتر است و شکستهگی کمتری دارد.
روش پخت این برنج مشابه برنج معمولی است، اما به خاطر دانههای کمی شکسته، باید از آب کمتری استفاده کنید تا برنج بیشتر له نشود.
برای پخت این برنج بهتر است زمان جوشاندن را کمتر کنید تا شفته نشود. میتوانید برنج لاشه هاشمی را هم به روش آبکش و هم دمی آماده کنید.
طرز پخت برنج نیم دانه هاشمی
پخت برنج نیم دانه معمولاً دقت بیشتری میطلبد. این برنج ممکن است خیلی سریع شل شود، بنابراین برای پخت آن از آب کمتری استفاده کنید و زمان جوشیدن را هم کمتر کنید. میتوانید این برنج را به صورت کته هم تهیه کنید.
یادتان باشد برنج نیم دانه نباید مدت زیادی در آب بماند و بهتر است بیشتر از نیم ساعت آن را بخیسانید. برای پخت آن کمی کمتر از یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج در قابلمه آب بریزید و همراه با مقداری نمک برنج را روی حرارت بگذارید تا بپزد.
طرز پخت برنج ایرانی هاشمی رستورانی
برای پخت برنج هاشمی به سبک رستورانی، آن را باید بر روی بخار آب بپزید. در بسیاری از رستورانها برنج را طوری میپزند که بدون ته دیگ باشد و به خوبی قد بکشد. برای این کار باید دو قابلمه آب را روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید.
ابتدا برنج خیسانده شده را در یکی از آنها بریزید و اجازه دهید بجوشد و وقتی که برنج قد کشید و نیم پز شد، آن را آبکش کنید. سپس آبکش فلزی را روی…
“““html
یک قابلمه آب جوش دیگر آماده کنید و درب آن را بگذارید. بگذارید برنج شما روی بخار آب پخته و دم بکشد.
با این روش، برنج در عرض ۱۰ دقیقه آماده میشود و به خوبی قد میکشد.
نکات و فوت و فنهای پخت برنج هاشمی
در اینجا چند نکته مهم برای تهیه برنج هاشمی را به شما میگوییم. با ما همراه باشید.
- برای پخت برنج هاشمی حتماً از برنجهای سالم و باکیفیت استفاده کنید تا برنج به خوبی قد بکشد.
- قبل از پخت برنج، آن را ۱ تا ۲ ساعت در آب بخیسانید.
- اگر برنج شما کهنهتر است، آن را برای مدت طولانیتری در آب بگذارید. اما اگر برنج تازه دارید، نباید آن را خیلی بخیسانید زیرا ممکن است شفته و شل شود. برای برنج تازه، از آب کمتری استفاده کنید و بعد از نیم پز شدن، سریعاً آن را آبکش کنید.
- روش پخت برنج طارم هاشمی مانند سایر برنجهاست. این برنج معمولاً خوب قد میکشد و دانه دانه میشود.
- اگر برنج را بدون خیساندن میپزید، باید آن را برای مدت طولانیتری در آب بجوشانید و همچنین از آب بیشتری استفاده کنید.
- برای اینکه برنج شما در حین پخت سفید و خوب قد بکشد، میتوانید هنگام جوشیدن ۲ قاشق آبلیمو یا سرکه به آن اضافه کنید.
- یکی از ترفندهای قد کشیدن برنج این است که هنگام آبکشی به آن یخ اضافه کنید.
- در زمان دم کردن برنج بهتر است برنجها را به صورت کله قندی یا هرمی در قابلمه بریزید و با پشت قاشق چند سوراخ روی برنجها ایجاد کنید تا بخار به خوبی در قابلمه پخش شود.
- روش پخت برنج هاشمی کشت دوم هیچ تفاوتی با سایر برنجها ندارد و معمولاً عطر و طعم بهتری دارد که آن را محبوبتر میکند.
بیشتر بخوانید: بررسی تفاوتهای برنج دمی یا کتهای با آبکش
برنج هاشمی یکی از خوشعطر و طعمترین انواع برنج شمالی است که به خوبی قد میکشد و طعم بسیار لذیذی دارد. همانطور که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم اشاره شده، شما میتوانید این برنج را به روشهای مختلف آبکش و کته تهیه کنید و در کنار انواع خورش سرو نمایید.