رسپی

۵ مدل غذای لذیذ و خوشمزه با نخود فرنگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

انواع غذا با نخود فرنگی؛ دستور تهیه ۴ غذای منحصر به فرد

رضیم : انواع غذا با نخود فرنگی را می‌توان به صورت غذا با نخود فرنگی و ذرت، غذا با نخود فرنگی و قارچ، خورش نخود فرنگی خوشمزه و غذا با نخود فرنگی و … معرفی کرد.

۵ مدل غذای لذیذ و خوشمزه با نخود فرنگی (مرحله به مرحله)

معرفی انواع غذای ساده و خوشمزه با نخود فرنگی

نخود فرنگی یکی از سبزی‌های فصل بهار است و در گذشته بیشتر برای تهیه غذاهایی مثل سالاد الویه، سالاد ماکارونی و کوکو نخودفرنگی استفاده می‌شد.

خانم‌های خانه‌دار که از غذاهای تکراری خسته شده‌اند و تمایل دارند برنامه غذایی خود را متنوع‌تر کنند، می‌توانند با دستور تهیه انواع غذا با نخود فرنگی آشنا شوند.

۱. سالاد ماکارونی با نخود فرنگی و ذرت

یکی از غذاهای خوشمزه با نخود فرنگی، ترکیبی از ذرت و سایر سبزیجات است که به شکل یک سالاد ماکارونی سرد سرو می‌شود.

مواد لازم جهت تهیه سالاد ماکارونی با نخود فرنگی و ذرت

  • پاستای فرمی ۲ پیمانه
  • سیب‌زمینی متوسط ۱ عدد
  • هویج پخته و نگینی خرد شده ۱/۲ پیمانه
  • ذرت پخته ۱/۲ پیمانه
  • پیازچه ریز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی نگینی خرد شده ۱/۲ پیمانه
  • کرفس نگینی خرد شده ۱/۲ پیمانه
  • سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
  • ماست چکیده شیرین ۵ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه سالاد ماکارونی با نخود فرنگی و ذرت

  1. یک قابلمه متوسط را پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. سپس پاستای فرمی را با کمی نمک به آب جوش اضافه کنید و بگذارید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد تا نرم شود.
  2. پاستا را آبکش کرده و کمی آب سرد روی آن بریزید. بگذارید پاستا کنار بماند تا آب اضافی‌اش خارج شود.
  3. سیب‌زمینی را بپزید، پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید.
  4. سیب‌زمینی خرد شده، هویج، ذرت، پیازچه، گوجه‌فرنگی، کرفس و پاستای آبکش شده را در یک کاسه بریزید.
  5. در یک کاسه دیگر سس مایونز، ماست چکیده، آبلیمو، نمک و فلفل را مخلوط کنید تا یکدست شود.
  6. سس را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد را بپوشاند.
  7. سالاد را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود و سپس سرو کنید.

۲. خورش نخود فرنگی خوشمزه

خورش نخود فرنگی یک غذای زیبا با ترکیب رنگ‌های جذاب است و به خاطر وجود پروتئین گوشت و سبزیجات مختلف، ارزش غذایی بالایی دارد.

مواد لازم جهت تهیه خورش نخود فرنگی

  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • گوشت گوسفند خرد شده ۳۵۰ گرم
  • نخود فرنگی ۱.۵ پیمانه
  • هویج متوسط ۲ عدد
  • سیب‌زمینی متوسط ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل و پودر سیر به میزان لازم

دستور تهیه خورش نخود فرنگی خانگی

  1. پیاز را خرد کنید و با ۲ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا نرم شود.
  2. گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. زردچوبه، فلفل و پودر سیر را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها به مشام برسد.
  4. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد تا بوی خامی‌اش گرفته شود.
  5. ۵ تا ۶ پیمانه آب بریزید و بعد از جوش آمدن، درب قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت بپزد.
  6. نیم ساعت آخر پخت، نمک را اضافه کنید و هویج‌های خرد شده را بریزید.
  7. اگر از نخود فرنگی تازه استفاده می‌کنید، آن را در این مرحله همراه با هویج‌ها اضافه کنید، ولی اگر نخود فرنگی کنسروی یا پخته دارید، پس از نرم شدن هویج‌ها آن را به خورش اضافه کنید.
  8. در انتها چاشنی خورش مانند آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج را به دلخواه اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد تا طعم‌ها مخلوط شوند.

“““html
یا آب نارنج باشد را اضافه کنید.

  • سیب زمینی‌ها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
  • خورش نخود فرنگی را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید.
  • ۳. غذا با نخود فرنگی و برنج

    یکی از انواع غذا با نخود فرنگی، ترکیبی از این سبزی با برنج است که به شکل‌های مختلفی درست می‌شود و دستور تهیه یک نوع از آن در ادامه ارائه شده است.

    مواد لازم جهت تهیه غذا با نخود فرنگی و برنج

    • پیاز ۱ عدد
    • روغن کنجد ۱ قاشق غذاخوری
    • هویج ۲ عدد
    • نخود فرنگی پاک شده ۲۵۰ گرم
    • فلفل دلمه‌ای قرمز ۱ عدد
    • فیله مرغ ۴۰۰ گرم
    • سس سویا ۲ قاشق غذاخوری
    • برنج پخته ۳ پیمانه
    • نمک و فلفل به میزان لازم

    دستور تهیه غذاهای پرخاصیت با نخود فرنگی و برنج

    1. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه با روغن کنجد تفت دهید تا نرم شود.
    2. فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
    3. هویج‌ها را شسته، پوست بگیرید، به صورت نگینی خرد کنید و به تابه اضافه کنید.
    4. نخود فرنگی را با مقداری آب و نمک بپزید تا کاملا نرم شود، سپس به تابه اضافه کرده و هم بزنید.
    5. مواد را چند دقیقه با هم تفت دهید، سپس فیله مرغ پخته و ریش ریش شده را اضافه کنید و به تفت دادن مواد ادامه دهید.
    6. سس سویا، نمک، و فلفل را مخلوط کرده، به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
    7. در انتها برنج پخته را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
    8. غذا را در ظرف سرو بکشید و به صورت داغ مصرف کنید.

    ۴. ته چین گوشت و نخود فرنگی

    مواد لازم :

    • پیاز ۱ عدد
    • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
    • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
    • آب جوش ۱/۲ پیمانه
    • نخود فرنگی ۱/۵ پیمانه
    • برنج ۲/۵ پیمانه
    • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه پلویی به میزان لازم
    • روغن به میزان لازم

    دستور تهیه ته چین گوشت و نخود فرنگی

    1. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
    2. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
    3. نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه پلویی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.
    4. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و دو سه دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
    5. نیم پیمانه آب جوش اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد و سس گوشت غلیظ شود.
    6. نخود فرنگی را با کمی آب و نمک آبپز کنید، سپس آن را به مایه گوشت اضافه کنید. برنج را آبکش کنید.
    7. یکی دو قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس برنج آبکش و مایه‌ی گوشت را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید.
    8. پلو را دم گذاشته و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا نخود پلو دم بکشد و آماده سرو شود.

    ۵ مدل غذای لذیذ و خوشمزه با نخود فرنگی

    بیشتر بخوانید :

    ۵ غذای گیاهی خوشمزه و آسان با سویا + عکس

    ۸ غذای لذیذ و خوشمزه با پنیر پیتزا

    دستور تهیه ۸ غذای دریایی بی نظیر با ماهی + عکس

    5. املت نخود فرنگی

    مواد لازم :

    • تخم مرغ 1 عدد
    • گوجه فرنگی 2 الی 3 عدد
    • نخود فرنگی نیم پیمانه
    • نمک به قدر کافی
    • پودر فلفل سیاه به میزان لازم
    • روغن حیوانی یا کره 1 قاشق چای خوری
    • رب گوجه فرنگی به میزان لازم
    • جعفری خرد شده قدری

    دستور تهیه املت نخود فرنگی

    1. پوست و دانه گوجه فرنگی را جدا کنید و قسمت گوشتی گوجه فرنگی را به قطعات ریز خرد کنید و روی حرارت گذاشته و رب گوجه فرنگی و نمک را هم اضافه کنید تا زمانی که آب آن تبخیر شود بعد نخود فرنگی پخته شده را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
    2. تخم مرغ را با چنگال بزنید و در ماهیتابه نچسب روغن یا کره بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.
    3. “““html

    4. قبل از اینکه روغن داغ شود، ماهیتابه را به آرامی بچرخانید تا کف آن به طور کامل به روغن آغشته شود.
    5. سپس تخم مرغ‌هایی که با چنگال هم زده‌اید را در ماهیتابه بریزید و دوباره ماهیتابه را به طرفین بچرخانید تا تخم مرغ سطح بیشتری از کف ماهیتابه را بپوشاند و کاملاً پخش شود. حواستان باشد که حرارت کم باشد.
    6. وقتی تخم مرغ پخته شد، حرارت را خاموش کنید و با کمی تکان دادن ماهیتابه، تخم مرغ پخته شده را به ظرف مورد نظر منتقل کنید. سپس مخلوط نخود فرنگی و گوجه‌فرنگی را در وسط آن بریزید و با کفگیر لبه ی آن را تا کنید و کمی جعفری خرد شده روی آن بپاشید. این غذا را می‌توانید به عنوان صبحانه میل کنید.

    اگر می‌خواهید برای تعداد بیشتری املت تهیه کنید، برای هر نفر همانند دستور بالا به طور جداگانه و در ظرف‌های جداگانه درست کنید. برای اینکه املت‌ها گرم بمانند، می‌توانید از فر استفاده کنید تا زمانی که همه املت‌ها آماده شوند، گرم بمانند.

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا