۵ مورد از کاربرد های مفید روغن نارگیل در آشپزی (2 نکته مهم)

روغن نارگیل یک روغن گیاهی پرکاربرد و مفید در آشپزیه که هم بهخاطر خواص سلامتی و هم بهخاطر طعم خاصش در بسیاری از غذاها استفاده میشه. در ادامه چند مورد از کاربردهای مفید روغن نارگیل در آشپزی رو برات آوردم:
🥥 کاربردهای مفید روغن نارگیل در آشپزی:
1. جایگزین سالم برای روغنهای جامد و کره
-
در شیرینیپزی یا پخت کیک، میتونی بهجای کره یا مارگارین از روغن نارگیل استفاده کنی.
-
طعمی ملایم و خوشایند به کیک و کوکیها میده.
2. مناسب برای سرخکردن ملایم
-
نقطه دود نسبتاً بالایی داره (حدود 175 درجه سانتیگراد)، پس برای سرخکردن سبزیجات، تخممرغ یا مرغ کمچرب خوبه.
-
بوی دودی یا تند نمیده.
3. عالی برای پخت غذاهای آسیایی و کاریها
-
در غذاهای تایلندی، هندی، سریلانکایی و… اغلب از روغن نارگیل استفاده میشه.
-
طعم و عطر خاصی به کاری، سوپ نارگیل، خوراک مرغ و غذاهای برنجی میده.
4. اضافهکردن به اسموتی یا قهوه
-
۱ قاشق چایخوری روغن نارگیل در اسموتی یا قهوه، انرژیزا و مناسب رژیم کتو یا لوکربه.
-
باعث احساس سیری طولانیتر میشه.
5. جایگزین کره در صبحانه
-
نون تست رو بهجای کره، با روغن نارگیل چرب کن؛ مخصوصاً همراه با عسل یا دارچین خیلی خوشمزهست.
6. پخت پاپکورن سالم
-
دونههای ذرت رو با روغن نارگیل بترکون؛ هم سالمتره، هم عطر خوبی میده.
-
بدون افزودن کره یا نمک زیاد هم خوشطعم میشه.
7. قابل استفاده در تهیه شکلات خانگی و دسرها
-
روغن نارگیل در دمای اتاق جامده و در دسرهای سرد مثل شکلات، انرژیبالا، گرانولا بار و چیزکیک بسیار مفیده.
-
کمک میکنه دسر سریعتر سفت بشه.
8. در رژیمهای خاص غذایی (کِتو، وگان و…):
-
روغن نارگیل برای افرادی که به لبنیات حساسیت دارن یا وگان هستن، جایگزین خوبیه.
-
چربی سالم (MCT) داره که برای متابولیسم و انرژی مفیده.
⚠️ نکته مهم:
-
از روغن نارگیل بکر (Virgin) استفاده کن تا بیشترین خواص رو داشته باشه.
-
در مصرف زیادهروی نکن چون چربی اشباعشده نسبتاً بالایی داره.
کاربردهای خوراکی روغن نارگیل
روغن نارگیل کاربردهای بسیار متنوعی دارد و به عنوان یک ماده مفید شناخته میشود. شما میتوانید از این روغن در پخت و پز استفاده کنید، همچنین برای تقویت مو، درمان موخوره و بهبود وضعیت پوست صورت بسیار مفید است.
اما مهم است که بدانید چگونه میتوانید از این روغن به بهترین شکل استفاده کنید. در این مطلب از بخش آشپزی سایت رضیم، نحوه استفاده از روغن نارگیل در غذا را برای شما توضیح میدهیم، پس با ما همراه باشید.
۵ مورد از کاربردهای مفید روغن نارگیل در آشپزی
۱. استفاده از روغن نارگیل برای تفت دادن، سرخ کردن و کباب کردن
روغن نارگیل چون نقطه جوش بالایی دارد و طعم ملایمی دارد، گزینه مناسبی برای پخت و پز است. این بدان معنا نیست که مقدار روغن نارگیل در دستورهای پخت با سایر روغنها متفاوت است. به عنوان مثال، اگر در یک دستور پخت گفته شده ۲ قاشق روغن استفاده کنید، چه از روغن معمولی استفاده کنید و چه روغن نارگیل، باید همان مقدار را به کار ببرید. برای سرخ کردن سبزیجات با روغن نارگیل، میتوانید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (معادل ۱۵ تا ۳۰ میلیلیتر) استفاده کنید.
۲. استفاده از روغن نارگیل در قهوه، چای و هات چاکلت
زمانی که چای، قهوه یا هات چاکلت تهیه میکنید، میتوانید ۱ قاشق چایخوری (معادل ۵ میلیلیتر) روغن نارگیل در آن بریزید. توجه داشته باشید که این روغن را قبل از هر شیرین کننده یا طعم دهنده دیگری به نوشیدنی خود اضافه کنید. روغن نارگیل به سرعت در نوشیدنیهای داغ حل میشود و میتواند بافت چربی خوبی به نوشیدنی بدهد و طعم و عطر جالبی را ایجاد کند. این چربیها تاثیری بر خواص اصلی نوشیدنی ندارند و حتی میتوانند به آن خواص مفید اضافه کنند.
۳. استفاده از روغن نارگیل در اسموتی
شما میتوانید روغن نارگیل را در اسموتیها اضافه کنید. کافی است هنگام تهیه اسموتی، ۱ تا ۲ قاشق چایخوری (معادل ۱۵ تا ۳۰ میلیلیتر) روغن نارگیل را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.
۴. روغن نارگیل جایگزینی برای روغنهای دیگر در هنگام پخت و پز
اگر در تهیه غذا گزینههای مختلفی از روغنها وجود دارد، میتوانید از روغن نارگیل استفاده کنید. در این صورت، طعم غذا تغییر محسوسی نخواهد کرد. فقط باید توجه داشته باشید که در تهیه آن غذا، امکان استفاده از روغنهای دیگر (مثل روغن گیاهی، کلزا یا نارگیل) وجود داشته باشد. در غیر این صورت باید از روغن توصیه شده برای آن غذا استفاده کنید.
۵. استفاده از روغن نارگیل روی پنکیک و نان تست
روغن نارگیل در دمای ۷۶ درجه فارنهایت (۲۴ درجه سانتیگراد) به راحتی ذوب میشود و میتوانید به راحتی آن را روی پنکیک یا نان تست بمالید و میل کنید. همچنین میتوانید این روغن (به صورت ذوبشده) را به مقدار ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (۱۵ تا ۳۰ میلیلیتر) روی مقداری پاپکرن ریخته و تناول کنید.
۱۰ خاصیت باورنکردنی روغن نارگیل
چند نکته استفاده برای روغن نارگیل
اگر فکر میکنید طعم روغن نارگیل را نمیپسندید، بهتر است ابتدا آن را با روغنهای دیگر کمی ترکیب کرده و سپس مقدارش را به تدریج افزایش دهید تا به عطر و طعم آن عادت کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.