رسپی

۶ تفاوت مهم برنج تایلندی و ایرانی؛ کدام بهتر است؟

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

برنج ایرانی یکی از بهترین انواع برنج در جهان است که بخاطر عطر و طعم عالی‌اش بسیار معروف است. برنج تایلندی هم نوعی برنج وارداتی است که معمولاً قیمت کمتری نسبت به برنج ایرانی دارد و بیشتر برای تهیه برنج کته استفاده می‌شود.

در این مقاله از رضیم بلاگ می‌توانید با فرق برنج تایلندی و ایرانی به طور کامل آشنا شوید.

با تفاوت‌های برنج تایلندی و ایرانی آشنا شوید!

آیا می‌دانید برنج تایلندی چه نوع برنجی است؟ برنج تایلندی یکی از برنج‌های وارداتی است که طعم و کیفیت خوبی دارد و به همین دلیل خیلی از افراد برای مصرف روزانه از این برنج استفاده می‌کنند.

برنج تایلندی در ایران به نام یاسمین یا جاسمین شناخته می‌شود و بعد از برنج هندی، یکی از بیشترین مقادیر صادرات برنج در دنیا را دارد. این برنج به خاطر عطر زیادش معروف است و بافت آن نیز شفاف و مرطوب است.

در مقابل، برنج ایرانی کیفیت بالاتر و قیمت بیشتری نسبت به برنج تایلندی دارد و بهتر قد می‌کشد. اما مهم‌ترین فرق برنج تایلندی و ایرانی چیست؟ در ادامه با برخی از مهم‌ترین تفاوت های این دو نوع برنج آشنا می‌شویم.

۱- عطر و طعم برنج ایرانی و تایلندی متفاوت است

برنج ایرانی عطر خاص و دلپذیری دارد که مورد پسند اکثر افراد است. اما برنج تایلندی با برنج ایرانی کمی فرق می‌کند. عطر برنج تایلندی به گل یاس شبیه است و معمولاً وقتی تازه است، این عطر را دارد. بعد از حدود ۳ تا ۴ ماه، این عطر کم می‌شود، اما برنج ایرانی عطرش را برای مدت طولانی‌تری حفظ می‌کند.

بیشتر بخوانید: انواع برنج قهوه‌ای را بشناسید!

۲- برنج ایرانی خوشپخت‌تر از برنج تایلندی است

برنج ایرانی، کیفیت‌های مختلفی دارد، اما به طور کلی بسیار خوش پخت است و بعد از پخت خوب قد می‌کشد و دانه دانه می‌شود. برنج تایلندی نرم‌تر است و بعد از پخت حالت چسبنده پیدا می‌کند. این برنج بیشتر برای پخت کته مناسب است و به خوبی مانند برنج ایرانی دانه دانه نخواهد شد.

۳- میزان یکدستی برنج ایرانی و تایلندی متفاوت است

برنج ایرانی با روش‌های خاصی بوجاری می‌شود و به همین دلیل به انواع کامل، شکسته، سر شکسته و نیم دانه تقسیم می‌شود. اما یکدستی این برنج به درصد الک شدن آن بستگی دارد.

برنج تایلندی معمولاً با دستگاه‌های هوشمند الک می‌شود و به همین دلیل به نظر یکدست‌تر از برنج ایرانی می‌رسد. هر چند یکدستی برنج‌های ایرانی با هم فرق دارد، اما برنج تایلندی معمولاً یکدستی بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج باسماتی؛ کته و آبکش

۴- برنج ایرانی بیشتر قد می‌کشد

برنج ایرانی به خوبی قد می‌کشد و بعد از پخت اندازه‌اش چند برابر می‌شود. اما برنج تایلندی خیلی زود می‌پزد و قد نمی‌کشد. به همین خاطر، این برنج برای کسانی که دوست دارند برنج دانه دانه درست کنند، گزینه خوبی نیست.

بررسی تفاوت‌های برنج تایلندی و برنج ایرانی

۶ تفاوت مهم برنج تایلندی و ایرانی؛ کدام بهتر است؟

۵- قیمت برنج ایرانی بیشتر از برنج تایلندی است

برنج ایرانی قیمت بیشتری نسبت به برنج تایلندی دارد. برنج تایلندی از نظر کیفیت قابل مقایسه با برنج ایرانی نیست و به خوبی قد نمی‌کشد و عطرش هم به اندازه برنج ایرانی نیست. این برنج قیمت پایین‌تری دارد و برای کسانی که می‌خواهند برنج خارجی با قیمت مناسب تهیه کنند، گزینه خوبی است.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری برنج دودی با ماندگاری عطر و طعم

۶- روش پخت برنج ایرانی و تایلندی متفاوت است

برنج تایلندی خیلی زود شفته می‌شود و بعد از پخت دانه دانه نمی‌شود. بنابراین باید برای پخت برنج تایلندی از آب کمتری استفاده کرد و آن را مدت زمان کمتری در آب بجوشانید. اما برنج ایرانی به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد و برای آبکش کردن باید حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه در آب بجوشد تا خوب قد بکشد و آماده شود.

در این مقاله به مهم‌ترین فرق‌های برنج تایلندی و ایرانی پرداختیم و ویژگی‌های این دو نوع برنج را بررسی کردیم. اگرچه برنج ایرانی قیمت بیشتری دارد، اما کیفیت بالایی دارد و با ذائقه ما ایرانی‌ها بهتر هماهنگ است.

اگر تجربه‌ای از استفاده از برنج تایلندی دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا