۶ رسپی چای ماچا خانگی؛ یک فنجان و هزاران فایده

“`html
چای ماچا یکی از معروفترین نوع چایها در آسیای شرقی است که امروزه در دنیای سراسر طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای درست کردن این چای از پودر سبز رنگی که از برگهای چای سبز تهیه شده، استفاده میشود. در این مقاله از مجله رضیم میتوانید با روشهای مختلف تهیه چای ماچا خانگی آشنا شوید.
روش تهیه چای ماچا ساده
تهیه چای ماچا حدود ۵ دقیقه طول میکشد و مواد لازم برای یک نفر کافی است.
مواد لازم برای تهیه چای ماچا ساده
موارد لازم جهت تهیه چای ماچا ساده به شرح زیر است:
پودر چای ماچا | ۱ تا ۴ قاشق غذاخوری |
آب گرم یا شیر گرم (دمای ۷۵ درجه سانتیگراد) | یک لیوان بزرگ |
آب سرد | به مقدار لازم |
عسل | ۱ قاشق چایخوری |
مراحل تهیه چای ماچا ساده
در این بخش میتوانید مراحل درست کردن چای ماچا ساده را به طور کامل بیاموزید.
مرحله اول: پودر ماچا را الک کنید
در اولین مرحله باید پودر چای ماچا را الک کنید تا بعداً با آب گلوله نشود. برای این کار، یک الک یا صافی با سوراخهای ریز روی لیوان قرار دهید و پودر ماچا را الک کنید.
مرحله دوم: پودر ماچا و آب سرد را ترکیب کنید
سپس چند قطره آب سرد به پودر ماچا اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شود و حالت خمیری به خود بگیرد. بعد کمی دیگر آب سرد اضافه کنید و برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه با شدت بالا هم بزنید تا کف کند.
در این مرحله باید چای را به صورت عقب و جلو هم بزنید و از هم زدن دایرهای پرهیز کنید تا ماچا ته نشین نشود و چای خوش مزهتری به دست آید.
بیشتر بخوانید: رسپی چای ماسالا با شیر و قهوه
مرحله سوم: چای ماچا را با آب گرم مخلوط کنید
حال لیوان را با آب یا شیر گرم به دمای ۷۵ درجه سانتیگراد پر کنید. چای ماچا با شیر طعم بسیار لذیذتری دارد. یک قاشق چایخوری عسل نیز در چای اضافه کنید و با استفاده از یک قاشق چوبی یا همزن مخصوص چای ماچا آن را هم بزنید.
مرحله چهارم: چای را سرو کنید
وقتی چای آماده شد، میتوانید آن را در کاسه مخصوص بریزید یا در لیوان میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: رسپی چای سبز و دارچین + زمان مصرف
روش تهیه چای ماچا برای لاغری
تهیه این چای ماچا حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد و مواد لازم برای یک نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه چای ماچا ترکیبی
موارد لازم برای تهیه چای ماچا ترکیبی به این شکل است:
پودر ماچا | ۱/۲ قاشق چایخوری |
سرکه سیب | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
عسل | ۱ قاشق چایخوری |
آب گرم | ۱ لیوان بزرگ |
طرز تهیه چای ماچا برای کاهش وزن
برای درست کردن این چای، ابتدا پودر ماچا را الک کنید و در لیوان بریزید. سپس سرکه سیب و زردچوبه را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد، آب گرم را اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید. در نهایت عسل را هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا روی نوشیدنی کف ایجاد شود. حالا میتوانید این نوشیدنی را برای کاهش وزن بنوشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای دو رنگ
طرز تهیه چای ماچا با کره و نعنا
آماده کردن این چای حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد. مواد این نوشیدنی برای یک نفر کافی است.
مواد لازم برای تهیه چای ماچا با کره و نعنا
مواد لازم برای این چای به شرح زیر است:
پودر ماچا | ۱ قاشق چایخوری |
برگ نعنای تازه | ۵ عدد |
روغن نارگیل | ۱ قاشق چایخوری |
کره | ۱۵ گرم |
عسل | ۱ قاشق مرباخوری |
آب گرم | ۱ لیوان بزرگ |
طرز تهیه چای ماچا خانگی با کره و نعنا
برای تهیه این چای، پودر ماچا، برگ نعنای تازه، روغن نارگیل، کره، عسل و آب گرم را در مخلوطکن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس چای را در لیوان بریزید و نوش جان کنید.
اگر دوست دارید، میتوانید به جای برگهای تازه نعنا، از اسانس نعنا استفاده کنید. در این صورت، نیازی به مخلوطکن ندارید و میتوانید با یک همزن دستی مواد را هم بزنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل چای دارجیلینگ
طرز تهیه چای ماچا زنجبیلی
آماده کردن این چای خوشمزه نیز حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد و مواد آن برای یک نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه چای ماچا زنجبیلی
مواد لازم برای تهیه چای ماچا زنجبیلی به شرح زیر است:
پودر ماچا | ۱ قاشق چایخوری | |
زنجبیل تازه | ۱ تکه | |
روغن نارگیل | ۲ قاشق چایخوری | |
آب گرم | “““html | ۱ لیوان بزرگ |
شیرین کننده دلخواه | به مقدار لازم |
رسپی چای ماچا با زنجبیل
برای تهیه این چای، ابتدا زنجبیل را شسته و پوست آن را بکنید. سپس آن را ریز رنده کنید. حالا پودر ماچا، زنجبیل رنده شده، روغن نارگیل و آب گرم را در یک لیوان بریزید و به مدت یک دقیقه با همزن دستی یا چنگال هم بزنید.
عسل یا هر شیرین کننده دیگری که دوست دارید را به چای اضافه کنید و دوباره هم بزنید. سپس نوشیدنی را آماده و میل کنید. اگر زنجبیل تازه ندارید، میتوانید از پودر زنجبیل استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ۷ نوشیدنی گرم کافهای
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش زرشک و عناب
رسپی چای ماچا کاکائویی
تهیه این چای حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد. مواد لازم برای این چای برای یک نفر کافی است.
مواد لازم برای تهیه چای ماچا کاکائویی
مواد لازم به شرح زیر است:
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن نارگیل | ۱ قاشق چایخوری |
پوست پرتقال رنده شده | ۱ قاشق چایخوری |
پودر ماچا | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آب گرم | ۱ لیوان بزرگ |
شیرین کننده دلخواه | به مقدار لازم |
رسپی چای ماچا کاکائویی
برای تهیه این چای، پودر کاکائو، پودر ماچا، روغن نارگیل، پوست پرتقال رنده شده و آب گرم را در یک لیوان بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس میتوانید کمی شیرین کننده اضافه کنید و از طعم خوشمزه این چای لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: رسپی چای برگ انجیر
رسپی چای ماچای دارچینی
تهیه این چای خوشمزه نیز حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد. مواد اولیه برای این چای نیز برای یک نفر کافی است.
مواد لازم برای تهیه چای ماچای دارچینی
مواد لازم به شرح زیر است:
پودر ماچا | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
کره | ۳۰ گرم |
آب گرم | ۱ لیوان بزرگ |
شیرین کننده دلخواه | به مقدار لازم |
رسپی چای ماچا دارچینی
برای درست کردن این چای، ابتدا پودر ماچا، پودر دارچین، کره و آب گرم را توی لیوان بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس شیرینکننده را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یک طعم خوشمزه بسازید.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش سیاه دانه + بهترین زمان مصرف
نکات و فوت و فنهای تهیه چای ماچا
در اینجا نکات مهم برای درست کردن چای ماچا را برای شما آوردهایم. با ما همراه باشید.
- بهترین زمان برای نوشیدن چای ماچا بعد از ناهار است تا به هضم کمک کند و انرژی بدهد؛ اما اگر هدف لاغری دارید، بهتر است قبل از غذا بنوشید.
- نوشیدن چای ماچا با معده خالی ممکن است باعث تحریک معده شود، بنابراین بهتر است قبل از آن کمی خوراکی بخورید.
- چای ماچا از نظر کیفیت و طعم به سه دسته تقسیم میشود: نوع درجه تشریفاتی از ژاپن که بهترین کیفیت و طعم را دارد؛ نوع لاته که رنگ سبز روشن و طعم تلخی دارد؛ و نوع آشپزی که رنگ قهوهای مایل به سبز و طعم نسبتا تلخی دارد.
- هرگز از آب جوش برای تهیه چای ماچا استفاده نکنید. بهترین دما برای آب، حدود ۷۵ درجه سانتیگراد است.
- اگر میخواهید چای ماچا با شیر درست کنید، به جای آب گرم از شیر گرم استفاده کنید.
- برای بهترین نتیجه، ابتدا پودر ماچا را الک کنید و آن را با آب سرد مخلوط کنید و بعد آب گرم و سایر مواد را به آن اضافه کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، روشهای مختلف تهیه چای ماچا خانگی را بررسی کردیم. اگر تجربهای در درست کردن این چای خوشمزه و مفید دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.