رسپی

۷ روش‌ خشک کردن پرتقال در خانه بدون تلخی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

برای خشک کردن پرتقال، راه‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید آن را در فر یا روی بخاری خشک کنید یا از نور آفتاب استفاده کنید. در این مقاله از مجله رضیم به بررسی روش‌های خشک کردن پرتقال با استفاده از آفتاب، فر، توستر، بخاری، شوفاژ، میوه خشک‌کن، هواپز و ماکروفر پرداخته‌ایم.

نگاهی سریع به روش تهیه

برای خشک کردن پرتقال در خانه، ابتدا پرتقال‌ها را بشویید و به تکه‌های نازک برش دهید. برای کاهش تلخی، می توانید مقداری آب و شکر مخلوط کرده و روی پرتقال‌ها بمالید. سپس پرتقال‌ها را در سینی بچینید و زیر نور آفتاب یا بر روی حرارت ملایم شوفاژ و بخاری قرار دهید.

چنانچه می‌خواهید پرتقال را در هواپز، میوه خشک‌کن، توستر یا ماکروفر خشک کنید، دما را روی کم تنظیم کنید و پرتقال‌ها را چند بار برگردانید تا خوب خشک شوند. برای مطالعه جزئیات روش‌های مختلف خشک کردن پرتقال، می‌توانید تا انتهای این مقاله را بخوانید.

خشک کردن پرتقال بدون تلخی در آفتاب

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
  • درجه سختی: آسان
  • مناسب برای: ۴ نفر

مواد لازم برای خشک کردن پرتقال در آفتاب

پرتقال ۱ کیلوگرم
شکر به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

مراحل خشک کردن پرتقال در آفتاب

در ادامه، مراحل خشک کردن پرتقال در آفتاب را بررسی می‌کنیم.

مرحله اول: پرتقال‌ها را خرد کنید

قبل از هر چیز، چند پرتقال رسیده را انتخاب کرده، بشویید و سپس به تکه‌های یکسان برش دهید.

مرحله دوم: تلخی پوست پرتقال را بگیرید

چون پوست پرتقال ممکن است تلخ باشد، اگر بدون کاهش تلخی آن را خشک کنید، طعم نهایی تلخ خواهد شد. برای رعایت این نکته، مقداری شکر را در آب حل کنید تا طعم آب شیرین شود.

این مخلوط را با یک برس روی پرتقال‌ها بمالید. همچنین می‌توانید پرتقال‌ها را برای چند ثانیه در ترکیب آب و شکر بگذارید و بعد خارج کنید تا طعم شیرینی بگیرند.

بیشتر بخوانید: نحوه خشک کردن عناب تازه

مرحله سوم: پرتقال‌ها را خشک کنید

پرتقال‌ها را بر روی یک سینی فلزی بزرگ بچینید و در مقابل آفتاب قرار دهید. روزانه چند بار پرتقال‌ها را بچرخانید تا کپک نزنند. زمانی که هوا سرد شد و آفتاب غروب کرد، سینی پرتقال‌ها را به داخل خانه بیاورید تا رطوبت هوا آنها را خراب نکند. بعد از چند روز، پرتقال‌ها به خوبی خشک خواهند شد.

خشک کردن پرتقال در فر

برای خشک کردن پرتقال در فر، مانند مراحل قبلی، ابتدا پرتقال‌ها را بشویید و به تکه‌های باریک برش دهید. سپس مقداری آب و شکر روی آن‌ها بمالید تا تلخی کمرنگ شود. فر را روی دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و برش‌های پرتقال را با فاصله در سینی بچینید.

سپس فر را برای چند ساعت روشن بگذارید تا پرتقال‌ها خشک شوند. هر ۲ ساعت یک بار باید پرتقال‌ها را جابه‌جا کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند. بعد از خشک شدن پرتقال‌ها، سینی را از فر خارج کرده و بگذارید تا کاملا…

“““html

خنک شوند و بعد پرتقال‌های خشک شده را در ظرف در بسته یا کیسه زیپ دار بریزید.

۷ روش‌ خشک کردن پرتقال در خانه بدون تلخی

خشک کردن پرتقال روی بخاری و شوفاژ

یکی دیگر از روش‌های خشک کردن پرتقال در خانه، استفاده از گرمای بخاری و شوفاژ است. ابتدا پرتقال‌ها را به صورت برش‌های نازک آماده کنید. سپس یک فویل آلومینیومی یا یک سینی را روی بخاری یا شوفاژ بگذارید و پرتقال‌ها را روی آن بچینید.

هر چند ساعت یک بار، پرتقال‌ها را بچرخانید تا همه قسمت‌های میوه به خوبی خشک شوند. باید دقت کنید که درجه شوفاژ و بخاری کم باشد، وگرنه پرتقال‌ها می‌سوزند و به فویل می‌چسبند.

بیشتر بخوانید: طرز خشک کردن انجیر با دستگاه خشک کن

خشک کردن پرتقال در میوه خشک کن

اگر میوه خشک کن دارید، پرتقال‌ها را در سینی دستگاه بچینید و دما را بر روی ۵۷ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. خشک کردن پرتقال در این دستگاه تقریباً ۱۲ ساعت طول می‌کشد.

چون در میوه خشک کن، هوای کمتری به پرتقال‌ها می‌رسد، رنگ و کیفیت آن‌ها بهتر حفظ می‌شود.

خشک کردن پرتقال در میوه خشک کن

خشک کردن پرتقال در هواپز

روش دیگر برای خشک کردن پرتقال، استفاده از هواپز یا ایرفرایر است. در اینجا باید روی سبد هواپز را با کاغذ روغنی بپوشانید و پرتقال‌های برش‌خورده را با کمی فاصله روی آن بچینید.

سپس دستگاه را روی دمای حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، پرتقال‌ها خشک می‌شوند. در حین این مدت چند بار آن‌ها را بچرخانید.

خشک کردن پرتقال در توستر

برای خشک کردن پرتقال در توستر، پرتقال‌های برش‌خورده را روی سینی توستر بگذارید. توستر را روی دمای پایین حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. اجازه دهید پرتقال‌ها خشک شوند و بعد از یک ساعت آن‌ها را بررسی کنید و در صورت نیاز، بچرخانید تا کاملاً خشک شوند.

بیشتر بخوانید: نحوه خشک کردن خرمالو روی بخاری و شوفاژ

خشک کردن پرتقال در ماکروفر

برای خشک کردن پرتقال در ماکروفر، پرتقال‌ها را به صورت یک اندازه برش دهید و برای کاهش تلخی آن‌ها، مقداری آب و شکر اضافه کنید. کف یک ظرف یا سینی مناسب را با کاغذ روغنی بپوشانید و پرتقال‌ها را روی آن بچینید.

سپس ماکروفر را با دمای ۳۵۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و برای حدود ۵ دقیقه صبر کنید. اگر پرتقال‌ها هنوز خشک نشده‌اند، بار دیگر چند دقیقه این کار را تکرار کنید. پس از خشک شدن، پرتقال‌ها را برای ۲ تا ۳ ساعت در دمای اتاق بگذارید تا خنک شوند.

“““html
نکات و فوت‌وفن های خشک کردن پرتقال در خانه

چرا پرتقال پس از خشک شدن تلخ می‌شود؟

در پوست پرتقال، آنزیم‌هایی وجود دارند که وقتی پرتقال را برش می‌زنید، وارد بافت آن شده و باعث تلخی می‌شوند. برای اینکه تلخی پرتقال را کاهش دهید، می‌توانید از یک ترکیب آب و شکر یا عسل رقیق شده استفاده کنید. همچنین می‌توانید پوست پرتقال را قبل از خشک کردن جدا کنید.

نکات و فوت‌وفن های خشک کردن پرتقال در خانه

در ادامه چند نکته مفید برای خشک کردن پرتقال در خانه بیان می‌کنیم. با ما باشید.

  • برای خشک کردن، حتما از پرتقال‌های رسیده و شیرین با پوستی نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم استفاده کنید.
  • بسیاری از تولیدکنندگان برای جلوگیری از تلخی و حفظ رنگ، از ماده‌ای به نام متابی سولفیت سدیم بهره می‌برند. برای استفاده از آن، ۱ گرم از این پودر را در یک لیتر آب حل کنید و برش‌های پرتقال را یک دقیقه در این ترکیب بگذارید. سپس آن‌ها را در آب سرد بشویید و آبکش کنید. در نهایت، اسلایس‌های پرتقال را روی یک پارچه نخی بگذارید تا آب اضافی‌شان خارج شود.
  • روش خشک کردن پرتقال با پوست و بدون پوست مشابه است. فقط قبل از خشک کردن، باید پوست پرتقال را جدا کنید.
  • هر چه برش‌های پرتقال ضخیم‌تر باشند، زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند.
  • پس از خشک کردن، پرتقال‌ها را در ظرفی در بسته محفوظ از رطوبت نگهداری کنید.
  • برای جلوگیری از تلخی می‌توانید به جای آب و شکر از عسل رقیق شده استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید تلخی پوست پرتقال را بگیرید، مقداری پودر شکر روی دو طرف پرتقال‌ها بپاشید و سپس آن‌ها را خشک کنید.
  • اگر پرتقال‌ها را در زیر نور خورشید خشک می‌کنید، بهتر است با یک پارچه توری نازک روی آن‌ها را بپوشانید تا گرد و غبار و آلودگی بر رویشان نشیند.
  • اگر از پرتقال‌های دانه‌دار استفاده می‌کنید، قبل از خشک کردن، دانه‌ها را جدا کنید.
  • برای یکنواختی در خشک شدن، برش‌های پرتقال را با ضخامت یکسان ببرید.
  • قبل از خشک کردن، رطوبت اضافی پرتقال‌ها را با یک دستمال خشک کنید تا سرعت خشک شدن افزایش یابد.
  • پرتقال‌هایی که بیش از حد خشک یا آبدار هستند برای خشک کردن مناسب نیستند.
  • بعضی‌ها برای براق کردن و جلوگیری از تلخی پرتقال خشک، مقدار کمی پودر ژلاتین روی آن می‌ریزند.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، بهترین روش‌های خشک کردن پرتقال در خانه را توضیح دادیم. اگر تجربه‌ای در خشک کردن پرتقال دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا