تغذیه سالم

۷ فایده بی نظیر دانه‌های سویا برای سلامتی زنان در بارداری (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سویا در بارداری

مصرف سویا در سه ماه اول بارداری

سویا در بارداری : قبل از اینکه از فواید سویا در دوران بارداری صحبت کنیم، باید بگوییم که سویا سرشار از مواد مفید و هورمون‌ها است. این ماده می‌تواند سطح استروژن طبیعی در زنان در دوره یائسگی را تنظیم کند و خاصیت ضدسرطانی دارد. به همین دلیل، در مردان و زنان ژاپنی که از سویا زیاد استفاده می‌کنند، تعداد مبتلایان به سرطان پروستات و سینه کمتر است.

در این مقاله می‌خواهیم درباره سویا و به‌خصوص یکی از محصولات آن، یعنی آجیل سویا، و همچنین مزایا و مضرات سویا در بارداری صحبت کنیم.

فواید دانه‌های سویا برای سلامتی زنان در بارداری

سویا حاوی ترکیبات شیمیایی به نام استروژن گیاهی است که شامل ایزوفلاوون‌های مهمی مانند جنیستین و دائیدزئین است. این ترکیبات نسبت به استروژن طبیعی که بدن زنان تولید می‌کند، ضعیف‌تر هستند و می‌توانند به جلوگیری از اثرات منفی استروژن طبیعی کمک کنند.

جنیستین به عنوان یک آنتی استروژن عمل می‌کند و از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند، همچنین فعالیت آنزیم‌های لازم برای رشد این سلول‌ها را متوقف می‌سازد. در مواقعی که تولید استروژن طبیعی کاهش پیدا می‌کند، این ترکیبات می‌توانند آن را جبران کنند.

بنابراین، در دوران یائسگی که تولید استروژن کاهش می‌یابد، سویا ممکن است از مشکلاتی مانند گرگرفتگی و دیگر عوارض یائسگی جلوگیری کند.

سویا منبع غنی از مواد مهارکننده پروتئاز است که خاصیت ضدسرطانی و ضدویروسی دارد. در تحقیقات متعدد نشان داده شده که مصرف سویا می‌تواند کلسترول، به‌ویژه نوع بد آن (LDL)، را کاهش دهد.

در مردان نیز به نظر می‌رسد که مصرف دانه‌های سویا و محصولات آن، اثر هورمون مردانه تستوسترون را کاهش می‌دهد. برخی دانشمندان معتقدند که این هورمون ممکن است بر روی رشد سلول‌های سرطانی غدد پروستات تاثیر بگذارد. ایزوفلاوون‌ها می‌توانند هورمون تستوسترون را مسدود کنند، به همین دلیل سویا می‌تواند در پیشگیری از سرطان پروستات موثر باشد.

1. سویا عامل سلامتی روده

فیبر بالای موجود در سویا به سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش کمک می‌کند و از یبوست جلوگیری می‌کند. همچنین، سویا می‌تواند از بروز هموروئید و دیگر بیماری‌های روده‌ای جلوگیری نماید.

به علاوه، استفاده از سویا برای پیشگیری از انواع سرطان‌ها، به ویژه سرطان معده، بسیار موثر و مفید است.

شما نیازی ندارید که به دنبال انواع فیبر باشید. فقط کافی است که میوه‌ها، سبزی‌ها، دانه‌های غلات و حبوبات را به‌طور مداوم در رژیم غذایی خود بگنجانید تا به طور طبیعی فیبر کافی دریافت کنید.

۷ فایده بی نظیر دانه‌های سویا برای سلامتی زنان در بارداری (2 نکته مهم)

2. سویا جلوگیری از پوکی استخوان

مصرف آجیل سویا خطر ابتلا به پوکی استخوان (Osteoporosis) را کاهش می‌دهد. کمبود کلسیم می‌تواند منجر به پوکی استخوان و شکستگی‌های استخوانی شود.

تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که مصرف آجیل سویا می‌تواند از پوکی استخوان جلوگیری کند. سویا نه تنها منبع غنی از کلسیم است بلکه جذب آن نیز آسان است و می‌تواند با کلسیم موجود در شیر مقایسه شود.

3. تاثیر سویا بر غده تیروئید

یک نکته دیگر درباره مصرف سویا در زنان باردار، فعالیت متعادل غده تیروئید است که به مقدار پروژسترون بستگی دارد، و میزان پروژسترون نیز تحت تاثیر استروژن قرار دارد.

کم کاری تیروئید و سوخت و ساز ضعیف می‌تواند سطح استروژن را افزایش دهد و غالباً این اختلال می‌تواند منجر به کم کاری غده تیروئید شود.

“`

می‌تواند با علائم قبل از قاعدگی و یائسگی اشتباه گرفته شود.

در این حالت، هورمون استروژن می‌تواند بر عملکرد غده تیروئید تأثیر بگذارد و استروژن اضافی و نامتعادل باعث می‌شود که غذاها به صورت چربی ذخیره شوند و زمینه افزایش وزن را فراهم کند.

4. درمان دیابت با سویا

مصرف سویا به افراد دیابتی توصیه می‌شود، زیرا می‌تواند سطح انسولین خون آن‌ها را تنظیم کند و تحت کنترل نگه دارد.

تحقیقی که بر روی بیماران چاق دیابتی انجام شد نشان داد که فیبر موجود در سویا تأثیر خوبی بر سطح قند خون دارد.

آزمایش‌های بالینی همچنین نشان داده است که فیبر سویا تأثیر بیشتری در کاهش سطح قند خون بیماران نسبت به سلولز دارد.

علاوه بر این، فیبر سویا احساس سیری را افزایش می‌دهد که برای بیماران دیابتی که با مشکل اضافه وزن مواجه هستند، بسیار مهم است.

5. دانه‌های سویا منبع غنی از پروتئین گیاهی

دانه‌های سویا یک منبع عالی از پروتئین گیاهی هستند. به همین دلیل، زنانی که می‌خواهند در دوران بارداری گیاه‌خوار باشند یا بیشتر از غذاهای گیاهی استفاده کنند، می‌توانند این ماده غذایی را برای تأمین پروتئین مورد نیاز خود و جنینشان مصرف کنند.

همچنین، دانه‌های سویا منبع خوبی از کلسیم و پروتئین هستند و برای زنانی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، بهترین گزینه تغذیه‌ای به حساب می‌آیند.

6. کم‌کالری بودن دانه‌های سویا

همه حبوبات سرشار از مواد مغذی هستند و در عین حال کم‌کالری نیز می‌باشند.

واقعیت این است که بدن زنان باردار به آرامی کربوهیدرات‌های موجود در حبوبات را پردازش می‌کند.

بنابراین، مصرف این مواد غذایی به از بین بردن احساس گرسنگی در خانم‌های باردار برای مدت طولانی کمک می‌کند.

در نهایت، توجه داشته باشید که خوردن یک وعده کوچک از حبوبات مثل دانه‌های سویا در روز می‌تواند ترکیب خوبی از کربوهیدرات‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن زنان باردار و جنین آنها ارائه دهد.

7. حساسیت نوزادان به سویا

۱/۱ درصد از نوزادان به طور کلی به سویا حساسیت دارند، اما نوزادانی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند، در ۱۰ تا ۳۵ درصد موارد به سویا حساسیت پیدا می‌کنند. نوزادان زیر ۶ ماه معمولاً کمتر از نوزادان بالای ۶ ماه که به شیر گاو حساسیت دارند، سویا را تحمل می‌کنند.

عدم تحمل سویا در نوزادان زیر ۶ ماه که سابقه خانوادگی آلرژی دارند، می‌تواند با نشانه‌های شدید گوارشی مانند اسهال خونین یا حساسیت غیر وابسته به Ige همراه باشد.

اگر نوزادی به خوردن غذایی حاوی سویا دچار تنگی نفس شود و به آن توجه نشود، احتمال ابتلا به آسم در او افزایش می‌یابد. پرهیز کامل و طولانی از خوردن غذاها و محصولات حاوی سویا تنها راه پیشگیری از بروز این مشکلات است.

آیا خوردن سویا در بارداری مفید است یا مضر؟

مصرف دانه‌های سویا در دوران بارداری به‌طور متعادل می‌تواند تمامی نیازهای روزانه زنان باردار به بسیاری از مواد غذایی را برآورده کند. به طور کلی، می‌توان گفت که نیم لیوان دانه سویای پوست‌کنده حدود ۱۲۰ کالری انرژی و بخشی از مواد مغذی لازم برای این افراد را تأمین می‌کند.

مهم‌ترین مواد مغذی موجود در دانه‌های سویا عبارتند از:

  1. چربی : ۲٫۵ گرم
  2. فیبر : ۹ گرم
  3. کربوهیدرات : ۱۳ گرم
  4. پروتئین : ۱۱ گرم

همچنین، مصرف این دانه دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی بوده و آهن (۱۰٪)، کلسیم (۴٪)، ویتامین C (۱۰٪) و ویتامین A (۸٪) مورد نیاز بدن زنان باردار و جنین‌ها را تأمین می‌کند.

برخی از کارشناسان زنان و زایمان نیز می‌گویند که دانه‌های سویا منبع خوبی از منگنز، پتاسیم، مس، فسفر، ریبوفلاوین، ویتامین K، فولات و اسیدهای چرب امگا ۳ مورد نیاز مادران باردار است.

همچنین،

در تحقیقات انجام شده در مورد فواید دانه‌های سویا در دوران بارداری و تاثیر سویا بر جنین در رحم مادر، نشان داده شده که مصرف این ماده غذایی برای سلامت قلب، جلوگیری از دیابت نوع ۲، کاهش چاقی و حفظ سلامت استخوان‌های مادران باردار بسیار سودمند است.

علاوه بر این، خوردن دانه‌های سویا به زنان کمک می کند تا با علائم یائسگی مانند گرگرفتگی مقابله کنند و از بدن آنها در برابر سرطان‌ها و مشکلات عصبی (به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های بالا در سویا) محافظت کند.

آیا سویا برای کسانی که قصد بارداری دارند مفید است؟

این موضوع وابسته به فردی است که سویا را مصرف می‌کند، زیرا سویا می‌تواند هم یک خوراکی بی‌فایده باشد و هم یک غذای بسیار مفید.

طبق تحقیقات جدید منتشر شده در مجله متابولیسم و درون ریزشناسی بالینی، سویا می‌تواند با اثرات منفی بیسفنول آ که برای سلامتی مضر است، مقابله کند.

محققان برای این تحقیق با همکاری گروه سلامت عمومی هاروارد تی اچ چان، ۲۳۹ زن را مورد آزمایش قرار دادند که حداقل یک بار عمل IVF (لقاح خارج از رحم) انجام داده بودند و بررسی کردند که میزان باروری آنها در زمان مصرف سویا چه تفاوتی با زمانی که در معرض بیسفنول آ بودند، دارد.

نتایج نشان داد که زنانی که سویا مصرف نمی‌کردند و دچار بالابودن بیسفنول آ در بدنشان بودند، شانس بقا جنین در IVF کاهش داشت. اما در زنانی که به طور منظم سویا مصرف می‌کردند، بیسفنول آ تأثیر منفی نداشت.

این تحقیق نخستین بار بود که ارتباط بین بیسفنول آ و سویا در انسان‌ها مورد بررسی قرار گرفت، اما تحقیقات قبلی روی حیوانات نشان داده‌اند که سویا می‌تواند با جلوگیری از تأثیر منفی بیسفنول آ بر روی دی‌ان‌ای، به زنان کمک کند.

به عبارت دیگر، بیسفنول آ می‌تواند به ژن‌های کلیدی آسیب بزند و باعث ناباروری شود، حال آنکه سویا می‌تواند جلوی این آسیب را بگیرد.

چاوارو به زنانی که قصد بارداری دارند توصیه می‌کند که بیشتر سویا مصرف کنند. او می‌گوید که حتی افزایش کمی مصرف سویا می‌تواند آنها را از مزایای این ماده مغذی بهره‌مند کند.

در نتایج مطالعات در مرکز سلامت زنان شانگهای مشاهده شد که زنانی که در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی بیشتر سویا مصرف کرده‌اند، نسبت به زنانی که کمتر مصرف کرده‌اند، ۶۰ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در دوران یائسگی داشتند. همچنین، در تحقیق دیگری روی ۲۷۵ زن اهل کالیفرنیا مشخص شد که زنانی که فقط یک بار در هفته شیر سویا می‌نوشیدند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان بودند. اما محققان دانشگاه استنفورد اشاره کرده‌اند که برخی از استروژن‌های گیاهی می‌توانند جلوی چسبیدن استروژن به سلول‌ها و رشد سلول‌های سرطان سینه را بگیرند.

همچنین، ایزوفلاون‌ها به کاهش خطر بیماری‌های قلبی، پوکی استخوان و زوال عقل در سنین بالا مرتبط هستند.

تحقیقات بیوشیمی نشان داده که ایزوفلاون موجود در سویا می‌تواند تولید سلول‌های چربی را کاهش دهد و به عنوان یک روش جدید برای مبارزه با چاقی موثر باشد.

تحقیقات جدید در مورد سویا در دوران بارداری به نکته مهمی اشاره می‌کند که خواص سویا فقط به عملکردهای استروژنی محدود نمی‌شود.

حتی اگر ایزوفلاون‌ها از سویا حذف شوند، هنوز هم می‌توانید از بعضی از مزایای آن در زمینه قلب و عروق بهره‌مند شوید. با اشاره به وجود پروتئین در سویا یا استفاده از آن به عنوان جایگزینی برای گوشت، می‌توانید مطمئن باشید که از مزایای سلامتی سویا بر روی قلب خود بهره‌مند خواهید شد.

سویا غنی از پروتئین با کیفیت، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیب‌های ضد التهابی است.

این ماده غذایی یک جایگزین عالی گیاهی است که بهترین پروتئین و آمینو اسید را نسبت به سایر گیاهان ارائه می‌دهد. سویا منبع مهمی از آمینو اسید لیزین است که در بسیاری از پروتئین‌های گیاهی دیگر وجود ندارد.

زنان باردار می‌توانند دانه‌های سویا را در تمام وعده‌های غذایی خود بدون هیچ مشکلی مصرف کنند.

اما برخی نگرانی‌هایی در مورد وجود دارد…

“`html
مصرف سویا در بارداری وجود دارد. به همین خاطر، اگر باردار هستید، بهتر است قبل از مصرف سویا و سایر غذاها با پزشک خود مشورت کنید و فقط پس از تایید او، این غذاها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

با این حال، بهتر است که هر کسی در تمام مراحل زندگی خود، به ویژه در دوران بارداری، مصرف محصولات سویا را فراموش نکند.

مصرف سویا بوداده در بارداری

همه چیز درباره میزان مصرف آجیل سویا در بارداری

خوردن آجیل سویا در دوران بارداری به دلیل وجود “ایزوفلاوین‌ها” (موادی شیمیایی که شبیه هورمون استروژن عمل می‌کنند) می‌تواند در صورت مصرف زیاد، خطرناک باشد و روی رشد جنین تاثیر منفی بگذارد.

این گیاه که از خانواده حبوبات است، یک منبع خوب و کم چرب از پروتئین است که برای رشد سالم جنین ضروری است.

به خصوص برای خانم‌های بارداری که گیاه‌خوار هستند، دریافت پروتئین کافی چالش بزرگی است، به همین خاطر بسیاری از آن‌ها به سراغ سویا می‌روند.

خانم الیزابت سامر، متخصص تغذیه، می‌گوید: علاوه بر پروتئین، لوبیای سویا شامل فولات، آهن، کلسیم، روی و ویتامین‌های دیگر هم هست. همچنین، این لوبیا سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ می‌باشد.

آجیل سویا حاوی اسیدهای فیتیک است، که مواد معدنی را به هم متصل می‌کند.

دکتر برندون هورن، استاد پزشکی تولید مثل در دانشگاه سنتی پزشکی چینی یوسان کالیفرنیا، می‌گوید: اسید فیتیک می‌تواند جذب برخی فلزات سنگین مثل جیوه و سرب را کاهش دهد که خوب است، اما در عوض می‌تواند جذب مواد معدنی ضروری مانند نیاسین، کلسیم، منیزیم و آهن را هم دچار اختلال کند که برای رشد و توسعه جنین بسیار مهم‌اند.

دکتر هورن می‌گوید: زمانی که باردار هستید، کاهش سطح کلسترول ناشی از حبوبات یک نکته مثبت است و لوبیای سویا این کار را برای شما انجام می‌دهد. اما در دوران بارداری، بدن شما به کلسترول نیاز دارد تا بتواند پروژسترون، استروژن و ویتامین D تولید کند.

بیشتر بخوانید :

نکته :

مصرف سویا هنگام بارداری می‌تواند منجر به بلوغ زودهنگام، نامنظم شدن دوره قاعدگی و مشکلات باروری در دختران و همچنین برخی اختلالات مادرزادی در پسران شود.

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا