۷ گام برای پخت و آماده کردن ماهی دودی ( ماهی شور ) (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ماهی دودی یا ماهی شور
ماهی دودی یا شور یکی از چاشنیهای محبوب در گیلان است که معمولاً میتوانید از بازار روز خریداری کنید. با ما همراه باشید.
آماده کردن ماهی دودی برای روزهای سرد زمستان
مصرف ماهی یکی از دلایل اصلی بالا بودن سن امید به زندگی در مردم گیلان است. بر اساس آمار سال ۱۳۹۲، سن امید به زندگی در این منطقه ۷۵ سال بوده که حدود سه سال بیشتر از میانگین کل کشور است. بنابراین، ماهی به هر شکلی غذایی عالی برای مردم گیلان محسوب میشود.
گام ۱
برای تهیه ماهی دودی در گیلان ابتدا تکهای از ماهی را در یک کاسه سفالی قرار میدهند و وقتی که برنج آماده دم کشیدن است، کاسه ماهی را روی برنج میگذارند.
گام ۲
ماهی با بخار و حرارت برنج به آرامی پخته و نرم میشود.
گام ۳
بعد از اینکه برنج دم کشید، کاسه ماهی را با احتیاط برمیدارند و آبی که در کاسه جمع شده است را دور میریزند و ماهی را سر سفره میآورند. معمولاً در شمال کشور، ماهی دودی را با غذاهایی مانند ترشه تره یا باقالی خورشت سرو میکنند.
گام ۴
برای آماده کردن ماهی شور، آن را به شکل زیر آماده میکنند: از شب قبل ماهی را در آب خیس میکنند و چندین بار آب را عوض میکنند.
گام ۵
صبح روز بعد، ماهی را بهخوبی میشویند.
گام ۶
از صبح تا شب ماهی را با حرارت ملایم بخارپز میکنند و نباید آب به ماهی برسد. این روش باعث میشود تا استخوانها کاملاً نرم شوند.
گام ۷
پس از بخارپز شدن، ماهی را تکهتکه کرده و استخوانهای آن را جدا میکنند اما باید مراقب بود تا ماهی خرد نشود. حالا ماهی آماده است و میتوانید آن را کنار غذا سرو کنید.
نکات و هشدارها برای آماده کردن ماهی دودی
برای تکهتکه کردن ماهی دودی قبل از پخت، باید دقت کنید و مراقب باشید که دستتان آسیب نبیند.
اگر تصمیم دارید از روش اول برای تهیه ماهی استفاده کنید:
- اولاً، باید هنگام برداشتن کاسه از روی برنج مراقب باشید که دستهایتان نسوزد.
- دوماً، آب داخل کاسه به برنج نریزد چون طعم برنج تغییر میکند.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه پخت قلیه ماهی بوشهری خوشمزه و عالی
فواید بینظیر مصرف ماهی با استخوان
دستور تهیه سمبوسه هندی با ماهی مرحله به مرحله تند و خوشمزه
آیا با خواص فوقالعاده پودر ماهی آشنا هستید؟